“Hiçbir güç bizi İslam’dan peygamberden kopartamaz”

Çerkezköy Hacı Bektaş-ı Veli Derneği’nin düzenlediği Aşure Günü etkinliğinde Hz. Hüseyin ile Kerbela Şehitleri anılırken, programda yapılan konuşmalarda Alevi-Sünni kardeşliğine dikkat çekildi. Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, Sünni ve Alevilerin özünün bir olduğuna vurgu yaparken ‘Bir babanın iki oğlu gibi’ benzetmesini de yaptı. Hiçbir kuvvetin kendilerini İslam’dan, peygamberden ve ehlibeytten koparamayacağını da belirten Boztepe, “Eğer Hz. Hüseyin Yezid’e biat etseydi bugün İslam diye bir şey olmazdı, bizler burada olamazdık. Kerbela’da olanlar islamın ayakta kalmasını sağladı” şeklinde konuştu

“Hiçbir güç bizi İslam’dan peygamberden kopartamaz”
04 Aralık 2012 Salı 08:47

Çerkezköy Hacı Bektaş-ı Veli Derneği’nin düzenlediği Aşure Günü etkinliğinde Hz. Hüseyin ile Kerbela Şehitleri anıldı.
KATILIM YOĞUN OLDU
İnşaatı halen devam eden Çerkezköy Ehli Beyt Dergahı’nda düzenlenen programa Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Karaca, M.Zeki Gürcün ve Sami İkizler Tekirdağ İl Müftüsü Mahmut Gürlen, Çerkezköy İlçe Müftüsü Bayram Şahin, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Rıfkı, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Rüştü Eryılmaz, Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan, Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, çok sayıda Hacı Bektaş-ı Veli Derneği üyesi ve vatandaşlar katıldı.
TAMAMLANMIŞ BİR BİNADA MİSAFİR ETMEK İSTERDİK
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, kuran tilaveti de gerçekleştirilirken, programın ilk konuşmasını Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe yaptı. Konuşmasının başında, misafirleri tamamlanmış bir binada konuk etmek etmeyi istediklerini ancak şu an bunun mümkün olmadığını belirten Boztepe, “Bu mümkün olmadı. Hepinizin affına sığınıyorum. Dilerim ki, bundan sonraki programımız tamamlanan binamızda olur” dedi. ATEİZM SİYONİZM VE EMPERYALİZM’İN OYUNLARI
Konuşmasının devamında, son 5-6 yıldır aleviler üzerinde oyunlar oynandığına dikkat çeken Boztepe, “Biz bunlardan çok sıkıldık. Bu oyunlar ateizm, emperyalizm ve siyonizmin oyunlarıdır. Hiçbir kuvvet bizi islamdan, peygamberden ve ehlibeytten koparamayacaktır” diye konuştu.
BİR BABANIN İKİ OĞLU GİBİYİZ
Sünni ve Alevilerin, özünün bir olduğuna vurgu yapan Boztepe, ‘Bir babanın iki oğlu gibi’ benzetmesini de yaparken, Türk milletinin yapısı itibariyle bu tip oyunlara eyvallah çekmeyen bir millet olduğunu dile getirerek, “Biz kardeşçe yaşıyoruz. Bu binaların içinde yetişen gençler bu oyunlara engel olacak” dedi.
KERBELA’DA OLANLAR İSLAMI AYAKTA TUTTU
Amaçlarının, hiçbir zaman ‘bol bol ağlatmak’ olmadığını da vurgulayan Boztepe, Kerbela’da yaşanan olaylara vicdanı olan her insanın ağlayacağını ifade ederek, “Eğer Hz. Hüseyin Yezid’e biat etseydi bugün İslam diye bir şey olmazdı, bizler burada olamazdık. Kerbela’da olanlar islamın ayakta kalmasını sağladı” şeklinde konuştu.
YA HÜSEYİN OLACAĞIZ YA YEZİD OLACAĞIZ
