Hizmet Kervanı Süleymanpaşa’da

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, insan odaklı belediyecilik anlayışı çerçevesinde, kenti birlikte yönetme ve şeffaf belediyecilik prensibinden hareketle uygulamaya konyduğu ‘Hizmet Kervanı’nın 11. Durağı olan Süleymanpaşa’da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve mahalle muhtarları ile bir araya gelerek bir çalıştay gerçekleştirdi

Hizmet Kervanı Süleymanpaşa’da
20 Kasım 2014 Perşembe 07:29

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Hizmet Kervanı’nın 11. ve son durağını Süleymanpaşa’ya ayırdıklarını belirterek, “Süleymanpaşa ilçemizin saygıdeğer sivil toplum kuruluşları temsilcileri, sizlerle bir araya gelmek, sorularınıza cevap bulabilmek, isteklerinizi dinleyerek not almak, mevcut durumun değerlendirmesini yapmak ve Süleymanpaşa özelinde yapacaklarımızı anlatmak için, adına hizmet kervanı dediğimiz program çerçevesinde 11. durak olarak sizlerle birlikteyiz” ifadelerini kullandıktan sonra şunları söyledi:

BÜYÜKŞEHİR BİR DEĞERDİR

“Büyükşehirin ekibi ile ilçe belediyemizin ekibini bir araya getirerek fikir alışverişi yaptıktan sonra STK temsilcileri olarak sizlerle bir araya geldik. Süleymanpaşa Belediyesi ve Başkan Eşkinat’ın yapmış olduğu çalışmalar gerçekten takdire şayan. Süleymanpaşa için biz de Büyükşehir olarak gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Büyükşehir bir değerdir. Büyükşehirin değerini daha da yukarılara çıkarmak büyükşehiri beraber yürütmekle olur. O nedenle sizlerle bir araya geliyoruz. Tekirdağ’ı birlikte yöneteceğiz.

BEKLENTİ ÇOK BÜYÜK

6 aylık yaptıklarımızı ve bundan sonra yapacaklarımızı geçtiğimiz günlerde basınımızla paylaştık. 30 Mart’tan sonra Tekirdağ Süleymanpaşa oldu. Tekirdağ 11 ilçenin ortak ismi oldu. 257 köy 30 Mart'ta köylü olarak yattı 1 Nisan'da mahalleli olarak kalktı. Tüm mahallelerimizle birlikte bir Tekirdağlılık bilincinin oluşması için çalışıyoruz. Tekirdağlıların beklentisi çok büyük çünkü büyükşehir olduk. Bugün 221. Günüm başkanlığa gelişimin. Artık büyükşehir olarak hizmete hazır durumdayız. Ve ne düşünürsek çarpı 11 olarak düşünüyoruz. 11 ilçemizi de düşünüyoruz. 11 ilçemize 11 okul yapacağız. Bununla ilgili Milli Eğitim ile temasa geçtik.

Büyükşehir Belediye Meclisinin ilk toplantısı ilimiz için tarihi bir gündü. O günden bu yana söylediğim gibi bir artık büyük bir aileyiz. Siyasi parti ayrımı gözetmeksizin tüm meclis üyelerimle birlikte ilimiz için çalışacağız.

YAPILANMAYI TAMAMLADIK

Tekirdağ artık Büyükşehir. Sistemin oturması, yapılanmanın tamamlanması ve işleyişin sağlanması kolay olmuyor. Ama kısa sürede yapılanmamızı tamamladık. Ve bugün tüm bürokratlarımla birlikte Sizleri dinlemek, kaynaşmak ve fikir alışverişinde bulunmak için buradayız. Muhtarlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın gördükleri eksiklikler ve aksaklıklar ve diğer aktaracağınız tüm görüşler bizim için çok önemli. Bize aklınızda soru işareti olan tüm konuları sorabilirsiniz. Sizden alacağımız görüşlerle hizmetleri doğru bir şekilde yapmamız çok daha kolay olacak.

Buradan ilk defa acıkılıyorum. Tüm mahalle muhtarlarımız ve onların belirleyeceği temsilcilerden oluşacak bir komisyon kuracağız. Sivil toplum örgütlerinin de destek vereceği bu komisyon ile birlikte Tekirdağ için çalışacağız. Tekirdağ’ı birlikte yöneteceğiz demiştik işte bu prensibi hayata geçiriyoruz.

ÇALIŞMALARI ANLATTI

Bugün geldiğimiz noktada artık Büyükşehir olarak hizmetlerimize başladık. Tekirdağ'da vahşi depolamayı sona erdirmek için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Vizyonumuzda da yer verdiğimiz üzere çevre konusuna büyük önem veriyoruz. Proje için çok az bir zaman kaldı. Altyapı Koordinasyon Merkezimizi kurduk. TESKİ (Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü) gerekli çalışmaları yapmak için hazır. 5 yılın sonunda modern, insanların yaşamaktan keyif aldığı, diğer illere örnek oluşturacak bambaşka bir Tekirdağ ortaya çıkacak. Ana hedefimiz Sultanköy’den Hoşköy’e kadar mavi bayrak. Verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız. Bize güvenin. Bizden isteyin. Biz hizmet için buradayız. Artık hizmet zamanı geldi. Biz Her şeye hazırız. Biz sadece hizmet yapacağız. Bizim başka bir iddiamız yok. Her şey Süleymanpaşa için, her şey Tekirdağ için, her şey gönlünüzce ve gönlümüzce olsun.”

