Hazine arazilerinin satışı durduruldu

Yaklaşık bir ay kadar önce Resmi Gazete'de yayımlanan genelgeye göre, kamu taşınmazları Başbakanlık izni ile satılacak. Bu uygulamanın düzenleme süreci nedeniylede halihazırdaki taşınmazların satışı ikinci bir emre kadar durduruldu

Hazine arazilerinin satışı durduruldu
27 Temmuz 2012 Cuma 08:52

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan genelgeye göre, sermayesinin yüzde 52'inden fazlası kamuya ait olan kuruluşlar taşınmaz satışında Başbakanlık iznine tabi olacaklar.
BAŞBAKANLIK İZNİ İLE SATILACAK
Kamu kurumları, mülkiyetlerinde bulunan taşınmazların satışı, kiralanması ve tahsisinde Başbakanlık'tan izin almasını öngören Başbakanlık genelgesi yaklaşık bir ay kadar önce yayımlandı. Bu konu ile ilgili geçtiğimiz yıl Temmuz ayında çıkarılan bir KHK (Kanun Hükmünde Kararname) içine konulan düzenlemeyle, Maliye Bakanlığı kamu taşınmazlarıyla ilgili geniş çaplı imar yetkisi almıştı. Önceden Milli Emlak Müdürlükleri aracılığıyla arazilerin satışı gerçekleştiriliyordu.
İLÇEMİZDE 100 ARSANIN SATIŞI DURDURULDU
Kamu kurumları, mülkiyetlerinde bulunan taşınmazların satışı, kiralanması ve tahsisinde Başbakanlık'tan izin almasını öngören Başbakanlık genelgesi kapsamında uygulama başladı. Hazine'ye ait arazilerin satışı bundan böyle Başbakanlık iznine tabi olacak. Başbakanlık işlemlerin yürütüleceği prosedürlerin belirlenmesi sürecinde de tüm hazine arazilerinin satışını durdurdu. Bir süreliğine askıya alınan hazine arazileri kapsamında Çerkezköy'de 100 civarında arazi bulunduğu belirtiliyor. Defterdarlık uzmanlarından edinilen bilgiye göre ilçemizde bulunan çok sayıda arazinin satışı önümüzdeki dönemlerde Başbakanlık izni ile gerçekleştirilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehmetalicelik - 10 yıl önce
iki̇be arazi̇leri̇ni̇n satişi yapildi neden şanliurfada hazi̇ne arazi̇leri̇ni̇n satişi durduruldu suçumuz kürt olmakmi