Hizmet Kervanı 7 dev proje ile Çorlu’ya uğradı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, insan odaklı belediyecilik anlayışı çerçevesinde, kenti birlikte yönetme ve şeffaf belediyecilik prensibinden hareketle uygulamaya konulan ‘Hizmet Kervanı’nın 9. durağı olan Çorlu’da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve mahalle muhtarları ile Divan Oteli’nde bir araya gelerek bir çalıştay gerçekleştirdi.

Hizmet Kervanı 7 dev proje ile Çorlu’ya uğradı
25 Ekim 2014 Cumartesi 07:54

BÜYÜKŞEHİRDEN ÇORLU’YA 7 DEV PROJE
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Sizlerle bir araya gelmek, sorularınıza cevap bulabilmek, isteklerini dinleyerek değerlendirmek, mevcut durumun fotoğrafını çekmek ve yapacaklarımızı anlatmak için adına hizmet kervanı dediğimiz program çerçevesinde 9. Durak olarak sizlerin karşınızdayız. Buraya gelirken boş gelmedik. 7 adet proje ile geldik. 1-Atakent Ticaret Merkezi, 2-Şehirlerarası Otobüs Terminali, 3-Semt Pazarı, 4-Kapalı Spor Salonu, 5-Meyve Sebze Hali, 6-Katlı Otopark, 7-Çevre Yolu Bağlantı Projesi. Bu 7 projemiz Çorlu’ya helali hoş olsun” açıklamasını yaptıktan sonra şunları söyledi:

İKİ AYRI HİZMET BİNASI OLACAK
“Çorlu Belediyesi ve Başkan Ünal Baysan’ın yapmış olduğu çalışmalar gerçekten takdire şayan. Çorlu için biz de Büyükşehir olarak gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. İlçelerimizde hem İlçe Belediyesi hem de Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası olacak. Benim Yerel Parlamento dediğim Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisimizde Çorlu’dan yer alan arkadaşlarımıza da katkıları için öncelikle onlara teşekkür ediyorum.

TÜM GÖRÜŞLERBİZİM İÇİN ÖNEMLİ
Tekirdağ artık Büyükşehir. İşe sıfırdan başlamak durumunda kaldık. Sistemin oturması, yapılanmanın tamamlanması ve işleyişin sağlanması kolay olmuyor. Ama kısa sürede yapılanmamızı tamamladık. Ve bugün genel sekreterimle, daire başkanlarımla tüm bürokratlarımla Çorlu’dayız. Sizleri dinlemek ve görüş alışverişinde bulunmak için buradayız. Muhtarlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın gördükleri eksiklikler ve aksaklıklar ve diğer aktaracağınız tüm görüşler bizim için çok önemli. Bize aklınızda soru işareti olan tüm konuları sorabilirsiniz.

BAMBAŞKA BİR TEKİRDAĞ
Bugün geldiğimiz noktada artık Büyükşehir olarak hizmetlerimize başladık. Her ilçemiz için olduğu gibi Çorlu için de önemli projelerimiz ve acil olarak yapacağımız çalışmalarımız var. Altyapı konusunda TESKİ gerekli çalışmaları yapmak için hazır. Çorlu’da yapılacak projeler için gerekli maddi desteği sağlayacağız. Tekirdağ ile birlikte zaten belirli bir yaşam standardına ulaşmış Çorlu’da daha da değişecek, gelişecek. 5 yılın sonunda göreceğiz ki bambaşka bir Tekirdağ ortaya çıkacak.” 

SİZLERİ GÖRMEKTEN MUTLULUK DUYUYORUZ
Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’da, Büyükşehirin tüm daire başkanı ve bürokratlarını Çorlu’da görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ve ekibine güveniyoruz. Birşeyi sıfırdan kurmak çok zordur. Ancak Başkanımız Sayın Kadir Albayrak olağanüstü bir performans gösterdi. Hem özel hayatından hem ailesinden hem kendinden fedakarlık yaparak bu süreyi büyük başarı ile atlattı ve ekibini kurarak, yapılanmasını kısa sürede tamamlayarak hizmetlerine başladı. Çorlu Belediyesi olarak yapacağımız birçok proje var. Bu projeler için gerekli desteği büyükşehirden alacağız. Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini her zaman göreceğimizden şüphem yok” diye konuştu.

