Hüzün, sevinç, keder, hepsi birarada

Çerkezköy Devlet Hastanesi tarafından 2 yıl önce açılan Hemodiyaliz Ünitesi'nin kuruluşunun ikinci yıldönümü nedeni ile Gabralı Otel'de verilen yemeğe katılan Dr. Veliddin Yılmaz ve Hemodiyaliz Ünitesi çalışanları Hemodiyaliz Ünitesi'nde diyalize giren hastaların ve hasta yakınlarının sevgi seli ile karşılaştı. Yaşamlarını makinaya bağlı sürdüren diyaliz hastaları ise yemekte, keder, sevinç ve hüznü birarada yaşadılar.

Hüzün, sevinç, keder, hepsi birarada

Hemodiyaliz Ünitesi'nde 2 yıl içinde 7 bin seans yapıldığını, çoğu Yeşil Kartlı 56 farklı hastaya ve 20'den fazla icil hastaya bakıldığını belirten Dr. Veliddin Yılmaz, "Zamanında buranın açılmaması yönünde düşünce bildiren, engellemeye çalışanların belki şimdi kulakları çınlıyordur" dedi.

Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde Hemodiyaliz Ünitesi'nin kuruluşunun ikinci yıldönümü nedeni ile Gabralı Otel'de bir yemek düzenlendi. Düzenlenen emeğe Hemodiyaliz Ünitesi'nde tedavi gören hastalar, yakınları ve Hemodiyaliz Ünitesi çalışanlarının yanısıra Hstane Başhekimi Dr. Necati Karaoğlu, Hastane Başhemşiresi Narten Baydemir, Hastane Müdürü Yasemin Çabuk, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Hüseyin Çebi katıldı.

VATANDAŞ İLE GÖNÜL BAĞINI KURMUŞ

Diyaliz hastaları ile çalışanların katıldığı yemekte hastalar ve yakınları Diyaliz'de görev yapan Dr. Veliddin Yılmaz'a ve Hemodiyaliz Ünitesi çalışanlarına büyük sevgi gösterisinde bulunurlarken, "Böylesine bir doktor ve ekip görmedik. Vatandaşı bu kadar düşünen, vatandaşa bu kadar yardımcı olan başka bir doktor ve ekip zor çıkar. Gerçekten mükemmel bir doktor ve ekibimiz var. Keşke bütün doktorlar ve sağlık çalışanları bunlar gibi olsalar.

Doktormuzun memuriyetten ayrılacağını ve yerel seçimlerde Belediye Başkanı Adayı olacağını öğrendik. İnşallah doktorumuz Belediye Başkanı olur ve onu daha iyi yerlerdehalka hizmet verirken görürüz. Şuna eminiz ki bizi nasıl tedavi ediyorsa, Belediye Başkanı olduğu zaman o ilçenin veya beldenin sorunlarını da tedavi eder. Bunun için vatandaş olarak ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız" dediler.

Vatandaşların ilgisi ve sevgisi karşısında şaşırmayan Dr. Veliddin Yılmaz, kendisinin görev yaptığı her yerde aynı hizmet anlayışında olduğunu belirterek, "Bunda şaşılacak veya korkulacak bir şey yok" dedi.

AYRILIYOR

Hemodiyaliz Ünitesi'nin yemeğinde bir konuşma yapan Dr. Veliddin Yılmaz29 yıl, 9 ay 5 günlük devlet memuriyeti görevini önümüzdeki günlerde noktalayacağını ve bu yemeğin kendisinin son Hemodiyaliz Ünitesi yemeği olduğunu belirterek, "Hiçbir zaman bu geceki kadar hüzünlü ve heyecanlı olmadım. Bugün sorumlu hekim olarak katıldığım son yemek. Önümüzdeki günlerde devlet memurluğuna veda edeceğim. Şerefle 29 yıl, 9ay 5 gün görev yaptığım memurluğu noktalayacağım. Ama sizler herzaman gönlümde olacaksınız" dedi.

EKİBİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Hemodiyaliz Ünitesi'nin kurulmasından bu yana toplam 7 bin seans uygulandığını ve 20'nin üzerinde acil vakaya bakıldığını belirten Dr. Veliddin yılmaz, "Gerçekten burdan çalışma arkadaşlarımla gurur duyduğumu söylemek istiyorum. Amatör bir ruhla ama profosyonel olarak, büyük bir özveri ile çalışıyorlar. İnsanı, sizleri severek, kendilerini, yaşamayı severek bu işleri yapıyorlar. Onlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

AİLENİN PARÇASISINIZ

Bir diyaliz hastasının yılda ortalama 720 saatini hastanede geçirdiğini belirten Dr. Veliddin Yılmaz, "Birçoğumuz ailelerimiz ile bu kadar yılda bir arada olmuyoruz. Buradaki herkes kendi ailesi ile birlikte olmadığı kadar birarada. Neşede, tasada, sevinçte, mutlulukta, üzüntüde hep beraberiz, sizinleyiz, yanınızdayız. Çünkü sizler bizim ailenin artık birer parçasısınız" dedi. Hemodiyaliz Ünitesi'nin kurulma aşyamasında bazı etkili ve yetkili kişilerin Devlet Hastanesi bünyesinde bu ünitenin kurulmasına karşı çıktıklarını belirten Dr. Veliddin Yılmaz, "O dönem gerçekten büyük mücadele verdik. Bunu en iyi Çerkezköy Gazetesi sahibi A. Tamer Avcılar, Yazı İşleri Müdürü Nevzat Deniz ve işadamı Ömer Kılınç bilir. Bu vesile ile onlara da birkez daha destek oldukları için teşekkür ediyorum. Buranın açılmamasını isteyenlerin ise bu rakamlar karşısında belki kulakları çınlar" dedi.

HASTALAR İLE MüKEMMeL DİYALOG

Devlet Hastanesi Yönetimi'ne de katkılarından dolayı teşekkür eden Dr. Veliddin Yılmaz'ın konuşmasının ardından sahnede çalan müziklerle çoşan Diyaliz hastaları, Dr. Veliddin Yılmaz ile dans edip, karşılıklı çifte telli de oynayarak, halay çektiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.