HEMA ile sendika arasındaki kriz çözüldü

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, iki hafta süren Hema Endüstri A.Ş ile sendika arasındaki krizin sona erdiğini açıkladı. İşten çıkarmalarla başlayan kriz sendika ile Hema yönetimi arasında yapılan görüşmeler sonucunda tatlıya bağlandı. Koçak, "10 gündür huzurumuz yoktu. Bundan böyle işyerinde huzur olacak."dedi.

HEMA ile sendika arasındaki kriz çözüldü
26 Temmuz 2010 Pazartesi 00:00

Türk Metal Sendikası ile Hema Endüstri A.Ş arasında önceki hafta başlayan kriz tatlıya bağlandı. İşten çıkartılan 5 sendika temsilcisi yargı sonucunu beklerken, işten çıkartmalara neden olduğu öne sürülen Formen, tazminatsız işten çıkartıldı. Sendika Şube Başkanı Murat Koçak, "Genel Müdür söz verdi. Artık iş yerinde küfür ve kavga olmayacak."dedi.

5 SENDİKA TEMSİLCİSİ İŞTEN ÇIKARTILMIŞTI
    Önceki hafta Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyetini sürdüren Hema Endüstri A.Ş ile işçilerinin bağlı bulunduğu sendika Türk Metal Sendikası arasında kriz başgöstermişti. İşçilerin protesto eylemlerine neden olan kriz Hema Endüstri'de çalışan 5 sendika temsilcisinin işten çıkartılmasıyla hat safhaya ulaştı. İşten çıkartılmaların nedeni olarak bir Formen'in sendika temsilcilerinden bir kişe karşı hakaret etmesi gösterilmişti. Yaşanan olaylar yaklaşık iki hafta sürerken geçen hafta sonu gerginlik sendika temsilcileri ile Hema yöneticileri arasında yapılan görüşmeler sonucunda tatlıya bağlandı.

FORMEN İŞTEN ÇIKARTILDI
    Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, krizin sona ermesinin başında sendika temsilcilerinin işten çıkartılmasına neden olan Formen'in de işine son verilmesi olduğunu gösterdi. "Önce olaylara neden olan Formen'i işten çıkarmak istemediler?" diyen Murat Koçak, "Küfür ve hakaret eden Formen tazminatsız olarak işten çıkarılmıştır."diye konuştu. Yaklaşık iki hafta süreyle işçilerin yanından ayrılmayan krizin çözülmesi için Hema yöneticileriyle görüşen Murat Koçak, şunları söyledi:

İNANIYORUZ Kİ HAK YERİNİ BULACAK
    Sendika olarak bizim amacımız hiçbir zaman sorun ve sıkıntı çıkarmak değildir. Her zaman fabrikalarla ve yöneticilerle güzel bir şekilde uzlaşma yoludur. Bu olayların başlamasına neden olan küfür ve hakaret eden formen tazminatsız olarak işten çıkarılmıştır. Diğer arkadaşlarımızın ise işe iadeleri için yargıya başvuru yapılmıştır. İnanıyoruz ki adalet ve yargı ve hak yerini bulacaktır.
    Hema Genel Müdürü Tunç Doğan, bizlere  ve üyelerimize söz vermiştir. Fabrika içinde bundan sonra ne müdür ne formen üye arkadaşlarımıza küfür ve hakaret kesinlikle olmayacaktır. İçerde güzel bir şekilde huzur ve refah olacaktır. Yaklaşık 10 günden beri iş huzurumuz yoktu. İş huzuru olmayanın ev huzuru da olmaz.     Çalışanlarımızla birlikte bu sorunu çözdük. Bizim amacımız bundan önce olduğu gibi bundan sonrada üretmek, kazanmak ve kazandırmak anlayışı ile hareket etmek dir. Biz Türk Metal Sendikası olarak gerginlik ve kavgadan yana değiliz. Barış huzur ve refahtan yanayız."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.