Hayata geçerse İlçemiz için tarihi adım olacak

Ambardere Mevkii’nde yapılması planlanan ‘Orta Öğretim Kampüs Alanı’ ilgili çalışmaları tamamlayan Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Benim için Çerkezköy’ün en önemli projesi bu proje. Eğer hayata geçirebilirsek Çerkezköy eğitim noktasında uzun yıllar rahat edecek” değerlendirmesinde bulundu

Hayata geçerse İlçemiz için tarihi adım olacak
24 Ekim 2014 Cuma 08:07

İlçe Milli Eğitim müdürlüğü ile birlikte hazırladıkları Orta Öğretim Kampüs Alanı projesinin Çerkezköy’ün uzun yıllar boyunca eğitim alanındaki ihtiyacına cevap verebileceği bir proje olduğunu kaydeden Kaymakam Kubilay, “Sivil toplum kuruluşlarından, iş adamı ve hayırseverlere kadar kim varsa ulaşıp bu eğitim kampüsünün yapımını üstlenmelerini, tarihi adımın atılmasını istiyoruz” dedi.

15 AYLIK SÜREMİZ KALDI
130 dönümlük Orta Öğretim Kampüs Alanı’nın tahsisisin Hazine tarafından iki yıllığına yapıldığını ifade eden Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Eğer iki yıl içerisinde bu alanda okul inşaatları başlamaz ise arsa tahsisi iptal olacak. Tahsis 2014’ün Şubat ayı başında yapıldı ve yaklaşık 9 aylık bir zaman geçti. Şuanda önümüzde 15-16 aylık bir zaman dilimi kaldı. Şayet bu zaman diliminde gerek hayırsever vatandaşlarımız, gerek sanayicilerimiz, gerekse de Milli Eğitim Bakanlığımız bu işe destek olursa Çerkezköy’ün en önemli projesini hayata geçirme imkanı olur” ifadelerini kullandı.

KAYMAKAM ÇAĞRIDA BULUNDU
Hazine tarafından tahsis edilen 130 dönümlük alan üzerine 32 derslikli 19 okulun, 21 derslikli ise 39 okulun oturduğunu belirten Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, “Bizim öncelikli hedefimiz şuanda tüm altyapısı hazır olan Orta Öğretim Kampüs Alanı’nda ilk adımın atılması, ilk kazmanın vurulması. Bunun için Çerkezköy’de eğitim noktasında duyarlı olan tüm işadamları, sanayiciler, sivil toplum örgütlerine çağrıda bulunuyorum. Gelin bu taşın altına elinizi koyun ve ilk okulun inşaatına başlayalım” diye konuştu.

Çerkezköy Kaymakamlığında gerçekleştirilen Eğitim Kampüsü hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışman katıldı.

ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM
Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay bilgilendirme toplantısında eğitimin en önemli meseleleri olduğunun altını çizerek, “Bizim önceliğimiz eğitim, çalışmalarımızın sonucu eğitim kampüsünü gerçekleştirdik ve hazineye ait olan yerin tahsisini yaptık. Ambardere’de doğalgaz ihtiyacı vardı ve o bölgede yapılan İmam Hatip Lisesi ile beraber doğalgaz ihtiyacı da tamamlandı. Yapılacak kampüsün doğalgazla alakalı bir problemi olmyacak” dedi.

ÇOCUKLARIN GELECEĞİNDEN ÖNEMLİ KONU YOK
Kaymakam Kubilay açıklamalarının devamında şu ifadelere yer vererek, “Bölgemizde yüzlerce sanayi kuruluşu var. Bacasız sanayi olarak eğitimin de önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda temel mesajımız basın aracılığı ile eğitim kampüsüne dikkatleri çekmek istiyoruz. Eğitim Kampüsü konusunu her ortamda gündeme getirdik ve getirmeye devam edeceğiz. Hayırsever bir vatandaş çıkarsa eğer bu önemli ve tarihi adımın temellerini hemen atmak istiyoruz” diye konuştu.

HAZIRLANAN ALANA 21 DERSLİKLİ 39 OKUL YAPILABİLİR
Hazineden yeri tahsis edilen alana 21 derslikli 39 okul kapasiteli olduğunu belirten Kubilay, “Çerkezköy’de hızlı nüfus artışı nedeniyle eğitim anlamında okullarda ki öğrenci sayısının yüzde 12’lerde seyrediyor. Çerkezköy’de sağlık konusunda iyi durumdayız fakat sağlık kadar eğitimde de aynı seviyeye gelmeliyiz. Eğitim’de marka olacak şekilde çalışmalar yapıp Çerkezköy’ün adı eğitim alanında da en az sanayi ve sağlık kadar duyulsun istiyoruz.” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİ ARTIŞ HIZI ORTALAMA %8
Kaymakam Metin Kubilay’ın ardından Orta Öğretim Kampüs Alanı ile ilgili bir sunum yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışman, Çerkezköy’deki öğrenci sayısının 2001-2002 Eğitim ve Öğretim Yılı başında 7 bin 589 iken 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı başında 27 bin 378 olduğunu ve her yıl Çerkezköy’deki öğrenci sayısının %8 civarında arttığını belirterek, “Son 5 yılda öğrenci sayımızdaki artış ortalama %8.42 civarında. Son 10 yıldaki artış ise %8.03 civarında. Önümüzdeki 5 yılda öngördüğümüz artış ise ortalama %8 civarında” dedi.

AN İTİBARİ İLE 264 DERSLİK AÇIĞI VAR
Çerkezköy’de 17 okulda şuan ikili eğitim ve öğretimin yapıldığını, şuan itibari ile 264 derslik yapıldığı takdirde tüm okulların Bakanlığın öngördüğü normal eğitime geçebileceğini belirterek, “Bugün itibari ile Bakanlığın tip projelerinden 24 derslikli 11 okul yapılması ile bu ancak mümkün olabilecektir. İlk etapta 264 derslik yapıldıktan sonra önümüzdeki 5 yılda bu nüfus artışı baz alındığında en az 454 yeni dersliğe daha ihtiyaç duyulacaktır. 10 yıl için de ise bu rakam 1039 dersliktir” açıklamasında bulundu.

EĞİTİM VADİSİNE DÖNÜŞECEK
Yapılması planlanan Orta Öğretim Kambüs Alanı’nın Ambardere Mevkii’nde yeni yapılan İmam Hatip Lisesi’nin hemen yanında olduğunu ifade eden İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İrfan Danışman, “Bu bölgede kampüsün yapılması ile birlikte tüm orta öğretim kurumları burada toplanacak ve bu bölge bir eğitim vadisine dönüşecektir. Şehrin içerisin de ise sadece ilkokullar kalacaktır” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
huseyin - 10 yıl önce
herkesin bu kampanyaya katılması gerek.çoçuklarımızın ve ülkemizin geleceği için
Avatar
realist - 10 yıl önce
iyi güzelde ortaokul talebesi 9-10 yaşında herkez çocuğunu ambardereyemi götürüp getirecek,az daha gercekci olunup sadece liseler götürülse diyecem ama..