Hat tartışmasında tansiyon düşüyor

SS 35 Nolu Karaağaç Minibüs Taşıyıcılar Kooperatifi’nin 17. Olağan Mali Genel Kurulu haftasonu gerçekleşirken toplantıya katılan Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel otobüs alımı ile ilgili karara açıklık getirdi. “Benim rant elde etme gibi bir düşüncem asla olamaz” diyen Başkan Yücel, bu güne kadar alınan her kararda Kooperatifin yanında olduğunu da dile getirdi

Hat tartışmasında tansiyon düşüyor
22 Haziran 2011 Çarşamba 00:00

SS 35 Nolu Karaağaç Minibüs Taşıyıcılar Kooperatifi’nin 17. Olağan Mali Genel Kurulu haftasonu gerçekleşti. Karaağaç Belediye Başkanı Özkan Yücel’in de katıldığı toplantıda tüm raporlar üyeler tarafından ibra edilirken, son günlerde gündemi meşgul eden ‘Halk Otobüsü alımı’ konusu da masaya yatırıldı. Toplantıda her hangi bir tatsızlık yaşanamazken, Başkan Yücel her zaman Kooperatifin yanında olduğunu belirterek, “Ben de sizlerin para kazanmasını istiyorum. Benim yeniden hat açıp rant elde etme gibi bir durumum söz konusu olamaz” dedi. Açılış yoklama ve saygı duruşunun ardından Kooperatif Başkanı Coşkunöz değerlendirme niteliği taşıyan bir konuşma yaptı.
BİR ŞEY ALINCA BİR ŞEY VERMEK GEREKİR
Konuşmasının başında geçirdiği hastalıktan ötürü dernekten bir süre uzak kaldığını ve bu yılın kendileri için sıkıntılı geçtiğini belirten SS 35 Nolu Karaağaç Minibüs Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Fevzi Coşkunöz, “Gönül isterdi ki daha iyi faaliyetlerde bulunalım, halka daha çok yardımcı olalım” dedikten sonra, konuşmasının devamında yaptıkları çalışmalardan bahsederek, “Örneğin yurda saatte bir giden araçlara 25 kuruş zam yaptık ancak saatini yarım saate indirdik. Bir şey alınca bir şey vermek lazım. Öğrencileri okullarına kadar götürmek için çok çaba gösterdik. Milletvekiline çıktık, derdimizi ona anlattık, çocuklar kazadan beladan uzak kalsın istedik. Bunu da başardık” ifadelerini kullandı. Plaka ve D-4 belgesinde sıkıntı yaşadıklarını fakat o konuları da hallettiklerini kaydeden Coşkunöz, ardından Belediye’nin 4 adet halk otobüsü alımı ile ilgili kararı hakkında açıklamalarda bulundu.
BAŞKANA KIRGIN DEĞİLİM
Otobüs alımı ile ilgili sürecin gelişiminden bahseden Coşkunöz şöyle devam etti;  “Eğer bir kusurumuz varsa, bir eksik varsa Belediye’nin bizleri çağırıp konuşmasını isterdim. Eğer ücretler pahalıysa ucuzlatmanın yolları aranırdı. Ben Belediye Başkanı’na kırgın değilim. Biz kusurumuz yok demiyoruz ancak Belediye de esnafının iyi geçinmesi için uğraşır. Provokasyon yapanlara inanmayın. Kimseye bulaşmadan işinize bakın. Herkes rahat olsun, bu uzun bir süreç. Bu konuda en doğru kararı İl Trafik Komisyonu verecek. Hak yerini bulacak” dedi.
ŞOFÖRLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Çalışan tüm şoförlere de ayrı ayrı teşekkür eden Coşkunöz, “Bu dönemde de herhangi ahlaksız bir durum ortaya çıkmadı, kaza bela olmadı. Bu yılı da alnımızın akıyla tamamladık” diye konuştu.
RANT ELDE ETMEK GİBİ BİR DÜŞÜNCEM ASLA YOK
Coşkunöz’ün ardından konuşan Belediye Başkanı Özkan Yücel söz aldı. Konuşmasının başında “Tüm sorunlarınızı biliyorum” diyen Yücel, Belediye Başkanlığı’na geldiği andan beri Kooperatifin yanında olduğunu vurguladıktan sonra, minibüscülerin sorunları ile ilgili olarak şöyle konuştu; “Karaağaç’ın nüfusu 10 bin, hat sayısı ise 41. Her gün 15 araç yatıyor. Dışarından çok para kazanıldığı düşünülüyor ancak sizler düşünüldüğü gibi para kazanmıyorsunuz. Bugüne kadar her türlü kararda yanınızda oldum ve bundan sonra da olacağım.”
Yücel konuşmasının devamında, halk otobüsü alımı kararı ile ilgili olarak Belediye’ye bir önerge sunulduğunu ve bu önergenin öğrencilere yönelik olduğunu da hatırlatırken, henüz araç almadıklarına dikkat çekerek, sadece hat taleplerinin olduğunu dile getirdi. Verilen önergeyi Belediye Başkanı olarak tek başına reddedemeyeceğini ve çıkacak Komisyon kararına da hayır diyemeyeceklerinin altını çizen Yücel, “Ben her zaman sizlerin yanındayım. Şu an yapılacak en iyi şey hatları düzenlemek. Ben de sizlerin para kazanmasını istiyorum. Benim yeniden hat açıp rant elde etme gibi bir durumum söz konusu olamaz” dedi.
TAHRİKLERE KAPILMAYIN
Yücel konuşması esnasında, şoförleri dikkat etmeleri gereken konularda da uyardı ve “Arabalar, şoförler düzgün olsun. Hatta bir eğitim düzenleyip şoförlerimizi bilgilendirelim” dedi. Konuşmasında son olarak, şoförleri sağduyulu olmaya çağıran Yücel, “Burası kurallarla yönetilen bir kent. Karaağaç’ta taşkınlık istemiyorum. Bazı kişilerin tahriklerine kapılmayın” diyerek konuşmasını sonlandırdı.
Konuşmaların ardından, Yönetim Kurulu, Faaliyet, Bilanço, Gelir gider ve Denetim Raporları okundu ve üyeler tarafından ibra edildi. 2011 Yılı Tahmini Bütçesi giderleri 21 bin 500, gelirleri de 21 bin 500 TL olarak açıklanırken bütçe de oy birliği ile kabul edildi. Dilek ve temennilerin ardından toplantı sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.