Her zaman yanınızdayız

Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu öğrencileri, ‘Herhangi bir aralıkta değil her zaman yanınızdayız’ sloganıyla düzenlemiş oldukları Engelliler Günü ile ilgili ‘Farkında Ol’ adlı programını Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesinde sundu

Her zaman yanınızdayız
19 Aralık 2016 Pazartesi 09:28

İŞARET DİLİYLE ŞARKI SÖYLEDİLER
Okul öğretmenlerinden Aslıhan Dikmen tarafından hazırlanan etkinliğin başında tüm okul öğrencileri ile çekilen engelliler günü mesajı izletildi. Öğrenciler işaret dili ile güncel şarkıları söyledi. Günün anlam ve önemine uygun şiir ve konuşmalar yapıldı. Ayrıca tiyatro ve müzikaller de gerçekleştirildi. Daha önce kendi okullarında ve Ertuğrul Gazi Ortaokulunda gerçekleştirdikleri etkinliklerini il dışı olarak Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesinde sundular.
SERTİFİKA ALDILAR
Gösteriye öğrencilerin ilgisi yoğundu. Katılanlara farkındalık yaratan etkinlik, uzun alkışlarla sona erdi. Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Berk gösteri sonunda yaptığı konuşmada; engelliler ile ilgili yapılan gösterinin hem sergileyen öğrenciler için hem izleyen öğrenciler için hem de gösterinin verdiği mesajlar açısından çok önemli olduğunu belirtti. Emeği geçen bütün idareci, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti. Gösteri bitimde gösterideki çocuklara başarı sertifikası dağıtıldı ve öğrenciler için hazırlanan kokteyl ile gösteri sona erdi.
TEŞEKKÜR ETTİ
Etkinlik sonrası Aslıhan Dikmen “Öğrencilerimiz 1 buçuk ay boyunca işaret dili ile şarkı söylemeyi öğrendi. Basit anlamda da olsa işaret dilini öğrendiler ve engelli insanlarla aramızda hiçbir fark olmadığını öğrendiler. Öğrencilerimiz büyük bir farkındalığa varıp, gittikleri okulda da öğrenci arkadaşlarında farkındalık uyandırmayı başardılar. Öğrencilerimi yürekten kutluyorum. Ayrıca benden hiçbir desteğini esirgemeyen okul müdürüm Mustafa Eelibol ve Fen Bilimleri Öğretmenimiz Rukiye Demir’e; bizleri çok iyi bir şekilde ağırlayan Kızılpınar Belediyesi Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Süleyman Berk’e, Müdür Yardımcısı Tuba Çakmak’a, Biyoloji Öğretmeni Mete Arslan Konak’a ve emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunarım.” dedi.
Haber: Uğur Kılıç
 
 
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.