Hatice Terzi Hayatın Türküsü adlı ikinci kitabını yayınladı

Çerkezköy’ün Gazi Osman Paşa Mahallesi'nde ikamet etmekte olan Hatice Terzi (75), anılarından ve hayal gücünden kesitler sunan ‘Hayatın Türküsü’ adlı bir şiir kitabı yazdı

Hatice Terzi Hayatın Türküsü adlı ikinci kitabını yayınladı
06 Mayıs 2015 Çarşamba 08:40

 ŞİİR HAYATIN KENDİSİDİR

Geçtiğimiz günlerde ikinci şiir kitabı olma özelliğini taşıyan ‘Hayatın Türküsü’ adlı kitabını yayınlayan Hatice Terzi şiirler için; “Şiir, yüksek duygular ve suskunluğun, geniş hayal gücünün yansıması; hayatın kendisidir. Şiir hayatın bir parçası, türküsüdür.” ifadelerini kullandı.

ŞİİR YAZMAYA GENÇ KIZLIĞIMDA BAŞLADIM

Şiir yazmaya başladığı zamanları ve kitaplarının gidişatı hakkında bilgiler veren Terzi; “Ben ilkokul mezunuyum. Köy Enstitüsü eğitimi gördüm. Genç kızlığımda atmaca usulü mani şeklinde şiirler yazmaya başladım. Şiirlerimi yaşayarak yazdım, yazıyorum. İlk kitabım 2012 senesinde basıldı. Şimdi ise ikinci kitabımı yayınladım. Hayatım boyunca yazdığım şiirleri ikinci kitabımda devam ettiriyorum. Kitaplarımda yaşadığım olaylardan alınan kesitlerin yanı sıra aşk, sevinç, hüzün, özel günler için yazılan şiirler gibi hemen hemen her duyguyu içinde barındıran şiirler mevcut.” açıklamalarında bulundu.

BENDEN GERİYE BİR KÜLTÜR MİRASI KALMASINI İSTİYORUM

Kitaplarını yazarken hiçbir zaman ticari bir kaygı gütmediğini ve bu uğraşıyı da ticari amaçlı yapmadığını belirten Terzi; “Sülalemiz edebiyat açısından çok dolgulu, edebi birikimi yüksek fertlerden oluşuyor. Ben de okuyup araştırmacı yazar olmak istiyordum ama okuyamadım. Buna rağmen ikinci kitabımı bastım. Bunun nedeni hayatımın son günlerine yaklaştığımı hissetmem ve benden geriye bir kültür mirası kalmasını istememdir. Hiçbir ticari kaygım ve de amacım yok.” diye konuştu.

HATİCE TERZİ KİMDİR?

Hatice Terzi, 1940 yılında Tekirdağ’ın Malkara İlçesinin Sarıyer köyünde dünyaya geldi. 1946 yılında köylerinde bulunan ilkokula gitmek isteyen fakat o dönemlerde 6 yaşındaki çocuklar okula alınmadığı için kayıt olamayan Terzi, okula kaydını yaptırmadan gidip eğitim almaya başladı. Okumayı çok isteyen fakat zamanın şartlarından dolayı engellenen Terzi, sadece ilkokulu bitirebildi. 1956 yılında kendini Çerkezköy’de bulan Terzi, görücü usulü ile evlendi. Mutlu evliliğinden 2 kız ve 1 erkek çocuğu dünyaya getirdi. Evliliği zamanı ve akabinde yaşadığı ortam ve aile değişikliğinin duygusallığı onu şiir yazmaya ve kitap okumaya yönlendirdi. Yazmış olduğu bu şiirleri 2012’de ve yakın zamanda yayınlamış olduğu iki kitabında toplayan Terzi, kitaplarıyla geleceğe bir kültür mirası bırakmak hedefinde.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
GÜLER ALBAYRAK - 9 yıl önce
anneciğim seninle gurur duyuyorummm, iyi ki varsın , iyiki benim annem sin.