Hükümet Konağı yine nasibini aldı!

Perşembe akşamı yağış olmamasına rağmen meydana gelen su taşkınlarında Hükümet Konağı ve çevresi sular altında kalmış ve bir kez daha Hükümet Konağı su baskınlarından nasibini almış oldu. Su taşkınlarının ardından Hükümet Konağı’nın giriş katı yaklaşık 40 santimetre yüksekliğinde sular altında kalırken, Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanları kendilerine yardıma gelen ekiplerle birlikte temizlik çalışmasını hep bir elden yaparak oluşan yarayı kapatmaya çalıştılar

Hükümet Konağı yine nasibini aldı!
22 Eylül 2014 Pazartesi 07:54

İLK OLARAK SU TAŞKINI BAĞLIK MAHALLESİ’NDE YAŞANDI
 
Geçtiğimiz Pazartesi günü başlayan ve 3 gün boyunca Çerkezköy’ü etkisi altına alan sağanak yağış hayatı olumsuz etkilediği kadar su taşkınlarını da beraberinde getirdi. Perşembe günü akşam saatlerinde yağış olmamasına rağmen ilk olarak saat 16.30’da Bağlık mahallesinde su taşkını meydana gelmiş ve dere üzerinde bulunan köprü Belediye ekiplerince yıkılarak olası bir tehlikenin önüne geçilmişti.
 
SULAR SABAHA KARŞI ÇEKİLDİ
 
Aynı günün akşamı saat 22.00 sıralarında da Hükümet Caddesi üzerinde bulunan dereden de su taşkını meydana gelirken Hükümet Konağı ve çevresi sular altında kaldı. Sabaha kadar sular altında kalan Hükümet Konağı’nda sabahın ilk ışığında sular kendiliğinden çekilirken, odalarda kalan sularda dalgıç pompalar ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanları ile Belediye çalışanları tarafından dışarı atıldı.
 
KENDİ ELLERİYLE KURUMLARINI TEMİZLEDİLER

 
Yaşanan su taşkınlarının ardından Hükümet Konağı girişinde bulunan Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü odaları yaklaşık 40 santimetre yüksekliğinde sular altında kaldı. Cuma günü mesaiye gelen her iki kurum çalışanları da ellerine aldıkları malzemelerle suları boşaltmanın yanında gerekli dosya ve önemli malzemeleri kurtarmak adına var güçleriyle çalıştılar.
 
DUVARLAR VE KAPILAR YIKANARAK TEMİZLENDİ
 
İki kurum çalışanları tarafından yapılan temizlikle birlikte çekilen hortum ile olası koku ve pisliğe karşılık kurum kapı ve duvarları yıkanarak temizlendi. Yaşanman su baskının ardından her iki kurumda dosyalar zarar görmezken, sadece odaların tabanları ile masa ve sandalyeler zarara uğradı.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.