HDP'den sessiz eylem

HDP Çerkezköy İlçe Örgütü, Suruç'ta meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybeden 32 kişi için Çerkezköy Belediye Meydanı'nda bir basın açıklaması yaparak, 1 saatlik sessiz oturma eylemi gerçekleştirdi

HDP'den sessiz eylem
23 Temmuz 2015 Perşembe 17:46

 ÖLÜMLERE SESSİZ KALINMAMIZ İSTENMEKTEDİR

HDP Çerkezköy İlçe Örgütü tarafından Çerkezköy Belediye Meydanı'nda yapılan basın açıklamasını Betül Tuncel okudu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Sabır testinden geçiyoruz her gün. en ağır işkence fantezilerini aratmayan bir karanlığın altında sınanıyoruz. 32 genç arkadaşımızı, yoldaşımızı, kardeşimizi çocuklarımızı vahşice haince  bir saldırıda kaybettik. Ağaçlara düşman bu hükümet  ve devlet yine ağacını ve her bir fidanını koruyamadı korumadı. Ve bizler biliyoruz ki bu saldırı halklarımızın kurtuluş özlemlerine , birlikte yaşama iradesine, barış ve özgürlüğe, rojava devrimi ve kobane direnişine , sosyalist gençliğin devrim ve sosyalizm umutlarına karşı  yapılmıştır. insanlarımızın ölümüne sessiz kalınmamız istenmektedir

BİR ŞEKİLDE O BOMBA PATLAR

Çok uzun zaman olmadı Mersin, Adana HDP il binaları ve 5 haziran Diyarbakır mitingi. Diyarbakır mitinginde yapılan saldırıda 'Diyarbakır'da IŞİD'li bir genç patlatmış, fail bulundu' denilip geçilen olayın ne kadar mühim olduğunu, görmezden gelmiştir bu devlet. Hepimiz iyi biliyoruz ki, devlet veya en iyi ihtimalle devlet içinden , bu işe müktedir birileri, uygun görmezse, o bölgede herhangi bir bomba  herhangi bir yerden herhangi bir yere gidilmez olduğunu. Diyarbakır HDP mitinginde olduğu gibi, yanlışlıkla kayda geçirilmemiş olur ve bir şekilde o bomba patlar. Gençler ölür.

AFFETMEYECEĞİZ

Türkiye'de her katliamın olağan   şüphelisi devlettir. Birisinin aklındaki toplum tasarımı gerçekleşsin diye ona karşı gelenlere , uymayanlara karşı, kirli siyasetini kanlı politikasını ise bizler  görüyor, yaşıyor ve öldürülüyoruz. Bizler bu saldırılarda kasıt arıyoruz. Bizler devletten, hükümetten kınama değil, görevini yapmasını ve tüm sorumluları ortaya çıkarmasını istiyoruz. Bizler affetmiyoruz. Bizler ağıt yakmayacağız, bizler bu gençlerin yola çıkış cesaretleri karşısında, aynı cesaretle  bize yaşatılmak istenene karşı duracağız. Umutlarımızı, barışa karşı inancımızı daha güçlü sesle yüzlerine haykırmaya , birlikte aynı danışma ile devam edeceğiz"

BURADA DİYE BAĞIRDILAR

Basın açıklamasının ardından Belediye önünde toplanan grup, Ugur Özkan,Kasım Deprem,Hatice Ezgi Sadet,Cemil Yıldız,Çağdaş Aydın,Nazlı Akyürek, Ferdane Ece Dinç,Müahit Erol, Murat Yurtgül, Emrullah Akhamur, İsmet Şeker,Okan Pirinç,Nartan Kılıç,Ferdane Kılıç,Serhat Devrim,Mert Ali Barutçu,Erdal Bozkurt,Süleyman Aksu, Koray Çapoğlu, Cebrail Günebakan, Veysel Özdemir, Nazegül Boyraz, Alper Sapan, Alican Vural,Osman Çiçek, Dilek Bozkurt,Büşra Mete, Yunus Emre Şen,Ayda Ezgi Şalcı, Mehmet Ali Varol'un isimlerini okuyarak burada diye bağırdılar.

1 SAAT SESSİZ OTURMA EYLEMİ

Grup daha sonra 1 saat sessiz oturma eylemi yaparken sloganlar ile olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.