Hepimizin ortak derdi daha mutlu bir Çerkezköy ​

Yeni yıl öncesi mahalle muhtarları ve azaları ile bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Siz değerli muhtarlarımız ile birlikte sandıklardan çıkarak, seçilmişler olarak yaklaşık 5 yıldır Çerkezköy’e hizmet etmeye çalışıyoruz” ded

Hepimizin ortak derdi daha mutlu bir Çerkezköy ​
27 Aralık 2018 Perşembe 17:01

BU GÖREVİ MİLLETTEN ALARAK BUGÜNLERE GELDİK
Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, yeni yıl öncesi mahalle muhtarları, azalar ve basın mensupları ile bir araya geldi. Katılımlarından dolayı muhtarlara ve azalara teşekkür eden Başkan Akay, “Siz değerli muhtarlarımız ile birlikte sandıklardan çıkarak, seçilmişler olarak yaklaşık 5 yıldır Çerkezköy’e hizmet etmeye çalışıyoruz. Göreve geldiğimizde 112 bin olan nüfusumuz bugün 170 binlere dayandı. Yaptığımız görevin sorumluluğu nüfus ile birlikte her geçen gün büyüdü. Hepimizin ortak derdi daha mutlu, daha güzel bir Çerkezköy için hizmet etmektir. Bu görevi milletten alarak bugünlere geldik” dedi.

MUHTARLARIMIZLA GÖREV SÜREMİZ BOYUNCA YAN YANA OLDUK
Yeni bir seçim dönemine girildiğine dikkat çeken Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Yaklaşan seçimlerin herkes için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Muhtarlarımızla görev süremiz boyunca yan yana olduk. İlişkilerimizi her zaman sıcak tuttuk. Amacımız vatandaşlarımızın dertlerine derman olabilmekti. Zaman zaman eksik kaldığımız noktalar olmuş olabilir. Fakat son 5 yıllık dönemde muhtarlarımızla iyi bir iletişim kurarak vatandaşlarımıza hizmet ettik. Çerkezköy’ün altyapısına ve üstyapısına önemli yatırımlar yaptık. Bunu de hep birlikte gerçekleştirdik” diye konuştu.

5 yıl evvel Çerkezköy’ün ciddi sıkıntıları olduğunu kaydeden Başkan Akay, “Ani su baskınları, dere taşkınları yaşayan, derelerinin ciddi ıslah ihtiyaçları olan bir Çerkezköy vardı. Yıldırım Beyazıt Mahallemizde Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte ıslah çalışmalarını tamamladık. Yaptığımız altyapı çalışmaları neticesinde önceden 28 kilogram yağışta su baskınlarının yaşandığı kentimizde, bugün 60 – 70 kilogram yağışlarda bu taşkınlar yaşanmıyor. Çerkezköy’ün atık suları artık derelere değil, kolektör hatları ile toplanarak Veliköy Mahallemizdeki arıtma tesisinde arıtılıyor” dedi.

HALKIMIZIN İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAYA GAYRET ETTİK
“Bizim işimiz değil” demeden Çerkezköy için her alanda çalışmalara imza attıklarını kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Belediyenin sorumluluğu olmayan bütün alanlarda da vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılama adına çalışmalar yaptık. Eğitim alanlarında, spor alanlarında, diyanet alanlarında halkımızın ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ettik” dedi. Çerkezköy’de yapılan diğer çalışmalar hakkında da bilgiler veren Başkan Akay, “Çerkezköy’de ve Kızılpınar’da yani kapalı pazar yerleri yaptık. Veliköy Düğün Salonu’nu yaptık. Kültür Merkezi tamamlanmak üzere. Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun temelini attık. 118 noktada park ve yeşil alan çalışmalarını tamamladık. Yeşil alan ve parkları vatandaşlarımıza, çocuklarımıza teslim ettik. Spora ve spor alanlarına yatırımlar yaptık” ifadelerini kullandı.

GÖNÜLLERE DOKUNDUK
Çerkezköy’ün bugününü değil, gelecek yıllarını düşünerek hizmet etmeye çalıştıklarını söyleyen Başkan Akay, “Çerkezköy’ün hızlı büyümesini göz önüne alarak yatırımlarımızı yaptık. Vatandaşlarımızdan aldığımız geri dönüşleri muhtarlarımızla paylaşarak çalışmalarımızı planladık. Bu süreçte yalnızca altyapı ve üstyapı ile ilgilenmedik. Gönüllere dokunduk. Doğumdan ölüme kadar vatandaşımızın yanında olduk. Hoş geldin Bebek projemizle vatandaşlarımızın en mutlu gününde yanlarında olduk. Zor günlerinde taziye çadırları ve taziye ikramlarımızla vatandaşlarımızın yalnız bırakmadık. Mahalle iftarlarımızla Ramazan Ayı’nın maneviyatını on binlerce vatandaşımızla aynı sofralarda iftar yaparak yaşadık. İhtiyaç sahibi yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza günde iki öğün sıcak yemek verdik. 81 ilden gelen vatandaşlarımızla buluştuğumuz bu topraklarda daha fazla paylaşıma ihtiyacımız var dedik ve muhtarlarımızla sık sık bir araya geldik.” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞIN HAYKIRIŞLARINA KULAKLARIMIZI KAPAMADIK
“Bugün burada bulunan tüm seçilmişler, gücünü milletten aldı” diyerek konuşmasını sürdüren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Ekim 2016 tarihinde Çerkezköy’ün başına termik santral kabusu musallat oldu. Muhtarlarımızla el ele gönül gönüle, vatandaşlarımızın ‘Termik Santral İstemiyoruz’ haykırışını hiçbir yanlış bilgiye kulak asmadan destekledik. Bu süreçte dik duran, vatandaşlarımızın sesine kulak veren tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Son iki yılda Çerkezköy'de Termik Santral yapılmasını savunanlar, sessiz kalanlar, odalarını termik santrale kale edenler oldu. Bunları gördük. Vatandaşın haykırışlarına kulaklarını kapatanlar oldu. Ancak gücünü sandıktan alan muhtarlarım bu haykırışı sessiz kalmadı ve halkın yanında oldu. Bugün Termik Santral yapımı iptal edildiyse bunda muhtarlarımızın büyük katkıları vardır. Tekrar teşekkür ediyorum” dedi ve 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinin Çerkezköy’e ve tüm ülkeye hayırlı olması temennisinde bulundu.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.