Havaalanı açılışı gerçekleşti

Çerkezköy'ün önde gelen kuruluşlarından Kozuva Şirketler Grubunu'nun yapım ve işletmesini üstlendiği Mogadişu Havalimanı Terminal Hizmet Binası'nın açılışı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleşti. Açılış töreninde Somalililer ile birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu terminal binasının sıkıntılar çekmiş olan Somali’ye hayırlar getirmesini Allah'tan temenni ediyorum” diyerek Aden Havalimanı’nın yapımını üstlenen Kozuva Şirketler Grubu’na teşekkür etti ve başarılarının artarak devam etmesi dileğinde bulundu

Havaalanı açılışı gerçekleşti
27 Ocak 2015 Salı 18:14

 SOMALİ HALKI BU YARDIMLARI UNUTMAYACAKTIR

Açılış törenine geçilmeden önce bir konuşma gerçekleştiren Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, "Ben de kardeşim Erdoğan'a hoş geldiniz diyorum. Biz ve halkımız çok mutluyuz. Somali'nin tarihi değişimi içinde yerinizi alıyorsunuz. Somali halkı bu yardımları unutmayacaklar. Alt yapı yapıldı, hastanelerde değişiklikler yapıldı. Heyetinizle buraya hoş geldiniz" ifadelerini kullandı.

HEDİYELER VERİLDİ

Kozuva Şirketler Grubu Başkanı ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Kozuva’nın yanı sıra Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kozuva ve Emre Kozuva’nın yer aldığı açılışın ardından Süleyman Kozuva tarafından Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’a özel altın işlemeli Kur’an-ı Kerim hediye edildi. Hediyenin üzerinde Osmanlıca ibareler dikkatlerden kaçmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da Mustafa Kozuva tarafından altın kaplamalı üzerinde fildişi sedef ve gümüş kullanılan, Osmanlı’nın son kuşağı hattatlarından Hamid Aytaç’a ait el işi tezyin edilmiş Kur’an-ı Kerim hediye edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kozuva Şirketler Grubu’na üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsunun bulunduğu gümüş bir tabak hediye etti.

KATILIM YOĞUN OLDU

Açılışa Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık,  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve bazı üst  düzey bürokratlar eşlik etti. Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil’in de yer aldığı açılışa Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Ali Ertem ve Çerkezköylü bazı iş adamları da katıldı.

KALİTEDEN ÖDÜN VERMEDEN DEVAM EDECEK

Açılış töreninde Kozuva Şirketler Grubu Süleyman Kozuva da bir konuşma gerçekleştirirken " Devletimizden ve ülkemizden aldığımız güçle Somali’ye yapmış olduğumuz bu yatırımın, ülkemiz ve milletimiz adına çalışanlarımızın memnuniyeti ile başlayan hizmet yolculuğumuz, tedarikçilerimizin memnuniyeti ve hizmet vereceğimiz yolcularımızın memnuniyeti ile kaliteden ödün vermeden devam edecek” dedi.

HİZMETİN MERKEZİNE İNSANI KOYDUK

Yapılacak olan her şeyin kendilerini ilgilendirdiği gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni de temsil edeceğini ifade eden Süleyman Kozuva “Kardeş ülke Somali’de sunacağımız hizmetin merkezine insanı koymuş olarak hizmet edeceğiz. Somali’deki bütün olumsuzluklara rağmen programını ve rotasını değiştirmeyerek açılışımızı onurlandıran Sayın Cumhurbaşkanımıza şahsım ve çalışanlarımız adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.