Hayrabolu Belediye Başkanı vatandaştan özür diledi

Hayrabolu’da altyapı çalışmaları nedeniyle tamamlanamayan ve yağmurlu havalarda çamurla kaplanan yollar, yeni Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu’nu zor durumda bıraktı. Belediye olarak tüm olanaklarıyla çok çalıştıklarını ifade eden Altayoğlu, önceki Başkan Hasan İrtem döneminde yapılan altyapı ihalesinin sıkıntısını yaşadıklarını belirterek, Hayrabolu halkından özür diledi.

Hayrabolu Belediye Başkanı vatandaştan özür diledi
17 Aralık 2014 Çarşamba 18:32

 Hayrabolu’da altyapı çalışmaları nedeniyle tamamlanamayan ve yağmurlu havalarda çamurla kaplanan yollar, genç Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu’nu zor durumda bıraktı. 30 Mart seçimleri sonrası görevi devralan Altayoğlu, selefi Hasan İrtem döneminde yapılan altyapı ihalesi nedeniyle bu sıkıntıyı yaşadıklarını ifade etti.

İHALE YETERSİZ

Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunarak şunları söyledi: “Altyapı yapım ve onarım ihalesinin şartnamesinde ana caddeler ve yollar kazıldıktan sonra çukurlar kapatılırken mıcır ve kum kullanımı, ara sokaklarda ise kazıda çıkan toprağın kullanımı öngörülmüş. Bu da maliyetin düşürülmesi için düşünülmüş. Bu yüzden özellikle ara yollarda ve sokaklarda büyük sıkıntılar yaşanıyor.

Göreve geldiğimizden bu yana 8500 ton asfalt, 2500 ton beton, 7500 ton mıcır dökmüşüz. Ancak maalesef hala yeterli gelmemektedir. Keşke bu kalemler ihalede en başından yer alsaydı. Diğer yandan 3,9 km yağmur suyu hattını projeye ekleterek çalışmalarını başlattık. Herhangi bir su şebekesi patlağı durumunda şebeke kesme noktası 30 iken 130’a çıkardık. Bu aynı zamanda yangın musluklarımızın da sayısıdır. Biz Hayrabolu Belediyesi olarak tüm imkânlarımızla çalışmaya devam ediyoruz. Bundan kimsenin bir şüphesi olmasın.”

KUCAĞIMIZDA BULDUK

Hayrabolu’nun bozuk yollarıyla ilgili sorununu göreve geldikleri andan itibaren önlerinde bulduklarını hatırlatan Altayoğlu, “Yollarla ilgili problemleri göreve gelir gelmez adeta kucağımızda bulduk. Şu anda elimizden geleni yapıyoruz. Ancak üzülerek belirtmeliyim ki yağışlar nedeniyle bu kışı atlatana kadar kalıcı bir çözüm üretmemiz kolay görünmüyor” diye konuştu.

Altayoğlu, bahar ayları ile birlikte büyük bir yol hamlesi başlatacaklarını belirterek, “Yağışların azalmasıyla birlikte Nisan ayından itibaren Haziran sonuna kadar Hayrabolu’da asfaltlanmamış yol bırakmayacağız. Bunun her türlü girişimini yaptık ve hazırlıklarını tamamladık. Büyükşehir Belediyemizle koordinasyon halindeyiz ve bütün mutabakatlarımızı tamamlamış durumdayız. Bu durumdan dolayı halkımızdan ben Fehmi Altayoğlu olarak Belediyem adına özür diliyorum,” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.