Hocalı Katliamı unutulmadı

26 Şubat 1992 yılında Ermeniler tarafından Azerbaycan’ın Hocalı kasabasında yapılan katliamın 27. Yıldönümü nedeniyle Türk Ocakları Çerkezköy Temsilciliği tarafından anma etkinliği düzenlendi. Katliamda şehit düşen soydaşların anıldığı etkinlikte Prof Dr İbrahim Öztürk tarafından yapılan sunumda duygu dolu anlar yaşandı.

Hocalı Katliamı unutulmadı
19 Şubat 2019 Salı 10:51

“ERMENİ İŞGALİ SON BULSUN”
Atatürk Anıtı önünde düzenlenen basın açıklamasında Türk Ocakları Çerkezköy Temsilcisi Burak Candaş, Karabağ’daki Ermeni işgalinin son bulmasını temenni ederek yaptığı konuşmasında “Türk Ocakları Çerkezköy Temsilciliği olarak günümüzde Türk’ün kanayan yarası olan Doğu Türkistan gibi Karabağ da bizim acımızdır. 1992 yılından beri devam eden Karabağ’daki ermeni işgalinin artık son bulmasını, başta Türk Cumhuriyetlerince bu konuda ortak bir tavır alınmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

KATLİAMIN DETAYLARINI ANLATTI
83 çocuk, 106 kadın ve 70’ten fazla yaşlı olmak üzere toplam 613 Türk evladının şehit edildiği Hocalı katliamına ilişkin açıklamalarda bulunan Candaş, “Bu hain saldırıda 487 kişi ağır yaralanmış, bin 275 kişi rehin alınmış ve 150 kişinin ise kayıp olduğu belirtilmiştir. Asker-sivil ayrımı yapmadan, kadın, çocuk ve yaşlıların birçoğu yakılmış, gözleri oyulmuş, kafaları kesilmiş,  hamile kadınlar ise diri olarak karınları yarılmış ve ceninleri karınlarından çıkarılarak, vahşice öldürülmüştür. Alçakların ancak çocuklara, kadınlara, yaşlılara gücü yeter. İnsanın yaratılışına aykırı olan bu kin, nefret ve vahşetin hesabı halen sorulmamıştır! Allah’a çok şükür ki tarih boyunca böyle cani bir millet olmadık, olmayız da” açıklamalarında bulundu.

ARŞİVLERİNİZİ AÇIN
Gazeteci Hrant Dink’in katledilmesinin ardından ‘Hepimiz Ermeniyiz’ dövizleriyle protesto eylemleri yapanlara bir nevi eleştiri getiren Candaş, “Ülkemizde bir kısım aydın müsveddeleri ‘Hepimiz Ermeniyiz’ diye zaman zaman ne kadar yırtınırsa yırtınsın güneş balçıkla sıvanmaz. O sözde aydınların bir kere olsun Karabağ ve Hocalı’da, Doğu Türkistan’da, Musul ve Kerkük’te Türklere yapılan baskı, zulüm, katliam ve soykırımlara sesini çıkardıklarını görmedik. Bu milletin ekmeğini yiyip, suyunu içen Türk Milleti’nin karşısında olamaz. Bizim tarih arşivlerimiz herkese açık, siz de arşivlerinizi dünya kamuoyuna açın da ak ile kara belli olsun” dedi.

“SERJ SARKİSYAN KATİLDİR”
 “Hocalı’da insanlık dışı katliam yaşanmıştır” diyen Candaş; “Bir Ermeni doktor olan Zori Balayan ‘Ruhumuzun Canlanması’ adlı kitabında vahşetin boyutlarını yazmıştır. Bu şahıs, kitabında 13 yaşında olan çocuğu nasıl öldürdüğünü zevkle yazabilecek kadar cani. Bu katliamı Memorial İnsan Hakları Savunma Merkezi ve İnsan Hakları İzleme Örgütü, Dağlık Karabağ’ın işgalinden bu yana gerçekleşen en kapsamlı sivil katliamı olarak nitelendirmiştir. Akıllara durgunluk veren ise Ermenistan’ın bir önceki Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın da soykırıma bizzat katılmış olmasıdır. Bu durumdan da anlaşılacağı üzere soykırıma katılanlar cezalandırılmamış, aksine mükafatlandırılmıştır” diye konuştu.

BAŞKAN AKAY DA ETKİNLİĞE KATILDI
Çerkezköy Belediyesi Konferans Salonu’nda Prof. Dr. İbrahim Öztek tarafından ‘Hocalı Katliamı’ konulu sunum gerçekleştirildi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı’nın da katıldığı etkinlikte Prof. Dr. Öztek, son çıkan kitabını imzalayarak, Belediye Başkanı Vahap Akay’a hediye etti. Türk Ocakları Çerkezköy Temsilcisi Burak Candaş’a da ‘Aydınlar Odası’nın flamasını hediye eden Öztek, Hocalı Katliamı hakkında detaylı bilgi verdi. Katılımcılar tarafından etkinlik oldukça beğeni topladı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.