Hiçbir şey çoşkuya engel olamaz

19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı, Milli mücadelenin ve bağımsızlık savaşımızın başlangıçının 101. Yıl dönümü kutlamaları Kornavirüs tedbirleri kapsamında meydanlarda olmayacak ama bu büyük çoşkumuza hiçbirşey de engel olamayacak.

Hiçbir şey çoşkuya engel olamaz
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
15 Mayıs 2020 Cuma 14:16

Bütün dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını maalesef bu yıl milletçe büyük çoşkuyla kutladığımız bayramalarımızı meydanlarda kutlamamamıza engel oldu.
Vatandaşlarımız bu anlamlı günü meydanlarda olmasa bile yine de çoşkuyla kutlayacaktır.
Mustafa Kemal Atatürk “Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” diyerek gençlere olan güvenini ifade etmiş ve bağımsızlık savaşımızın başlangıcı olan, Atatürk’ün Samsuna ayak bastığı 19 Mayıs günü, 20 Haziran 1938 tarihinde bayram ilan edilmiştir.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.