UYUMLU ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da, “Büyükşehir bugün Süleymanpaşa'nın misafiri. Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ve ekibine şimdiye kadar bize karşı samimiyetinden ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Büyükşehirin tüm daire başkanları ile birlikte bir aile ortamı içerisinde uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Süleymanpaşa Belediyesi olarak yapacağımız birçok proje var. Bu projeler için gerekli desteği büyükşehirden almaya başladık, bundan sonra da Büyükşehir Belediyesi’nin desteğini her zaman göreceğimizden şüphem yok. Biz kent konseyi çerçevesinde tüm mahallelerimizde yapılanacağız. Mahallelilerimizin kendi seçeceği kişilerle Mahalle Meclisleri kuracağız. İşte bundan sonra birlikte yöneteceğiz sözü yerine gelmiş olacak” diye konuştu.

TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta, Süleymanpaşa'da gerçekleştirilecek altyapı çalışmaları hakkında genel bir bilgi verdi ve özellikle kanalizasyon, arıtma ve içme suyu konularında önemli projeler için çalışmaların devam ettiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi daire başkanları da kendi görev alanları ile ilgili Süleymanpaşa için tespitlerini, değerlendirmelerini ve yapacakları çalışmaları paylaştılar.

Konuşmaların ardından soru cevap şeklinde devam eden toplantıda Süleymanpaşa Mahalle Muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri isteklerini ve beklentilerini Başkan Albayrak ve daire başkanlarına ileterek görüş ve düşüncelerini dile getirdiler. 

AŞKAN ALBAYRAK BARBAROS MAHALLESİNİ ZİYARET ETTİ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Hizmet Kervanı’nın 11. Durağı Süleymanpaşa’da gerçekleştirdiği bir dizi ziyaret ve incelemeler kapsamında Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ile birlikte beldeden Mahalle statüsüne bürünen Barbaros Mahallesi’ni ziyaret ederek vatandaşlarla görüş alışverişinde bulundu.

Barbaros Mahallesi sakinleri ile samimi bir sohbet gerçekleştiren Başkan Albayrak, “Bugün Süleymanpaşa’da Barbaros Mahallesi’nde sizlerle birlikteyiz. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki buraya geliş amacımız sadece sadece ve hizmet aşkıdır” açıklamasını yaptıktan sonra şunları söyledi:

SEÇİMLER ARTIK GERİDE KALDI

“Seçimler artık geride kaldı. Siyaset artık geride kaldı. Belediye olurken size sormuşlardı belediye olmak istiyor musunuz diye. Ama mahalle yaparken kimse sormadı. Akşam belde olarak yattınız sabah kalktınız mahalle olmuşsunuz. Biz büyükşehir belediyesi olarak bunu telafi edeceğiz.

SIK SIK BİRARAYA GELECEĞİZ

Bundan sonra çok daha sık bir araya geleceğiz. Beni sık sık Barbaros Mahallesinde göreceksiniz. Tekirdağ artık bir büyükşehir. Büyükşehir olarak tüm mahallelerimizde olduğu gibi burada da önemli çalışmalar yapacağız. Yapmazsak zaten bizden hesap sorun. Verdiğiniz oyları yapacağımız hizmetlerle helal ettireceğimizden kuşkunuz olmasın. Barbaros’un ihtiyacı olan hizmetleri yapacak daire başkanlarımla birlikte buradayım. Tüm daire başkanlarım kendi alanları ile ilgili gerekli araştırmaları yaptılar, hazırlıklarını yaptılar.

KÜÇÜK DEĞİL BÜYÜK HİZMETLER İSTEYİN

Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet yağmurundan Barbaros’ta nasibini alacak. Gerek yol gerek altyapı tüm çalışmalar Barbaros’ta yapılacak. Dünya’nın en büyük limanlarından biri Barbaros’ta yapılıyor. Siz bizden diğer mahallelerde olan tüm hizmetleri isteyebilirsiniz. Hizmet almak sizin en doğal hakkınız. Küçük değil büyük hizmetler isteyin.

SİZİ DİNLEMEYE GELDİK

Bugün buraya sizi dinlemek için geldik. Sizi tatmin etmeden de buradan ayrılmayacağız. Bugün Belediye yetkililerimizle ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çalıştay yaptık. Yapılması gerekenleri masaya yatırdık. Ve şimdi de sizinle birlikteyiz. Aklınızda kesinlikle soru işareti kalmasın. 5 yılın sonunda Tekirdağ’da çok şey değişecek. Kazanan Barbaros olacak, kazanan halkımız olacak. Kazanan Tekirdağ olacak. Sadece bize güvenin. Verdiğimiz sözlerin hepsini yerine getireceğiz. Her şey gönlünüzce ve gönlümüzce olsun.”

HİZMET BİNASI AÇILACAK

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da, Barbaros’ta hizmet binası açacaklarını, hizmetlerin daha hızlı olmasını ve halkın Süleymanpaşa Belediyesi’ne ulaşımının kolaylaştırılmasını sağlayacaklarını söyledi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak’ın kendileri ve Tekirdağ için büyük bir şans olduğunu söyledi.

Barbaros Mahallesi sakinleri de Başkan Albayrak’ı mahallelerinde görmekten büyük mutluluk duyduklarını dile getirdiler ve Başkan Albayrak’a isteklerini ve beklentilerini ilettiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.