Hasan Toprak yetkililere seslendi

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, kurbanlık satan Çerkezköylü ve Kapaklılı kurban yetiştiricilerinin bu kurban bayramında mağdur olmaması için dışarıdan getirilen kurbanlıkların sıkı denetimden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Hasan Toprak yetkililere seslendi
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
31 Temmuz 2019 Çarşamba 12:55

“YEREL ÜRETİCİ MAĞDUR OLMASIN”
Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, “Her yıl kurban arifesinde Çerkezköy’e ve Kapaklı ilçelerimize dışından birçok il ve il ve ilçeden kurbanlık büyükbaş ve küçükbaş hayvan geliyor.  İlçemizde yıllardır kurban yetiştiriciliği yapan ve geçimini de bundan sağlayan büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerimiz var. Bunlar bu kurban bayramında da mağdur olmasın” dedi.
“DENETİM YAPILSIN”
Çerkezköy ve Kapaklı’daki yetiştiricilerin hayvanlarını doğal ve hijyenik ortamda yetiştirdiğini, belirli zamanlarda sağlık kontrollerinden geçirdiğini kaydeden Toprak “Dışarıdan gelen kurban satıcılarının nasıl ve nerede hayvan yetiştirdiklerini hiç bilmiyoruz. Ayrıca gerçek kurban vasfı taşıyor mu, taşımıyor mu bunu da birçok kişi bilmez ve bilgisi de yoktur. Bu nedenle her yıl olduğu gibi bu yıl da dışarıdan ilçelerimize kurban getiren satıcılara çok sıkı bir denetim yapılsın. Hem Çerkezköy ve Kapaklı’daki kurban yetiştiricileri mağdur olmasın hem de her kes gönül rahatlığı içinde kurban alsın” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.