Hasta kabul kursu Optimed de başladı

Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi ile Özel Optimed Hastanesi işbirliğinde başlatılan ‘Hasta kabul işlemleri kursu’ Optimed Hastanesi seminer salonunda önceki gün ilk kursiyerlerini ağırladı. Kursu ziyaret eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Sosyal ve iş hayatında iletişim, bilgisayar, problem çözme, hasta hizmetleri, tedavi hizmetleri, randevu ve konuk kabulü ve tıbbi arşivleme derslerini içeren kursumuz 280 saat sürecek ve 9 Mayıs tarihinde de sertifika töreniyle sona erecektir” dedi

Hasta kabul kursu Optimed de başladı
23 Şubat 2016 Salı 15:53

YENİ AÇILAN KURSU ZİYARET ETTİLER

‘Hasta kabul işlemleri kursu’ Özel Optimed hastanesi seminer salonunda önceki akşam saat 18.30’da başladı. Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi ile Özel Optimed Hastanesi işbirliğinde başlatılan kursu Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ziyaret ederken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Çerkezköy halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Özel Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op.Dr. Ayhan Arslan, Genel Müdür Yardımcısı Dr. Elif Sözer, Başhemşire Sevda Sümbül, İşletme Direktör Yardımcıları Elçin Süleymanoğlu ile Süleyman Serkan Yılmaz kendisine eşlik ettiler.

BU PERSONELLERE İHTİYAÇ DUYULUYOR

Kursiyerlerle bir araya gelen Kaymakam Metin Kubilay yaptığı konuşmada, “31 Ocak 2014 tarihinde Halk Eğitimi kampanyasını başlattık. 2 yıllık süre zarfında 1200 civarında kurs ve 25 bin üzerinde kursiyere ulaştık. Vatandaşlarımıza bilgi beceri kazandırmak, onların meslek edinmesi kolaylaştırmak veya bulunduğu meslekte yükselmesini sağlamak, gelir getirici, istihdam sağlayıcı halk eğitimi faaliyetlerine çok önem veriyoruz. Burada başlayan bu kursumuzda bu kapsamda açılanlardan bir tanesidir. Sadece özel hastaneler değil özel polikliniklerde, devlet hastanelerinde bu personellere ihtiyaç duyulmaktadır” dedi.

DAHA DA İLERİ GİDECEĞİMİZE İNANIYORUM

Yeni açılan kursa ilköğretim dahil olmak üzere tüm vatandaşların katılabileceğini ifade eden Kaymakam Kubilay, “Başlayan bu kursumuz Optimed hastanesi işbirliğiyle gerçekleştiriliyor. Özellikle ev sahipliğinden dolayı hastane yönetimine teşekkür ediiyorum. Aynı zamanda da hastanenin ek binasını gördük ve hayırlı olmasını temenni ediyorum. Haftanın beş günü saat 18.00 dan itibaren arkadaşlarımıza uzman eğitimciler tarafından gerekli eğitim çalışmaları verilecek. Çerkezköy sadece sanayi kenti olmasın, sanayi kentiyle beraber eğitim ve sağlık kenti olsun istiyoruz. Çerkezköy ilçemizin coğrafi konumu düşünüldüğünde balkanlar ve Avrupa’ya yakınlığını, artan nüfus oranıyla beraber ciddi anlamda sağlık alanında marka kent olmaya aday durumdadır. Bu konuda ciddi mesafeler kat ediliyor. Gerek özel hastaneler gerekse devletimiz tarafından yapılan yatırımlar çerçevesinde ciddi anlamda sağlık da hep beraber daha da ileri gideceğimize inanıyorum” diye konuştu.

KURSLARA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Kamu yatırımlarının devam edeceğini sözlerine ekleyen Kaymakam Metin Kubilay, “devlet hastanemiz bitme aşamasında. Geçtiğimiz günlerde Çerkezköy de Ağız ve Diş sağlığı merkezinin kendi binasını yapmak üzere sayın valimizle birlikte girişimlerimiz oldu. Valimize de bu anlamda teşekkür ediyoruz. Bu yatırımlarla Çerkezköy sağlıkta bir marka kent haline gelecektir. İnsan hayatında daha değerli bir şey yok. Sağlık kurumlarını hep beraber daha da güçlendirmeliyiz. Bu tesislerimizle gurur duyuyoruz. İlçe milli eğitim ve halk eğitimle beraber gece gündüz mesai gözetmeksizin bu kursları açmaya, çoğaltmaya ve yaşatmaya büyük önem veriyoruz” ifadelerini kullandı.

280 SAAT SÜRECEK

Açılan tüm kursları bundan sonra daha sıklıkla ziyaret edeceklerini belirten Kaymakam Kubilay şöyle devam etti; “kursları daha da çeşitlendirerek çoğalttık. Haberli habersiz ziyaret edeceğiz. İnanıyorum ki burada bulunan arkadaşlarımızın hemen hemen tamamı eksiksiz bu kurstan sonra sağlık sektöründe iş bulacaklardır veya kariyerlerinde ilerleme imkanı bulacaklardır. Çalışma arkadaşlarımıza ve Optimed hastanesi yönetimine teşekkür ediyorum. Sosyal ve iş hayatında iletişim, bilgisayar, problem çözme, hasta hizmetleri, tedavi hizmetleri, randevu ve konuk kabulü ve tıbbi arşivleme derslerini içeren kursumuz 280 saat sürecek ve 9 Mayıs tarihinde de sertifika töreniyle sona erecektir”

HAYATLARINDA KOLAYLIK SAĞLAYACAK

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ise yaptığı konuşmada, “Bu düzeyde özel kurumların bu tür kurslarını açması halk eğitimi kurslarını yaygınlaştırma adına büyük bir imkandır. Bu yüzden teşekkür ediyoruz. Sonuç itibariyle de kursiyerlerimiz belgelerini aldıktan sonra hayatlarında kolaylaştırma olacaktır” açıklamasında bulundu.

MİSAFİR ETMEKTEN ONUR VE SEVİNÇ DUYUYORUZ

Program da son olarak konuşan Özel Optimed Hastanesi Genel Müdürü Op.Dr. Ayhan Arslan, “Hastanemizde eğitim faaliyetlerinde kendi alanı veya kendi alanında olmasın eğitim çalışmalarında her zaman destek olmaya çalıştık ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Hizmete açtığımız ikinci binada da böyle bir eğitim salonunu devreye aldığımız için bu çalışmada bu alanda bir ilk oldu. Bundan sonra da bu tür çalışmalarda eğitim görecek olan arkadaşları misafir etmekten onur ve sevinç duyacağız” dedi.

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

Yapılan konuşmaların ardından Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, beraberinde ki heyetle birlikte kursiyerlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Fotoğraf çekiminin ardından davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Büşra - 6 yıl önce
Ücreti ne kadar kurşun?