H.F.Z.A.L’de mezuniyet coşkusu bir başka

Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi 11. mezunlarını okul bahçesinde gerçekleştirilen görkemli bir törenle uğurladı. Geleneksel olarak düzenlenen Pilav Günü ile aynı anda yapılan törende ayrıca İstanbul Belediyesi Kent Orkestrası çaldıkları şarkılarla törene katılanları coştururken olurken öğrenciler mezun olmanın mutluluğunu keplerini havaya atarak yaşadı

H.F.Z.A.L’de mezuniyet coşkusu bir başka
17 Haziran 2011 Cuma 00:00

İlçemizin en önemli okullarından biri olan Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi 2010-2011 Eğitim Öğretim yılı sonunda 10 şubeden toplam 217 öğrencisini düzenlenen görkemli bir törenle mezun etti. Geleneksel Pilav Günü’yle aynı zamanda yapılan mezuniyet töreninde öğrenciler büyük coşku yaşarken törene katılan veliler ve konuklar da öğrencilerin coşkusuna ortak oldu.
KENT ORKESTRASI BÜYÜLEDİ
Mezuniyet Töreni’nden önce bir konser veren İstanbul Kent Orkestrası seslendirdikleri şarkılarla bu muhteşem ambiyansa ayrı bir renk katarken öğrenciler törenin finalinde keplerini havaya atarak mezuniyet coşkusunu doyasıya yaşadı.
BİRÇOK KONUK KATILDI
Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Bahçesi’nde gerçekleştirilen törene Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, İl Genel Meclis Üyeleri M. Zeki Gürcün, Ercan Çorbacı, Hasan Karaca, Abdurrahman Çiçek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Himmet Çakılcı, veliler, okulun önceki mezunları ve daha birçok konuk katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Okul Müdürü İsmail Sayar günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma yaptı.
SAYAR DUYGULANDIRDI
Konuşmasının başında okulun 11. mezunlarını verdiklerini ancak Hacı Fahri Zümbül’ün aralarında olmamasından ötürü sevinçle beraber hüznü de yaşadıklarını dile getiren Sayar, duygulandığı gözlenen konuşmasında “Hacı Fahri Zümbül’ün yokluluğunun beni bu kadar üzeceğini tahmin etmemiştim. Geçen yılki törenden önce Hacı amcayla birlikte mezarlığa gitmiştik. Orada bana bir altın verdi ve ‘Önümüzdeki yıl törende olmazsam bunu okul birincisine takarsın. Ayrıca vasiyetimdir, mezarımı temiz tutacaksın, her Cuma öğrencilerle birlikte gelip mezarımı ziyaret edeceksin’ demişti. Bunların hepsini gerçekleştiriyoruz. Kendisini rahmetle anıyoruz” cümlelerine yer verdi.
HEPSİ ÇERKEZKÖY’Ü YÖNETMEYE ADAY
Sayar, geçmiş mezunların artık Çerkezköy’ü yönetmeye aday olduklarını belirterek, “Artık mezunlarımız arasında öğretmen, savcı, avukat, eczacı gibi birçok meslek gurubunda olan öğrencimiz var. Şimdi hepsi Çerkezköy’ü yönetmeye aday. Bundan dolayı büyük gurur duyuyoruz” diye konuştu. Ağustos ayında Mezunlar Derneği’ni de kuracaklarının müjdesini veren İsmail Sayar, konuşmasının sonunda bugüne kadar kendilerine destek veren Belediye Başkanı Ali Ertem’e, Süleyman Kozuva ile Mustafa Kozuva’ya ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.
H.F.Z.A.L’DA OKUMAK BİR AYRICALIK
Okul Müdürü İsmail Sayar’ın ardından eski mezunlardan Volkan Yılmaz bir konuşma yaparken, Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nde okumanın bir ayrıcalık olduğuna vurgu yaptı ve “Buradan ayrıldığınızda bu daha da çok anlaşılıyor. Üzerimizde emeği geçen herkese teşekkürler” ifadelerini kullandı. Okul Aile Birliği Başkanı Aynur Öztürk’ün de bir konuşma yaptığı törende tüm öğretmenlere çiçek jesti yapıldı.
DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLERİNİ ALDI
Programın devamında, Müdür Baş Yardımcısı İsa Çetin tarafından dereceye giren öğrenciler açıklandı. 12 Fen-C şubesinden Çağla perkin 91,22 puanla okul 1.’si olurken, 12-Fen C şubesinden Merve Bağcı 90,84 puanla okul ikincisi, 12 Fen-B şubesinden Işıl Karaoğlu da 90,40 puanla okul üçüncüsü oldu. Öğrencilere ödüllerini Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal verdi.
YOLUNUZ BAHTINIZ AÇIK OLSUN
Ödül töreni esnasında bir konuşma yapan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, tüm öğrencilere hayırlı olsun dileklerini ilettikten sonra “Gittiğiniz her yerde ülke menfaatlerini kendi menfaatlerinizden üstte tutun. Okula siyaset, menfaat sokmayın. Bu şekilde başarılı olursunuz. Yolunuz bahtınız açık olsun” şeklinde konuştu. Tören esnasında hizmetlileri de unutmayan öğrenciler kendilerine hizmetlerinden ötürü teşekkür ederek hizmetlilere çiçek takdim etti.
MEZUNİYETİ KUTLADILAR
Konuşmaların ve ödül töreninin tamamlanmasının ardından öğrencilerin heyecanlı bekleyişi sona erdi ve diploma törenine geçildi. Her şubenin öğrencileri tek tek çağrılarak konuklara tanıtılırken, her sınıftan iki öğrenci sınıfları adına konuşma yaparak duygularını dile getirdi. Her şubenin öğretmeni kendi sınıflarındaki öğrencileri tek tek tebrik ederek temsili diplomalarını dağıttı. Son şubenin de diplomaları verildikten sonra tüm öğrenciler bir araya gelerek büyük bir coşkuyla keplerini havaya attı ve mezun olmanın verdiği mutluluğu doyasıya kutladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.