HAYVAN BESLEME ODAKLARI KURUYOR

Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdür Vekili Şevket Halimoğlu, sokak hayvanlarının beslenmesi için 'Hayvan besleme odakları' kurmaya başladıklarını açıkladı. Halimoğlu, Çerkezköy'de 5-6 merkezde sokak havyanlarının beslenmesini böylece sağlayacaklarını söyledi

HAYVAN BESLEME ODAKLARI KURUYOR
04 Şubat 2013 Pazartesi 08:44

Çerkezköy Belediyesi sokak hayvanlarının beslenmesi için 'Hayvan besleme odakları' kuracak. Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdür Vekili Şevket Halimoğlu, "Çerkezköy'ün değişik noktalarında 5-6 merkez oluşturacağız. Buralarda sokak köpekleri başta olmak üzere sokak hayvanlarının kimseye rahatsızlık vermeden beslenmesini sağlayacağız" dedi.
HAYVAN BESLEME ODAKLARI KURULACAK
Özellikle kış aylarında karınlarını doyurmakta güçlük çeken sokak köpekleri, vatandaşlara, özelliklede marketten ekmek ve benzeri gıda maddesi alan çocuklara tehlike arz etmeye başlayınca, Çerkezköy Belediyesi harekete geçti.
Belediye Başkanı Ali Ertem'in talimatıyla sokak köpeklerinin insanlara zararlı hale gelmeden beslenmelerini sağlamak için 'Hayvan besleme odakları' kurma çalışmaları başladı. Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdür Vekili Şevket Halimoğlu, sokak köpekleriyle ilgili olarak yürütülen çalışma hakkında bilgi verdi. Halimoğlu, "Çerkezköy'ün belirli noktalarında köpeklerin beslenmesi için 'Besleme odakları' kuruyoruz. Köpeklerin yoğun olduğu yerlerde bu odakları belirlemeye başladık. Bizim eski hayvan barınağının olduğu yer, kuş bahçe bu yerlerden bazıları. İlçemizin çeşitli noktalarında 5-6 yere kuracağız. Belediye olarak buralarda sokak köpeklerinin beslenmesini sağlayacağız" diye konuştu.
KISIRLAŞTIRMA SÜREKLİ DEVAM EDİYOR
Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdür Vekili Şevket Halimoğlu, Çerkezköy Belediyesi'nin 'Kısırlaştırma' çalışmalarının sürekli devam ettiğini belirterek, "5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde sokak köpeklerini Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne alıyoruz. Gerekiyorsa tedavilerini yapıyoruz. Genel kontrol ve bakımlarını yaptıktan sonra kısırlaştırıyoruz. Ameliyat sonrası belirli bir süre müşahede altında tutup, işaretlemelerini yaptıktan sonra alındığı ortama geri bırakıyoruz. Bu kapsamda son bir yıl içerisinde 617 sokak köpeğini ilçemizde kısırlaştırdık" açıklamasını yaptı.
ÇEVRE BELEDİYELER İLGİLENMİYOR
Veteriner Hekim Şevket Halimoğlu, bölgemizde sadece Çerkezköy Belediyesi'nin hayvan barınağı bulunması ve sadece burada 'kısırlaştırma' çalışmaları yapılmasının yetersiz kaldığını belirtti. Halimoğlu, şunları konuştu: "Sadece Çerkezköy Belediyesi bu hizmeti veriyor. Şevket Halimoğlu yıllardan beri bunu söylüyor. Çevre Belediyeler neden veteriner hizmetleri vermiyor. Bugüne kadar bölgemizdeki hiçbir belediye hayvan barınağı oluşturmadı. Üstelik hemen hepsinde veteriner kadrosu bulunuyor. Barınakları yok, kısırlaştırma yapmıyorlar. Oralarda üreyen köpekler nereye gidiyor? Çoğunluğu Çerkezköy'e geliyor. Fabrikalardan da köpekler salınıyor sokağa.
Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalar bakamayacakları kadar köpek üretiyorlar sonra bunları salıyorlar sokağa. Bu köpekler Çerkezköy'e geliyor. Tek bir belediyenin mücadelesiyle başa çıkılacak bir konu değil. Sadece Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ilgileniyor, güzle bir barınak yaptı. Trakya'da ilk hayvan barınağını 12 yıl önce Mehmet Uz yaptı. Sonra Ali Ertem bu barınağın daha güzelini yaptı. İkisine de teşekkür ediyorum. Bölgemizdeki belediyelere örnek olmasını tavsiye ediyorum."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çerkezköylü - 11 yıl önce
osb ile alakası yok, alakasız beyanat vermeyin yahu..fabrika köpek üretip sokağa salıyormuş! bu nasıl mantıksa artık!fabrikada bütüngün yemek çıkıyor çıkan artıklarda fabrikanın hayvanlarınca tüketiliyor, ne işi var fabrika köpeğinin çerkezköyde? köpek neslini fabrikalarmı taşıdı çerkezköye? yok öyle birşey yahu..bu gazetelerde geçmiş yıllarda istanbuldan kamyonla sokak köpeği getirilip salındı resimli haber yapılmıştı..köepkelrin geldiği yer orasıdır..zabıtalar arabayla gezip hava alacak yerde mıntıkalarına sahip çıksınlar.