Boztepe son olarak, Kerbela olayındaki mesaja değinerek, “Ya Hüseyin olacağız ya da Yezid olacağız. Seçim bizim elimizde” dedi ve konuşmasını sonlandırdı. BİZ KARDEŞİZ Boztepe’nin ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Ali Ertem, Kerbela olayından çıkarılacak dersler olduğuna dikkat çekerken, bu dersleri uygulayıp paylaşmak gerektiğini dile getirerek, Sünni ve Alevilerin kardeş olduğunun altını çizdi. Şu an içinde bulundukları ortamda kardeşlik ve barış içinde olduklarını vurgulayan Ertem, İslam’ın da barış ve kardeşlik dini olduğunu söyledi. SAHİP ÇIKMALIYIZ Hz. Hüzeyin’in bilerek Kerbela’ya gittiğini kaydeden Ertem, “Hz. Hüseyin oraya gitmek zorundaydı. Zalime zulmü göstermek zorundaydı. Canı pahasına da olsa bunu yaptı” dedi. Konuşmasında Kuran’ı Kerim’e ve Ehlibeyte sahip çıkılması gerektiğine işaret eden Ertem, “Onlara sahip çıktıkça inanın asla sapıklığa, sıkıntıya ve darlığa düşmeyeceğiz” diyerek konuşmasını tamamladı.
MÜFTÜ ŞAHİN VE GÜRLEN’DEN BİRLİK MESAJLARI
Ertem’den sonra kürsüye gelen İlçe Müftüsü Bayram Şahin, Kerbela’nın birlik, dirlik ve kardeşlik içinde olun’ mesajı verdiğini söylerken, mezhep ne olursa olsun kendilerinin temelde aynı olduğunu ifade ederek, “İki kardeş gibi sarılalım” dedi. İl Müftüsü Mahmut Gürlen de yaptığı konuşmada, bu vatanı cennet yapanların ehlibeyt olduğunu belirtirken, insanı insan yapan değerlerin kazanılması için çalıştıklarını dile getirdi. Gürlen ayrıca okuduğu ayet ve hadislerle de katılımcıları bilgilendirdi.
MERSİYELER OKUNDU
Gürlen’in ardından sahneye gelen çocuklar Kerbela olayını anlatan mersiyeler okudu. Programın devamında ise kürsüye Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya geldi.
YEZİD NEFSİNE UYDU
Konuşmasına, “Bizler peygamberi, onun ehlibeytini seviyoruz. Hz. Hüseyin’i ve 72 yarenini sevenlerin matemini paylaşıyoruz” ifadeleriyle başlayan Yerlikaya, insan ömrünün en büyük nimetin iman olduğuna vurgu yaparken, en büyük düşmanın ise nefis olduğunu belirterek, “Yezid baş olma sevdası yüzünden Peygamber torunu ile karşı karşıya geldi. Nefsine uydu, şeytana uydu. Hz. Hüseyin ve beraberindekiler ise Allah resulüne uydu” diye konuştu. İnsanların diğer tarafta kalplerinde ne hissettiklerine, nasıl davrandıklarına göre değerlendirileceğini söyleyen Yerlikaya, insanların arasına ayrımcılık sokmak isteyenlere karşı da dikkatli olunması gerektiğini dile getirdi. Yerlikaya, “Hz. Peygamberi seven, ehlibeytini seven, ‘o gün Kerbela’da olsaydım onların tarafında olurdum’ diyen herkesi seviyorum ve kucaklıyorum” cümleleriyle konuşmasını tamamladı. GÖZYAŞLARI SEL OLDU Yerlikaya’nın konuşmasından sonra Zakir Ercan Yerlikaya Kerbela mersiyelerini seslendirirken, ardından da Hacı Bektaş Veli Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tarık Çimen, Kerbela’da yaşanan olayları adeta daha yaşanmışçasına anlattı. Yerlikaya’nın anlatımı esnasında programa katılan davetliler ve protokol üyeleri de gözyaşlarını tutamadı. Tarık Çimen’in yaptığı konuşmanın ardından, Seyyid Sinan Boztepe dua okurken, programda son olarak 3 bin kase aşure dağıtıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.