‘Herkes Türk bayrağını alarak gelsin’

30 Ağustos tarihinde açılması planlanan ‘Bu vatan size minnettardır’ anıtı hakkında konuşan Kent Konseyi başkanı Serkan Karagöz, “30 Ağustos tarihinde Allah nasip ederse anıtımızın açılışı yapılacak. Bu dünya fani bugün varız yarın yokuz. Bizler Çerkezköy sevdalıları olarak arkamızda güzel eserler bırakmak istiyoruz. Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı olarak böyle bir eserin yapımında ufacık bir katkımız olduysa ne mutlu bize” dedi

‘Herkes Türk bayrağını alarak gelsin’
26 Ağustos 2015 Çarşamba 18:01

 MİNNET VE RAHMETLE ANIYORUM

 

Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, 30 Ağustos tarihinde açılması planlanan ‘Bu vatan size minnettardır’ anıtı hakkında açıklamalarda bulundu. Karagöz yaptığı konuşmada, “Çanakkale savaşına katılan bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Büyük önder Atatürk şehitlerimiz için, onlar mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve vermişler, Çanakkale savaşlarının kaderini değiştirmişlerdir. Burada geçen her saniye, kullanılan her an, ölen her nefer Türk vatan ve milletinin mukeddaratını çizmiştir. Kara savaşlarına katılan ilk birlik olan 57.Alay vatan sevgisinin ne olduğunu insanlığa göstermiştir. Bu kahraman alayı hayranlık minnet ve rahmetle anıyorum” diye konuştu.

 

BAŞKANIMIZ ÇALIŞMALARI HERGÜN İNCELEDİ

 

Karagöz konuşmasının devamında ise, “bende 1915 yılında Çanakkale savaşında şehit olan dedemin abisi Hüseyin Karagöz’ün yiğeni olarak bütün Çanakkale şehitleri adına, Çerkezköy’den Çanakkale’ye gidip şehit olan 33 şehidimiz için Kent konseyi önündeki yeşil alana şehitlerimizi bize unutturmayacak bir anıt yapılması için projeyi Belediye Başkanımız Vahap Akay’a sunduk. Başkanımız projeyi titiz bir şekilde inceledikten sonra yapılmasına onay verildi ve bu projenin yapılması için yakından ilgilenerek çalışmaları her gün yerinde inceledi” dedi.

 

AÇILIŞIN 30 AĞUSTOS TARİHİNDE OLMASI ÇOK MANİDAR

 

Projenin 30 Ağustos tarihine yetişmesi için ekiplerin çok çalıştığını sözlerine ekleyen Serkan Karagöz, “bu nedenle Belediye Başkanımız Vahap Akay ile Belediye Meclis üyelerine çok teşekkür ediyoruz. 30 Ağustos tarihinde Allah nasip ederse anıtımızın açılışı yapılacak. Bu dünya fani bugün varız yarın yokuz. Bizler Çerkezköy sevdalıları olarak arkamızda güzel eserler bırakmak istiyoruz. Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı olarak böyle bir eserin yapımında ufacık bir katkımız olduysa ne mutlu bize. Biz bu projeyi başkanımızla yaklaşık 8-10 ay önce konuştuk. Fakat açılışının 30 Ağustosta olması çok manidar” ifadelerini kullandı.

 

HERKES TÜRK BAYRAĞINI ELİNE ALARAK BELEDİYE MEYDANINA GELSİN

 

Karagöz konuşmasının sonunda ise, “iki aydan bu yana gelen şehit haberleri hepimizi derinden yaralamakta, içimizi yakmaktadır. Analar babalar ağlamaktadır. Bu nedenle vatanını, milletini seven bayrağını alıp 30 Ağustos tarihinde belediye meydanında toplanıp anıtın açılışına katılmalıdır. Tüm Çerkezköylü vatandaşlarımızı bu açılışa bekliyoruz. Bu projenin hazırlanmasında ve yapımında bize yardımcı olan heykeltıraş Pınar Ökten hanımefendiye ve ekibine de teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Haber: Emrah ÇOĞALAN  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.