Havzalılar iftarda bir araya geldi

Kapaklı Samsun Havzalılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılım yoğun oldu

Havzalılar iftarda bir araya geldi
21 Haziran 2016 Salı 17:00

KATILIM YOĞUN OLDU
 
Dernek lokali önünde verilen iftar yemeğine Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, İlçe kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, İlçe emniyet müdürü Mehmet Ali Barın, Samsun Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Kapaklı Belediye Başkan yardımcısı Adem Sekmen, Siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
 
İFTAR PROGRAMINA KATILANLARA TEŞEKKÜR ETTİ
 
Programın açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Zalif Çavdar, katılımcılara teşekkür ederken, “Davetimize katılma nezaketini gösterdiğiniz için Samsun Havzalılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Yönetimi Adına Şükranlarımı sunuyorum” açıklamasında bulundu.
 
BAYRAM DA HAVZA’YA BEKLİYORUM
 
Samsun Havza Belediye Başkanı Av.Murat İkiz ise yaptığı konuşmada, “Samsun’da birçok program olmasına rağmen Havzalılar Derneği’nin davetini geri çevirmeyerek programa katıldım. Sizlerle bir araya gelmek için bugün buraya geldik. Yine inşallah böyle birlik, beraberlik içerisinde başka programlarda da bir araya geleceğiz. Tatil için herkesi Havzamıza bekliyoruz. Özellikle emekli hemşerilerim artık burada kalmasınlar gelsinler Havza’da emeklilik günlerini geçirsinler. Genç kardeşlerimde en azından bayramlarda gelsinler, Sıla-i rahim yapsınlar” dedi.
 
YANLIŞ DESTEKLERİ KINIYORUM
 
Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan ise konuşmasında iftar programını düzenleyen dernek yönetimine teşekkür ederek, “Hamdolsun tekrar bir Ramazana kavuştuk. Ramazanın sadece ülkemiz için değil tüm dünya Müslümanları için birleştirici bir unsur olmasını diliyorum. Dünyada akan kanın sorumlularını lanetliyorum. Federal meclis tarihi bir hata ile aldığı kararla bizim tarihimize kara lekeler sürmeye kalkmıştır. Bu anlamda bizlerin birlik ve beraberlik içerisinde olmamız çok önemli. Sizlerden bu anlamda gençlerimize tarihimizi öğretmenizi istiyorum. Sosyal medya üzerinden ‘Ermeni soykırımı’ tasarısına olan yanlış destekleri kınıyorum” diye konuştu.
 
ALLAH BİZLERİ KÖTÜ DUYGUDAN UZAKLAŞTIRSIN
 
Ayşe Doğan konuşmasının sonunda ise, “Mübarek Ramazan günü bu kardeşlik sofrasını sizlerle paylaşmaktan çok mutluyum. Ramazan sofrası; kardeşlik, dostluk, barış sofrası. Allah hiçbir zaman kardeşliği, barışı, dostluğu ve dayanışmayı bu sofralardan eksiltmesin. Bu sofralar hepimizin eşitlendiği sofralar. Bu sofralarda sen ben yok, bu sofralarda biz varız, birlik var. O yüzden çok anlamlı, çok önemli bu ramazan ayının tüm insanlığa ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Son zamanlarda kan ve gözyaşı dinmiyor. İnanıyorum ki Ramazan ayının bize şuan yaşattığı barış ve kardeşlik duyguları hakim olur. Allah hepimizi israftan, kibirden, ihtiraslardan ve her kötü duygudan bizleri uzaklaştırsın” ifadelerini kullandı.
 
FAKİR FUKARAYI GÖRÜP GÖZETELİM
 
Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Ramazan ayının iki büyük fonksiyonu olduğunu ifade ederek, “Birisi bireysel, birisi toplumsal Bireysel fonksiyonu insanın nefsine hitap ediyor. Belli bir süre için helalleri yasak ediyor. Ramazan ayının yarısını bitirdik, Artık nefsani olarak kendimize belli bir düzen verdiğimizi düşünüyorum. İkinci bir fonksiyonu ise toplumsal fonksiyonu dinimiz yardımlaşmayı ve dayanışmayı emrediyor.  Ramazan ayıda bunun için bir fırsat bu sofralar hazırlanıyor çok şükür. Bu programı hazırlayan dernek başkanı ve yönetimini kutluyorum. Sizlerden ricam bu ayın yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu unutmayalım. Çevremizdeki fakir, fukarayı görüp, gözetelim. Onlara yardımı esirgemeyelim, iftar sofralarımızı onlara açalım” dedi.
 
Haber: Uğur Can Avcılar
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.