HEP BERABER AŞURE YEDİLER

Çerkezköy Belediyesi Muharrem Ayı nedeniyle aşure dağıttı. Her yıl dağıtılan aşure, bu yılda ilk Cuma günü namaz çıkışı cami cemaatine ikram edildi. Çerkezköy'deki tüm cami önlerinde yapılan aşure programının Osmanlı Camisi'ndeki dağıtımına Belediye Başkanı Ali Ertem de katıldı

HEP BERABER AŞURE YEDİLER
01 Aralık 2012 Cumartesi 08:07

 Cuma Namazı çıkışında zabıtalar tarafından dağıtılan aşure yoğun ilgi gördü.
Cuma Namazı'nı kılan vatandaşlar çıkışta plastik kaselerde dağıtılan aşureleri, plastik kaşıklarla orada yedi. Çerkezköy Belediyesi'nin aşure ikramına Cuma Namazı çıkışında Belediye Başkanı Ali Ertem ve Başkan Yardımcısı Gökhan İnce de katıldı. Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, Muharrem Ayı nedeniyle 7 bin kase aşurenin Çerkezköy merkezdeki tüm camilerde dağıtıldığını belirtti. Namazdan çıkan vatandaşlara kendi elleriyle aşure ikram eden Başkan Ertem, "Tüm Çerkezköy halkının Muharrem ayı kutlu olsun" dedi.
Perşembe günü başlayan aşure dağıtımı Cuma günü namaz sonrası son buldu. İlk gün belediye görevlileri Cumhuriyet Meydanı'nda yoldan geçen vatandaşlara aşure dağıtıldı. İkinci gün de ise cami önlerinde aşure dağıtıldı. Aşureler yeni Otogar Binası için temel atma töreninde de dağıtıldı. Ak Parti İlçe Başkanı Aleattin Demirbağ, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, İlçe Müftüsü Bayram Şahin, Çerkezköy İmam Hatip Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmail Karagöz, Belediye Başkanı Ertem ile birlikte aşure yedi.
MUHARREM AYI VE AŞURE GÜNÜ
"Şehrullahi'l-Muharrem" olarak meşhur olan, yani "Allah'ın ayı Muharrem" olarak bilinen Muharrem ayı, ilahi bereket ve feyzin, rabbani ihsan ve keremin coştuğu ve bollaştığı bir aydır. Allah'ın ayı, günü ve yılı olmaz, ancak Allah'ın rahmetine ermenin önemli bir fırsatı olduğu için Peygamberimiz tarafından bu şekilde ifade edilmiştir.
Aşura Günü ise Muharrem'in 10. günüdür. Aşura Günü'nün Allah katında ayrı bir yeri vardır. Bugünde Cenâb-ı Hak on peygamberine on çeşit ikramda bulunmuş ve kudsiyetini arttırmıştır. Bu günlerde oruç tutmak çok faziletlidir. Hicrî senenin ilk ayı olan Muharrem ayının 10. günü Aşura Günüdür. Muharrem ayının diğer aylar arasında ayrı bir yeri olduğu gibi, Aşura Günü'nün de diğer günler içinde daha mübarek ve bereketli bir konumu bulunmaktadır. Aşura Günü'nün Allah katında da çok seçkin bir yerinin olduğunu Fecr Sûresi'nin ikinci âyeti olan "On geceye yemin olsun" ifâdelerinin tefsirinden anlaşılmakta.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.