DAİRE BAŞKANLARI BİLGİ VERDİLER
TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta, Çorlu’da gerçekleştirilecek altyapı çalışmaları hakkında genel bir bilgi verirken Büyükşehir Belediyesi daire başkanları da kendi görev alanları ile ilgili tespit ve yapacakları çalışmaları paylaştılar.

Konuşmaların ardından soru cevap şeklinde devam eden toplantıda Çorlu Mahalle Muhtarları, oda başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları sorularını, isteklerini ve beklentilerini Başkan Albayrak ve daire başkanlarına ileterek görüş ve düşüncelerini dile getirdiler.

BAŞKAN ALBAYRAK, ÇORLU’DA ÇARŞI ESNAFINI ZİYARET ETTİ
Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ile birlikte çarşı gezisinde vatandaşlarla da tek tek tokalaşarak hal ve hatırlarını soran Başkan Albayrak, çarşıdaki dükkanları da tek tek ziyaret ederek esnaflarla sohbet etti. Çorlu esnafının isteklerini ve beklentilerini de dinleyen Başkan Albayrak, “Çorlu bizim için önemli merkezlerden bir tanesi. Çorlu’nun ekonomisinin kalbinin attığı çarşı esnafımızı da unutamazdık. Çorlulu esnaflarımızı da kısa süreli ziyaret ederek samimi bir sohbet gerçekleştirdik ve ayaküstü görüş alışverişinde bulunduk” dedi.

BAŞKAN ALBAYRAK ŞAHPAZ MAHALLESİ’Nİ ZİYARET ETTİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Hizmet Kervanının 9. Durağı Çorlu’da gerçekleştirdiği bir dizi ziyaret ve incelemeler kapsamında Şahpaz Mahallesi’ni ziyaret ederek Mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Bir kahvehanede Şahpaz Mahallesi sakinleri ile bir toplantı yapan Başkan Albayrak, Şahpaz Mahallesi’nin de Büyükşehirin 362 mahallesinden biri olduğunu belirterek, “Çorlu temaslarımız çerçevesinde bugün sizlerin aranızda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Her gittiğim mahallede söylediğim bir konu var. Şahpaz sakinleri olarak sizler bir gece köylü olarak yattınız ancak sabah mahalleli olarak uyandınız. Kimse Şahbaz’a ‘Mahalle olmak istiyor musunuz?’ diye sormadı. Dolayısıyla artık Tekirdağ’ın en güzel mahallesinde ne varsa Şahpazda da o olmak zorunda. Sizler diğer mahallelerdeki tüm hizmetleri bizden isteme hakkına sonuna kadar sahipsiniz. Bizden hizmet isteyin. Biz bu göreve sizin teveccühünüzle hizmet için geldik. Artık hizmet zamanıdır. Mademki Büyükşehir olduk büyük düşünmek durumundayız. Artık bizi daha sık Şahpaz’ta göreceksiniz. Sabahın erken saatlerinde, gecenin geç saatlerinde Şahpaz’ta olacağız. Her zaman sizin yanınızdayız. Sadece bize güvenin. Bize gelmekten, düşüncelerinizi bizimle paylaşmaktan çekinmeyin. Kazanan Şahpaz olsun, kazanan Çorlu olsun, kazanan Tekirdağ olsun, kazanan halkımız olsun” dedi.

Şahpaz Mahallesi sakinleri de Başkan Albayrak’ı mahallelerinde görmekten büyük mutluluk duyduklarını dile getirdiler ve Başkan Albayrak’a sorunlarını, beklentilerini ve isteklerini ilettiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş - 10 yıl önce
daha hiç işe başlamadilar.