Hyosung personeli Kore'ye gitti

Bir süredir Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırım faaliyetlerini sürdüren ve %100 Kore yatırımı olan Hyosung firması, Çerkezköy'den temin ettiği personeli Kore'ye gönderdi.

Hyosung personeli Kore'ye gitti
05 Temmuz 2007 Perşembe 08:26

Koreli Hyosung Corporation şirketi, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ne 130 milyon USD'lik yapacağı yatırımda istihdam edeceği personeli eğitim almaları için Kore ve Çin'e gönderdi. Kore ve Çin'e eğitim amacı ile gönderilen personel 3 ile 5 ay arası Kore ve Çin'de eğitim alacaklar ve buralarda makine bakımı, elektrik, klima, kazan ve kimyagerlik eğitimlerini tamamlayacaklar.

3 İLE 5 AY ARASI EĞİTİM

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösterecek olan Kore firmasının danışmanı Tayfun Telci, Çerkezköy'den temin edilen personelin geçtiğimiz gün eğitim için Kore'ye gönderildiğini belirterek, "Türkçe'de 'Parlak Yıldız' anlamına gelen Hyosung firması yatırımını Çerkezköy OSB Birinci Bölge'de yapmaya başladıktan sonra bu bölgeden de istihdam sağlamaya başladı. İlk etapta 280 kişinin çalışacağı bu dev firmada görev yapaçak olan 16 kilit personel ise eğitim almak üzere geçtiğimiz gün Kore'ye gönderildiler.

Kore'de eğitim alacak olan bu kilit personel daha sonra Çin'e geçerek orda da mesleki eğitimlerini sürdürecekler. Eğitim için giden Türk personel Hyosung'un oradaki fabrikalarında mesleki eğitimlerini tamamlayarak tekrar Çerkezköy'e geri dönecekler. 3 ile 5 ay arası Kore ve Çin'de eğitim alacak olan personel makine bakımı, elektrik, klima, kazan ve kimyagerlik eğitimlerini tamamlayacaklar.

DİĞER PERSONELİ DE EĞİTECEKLER

Kore ve Çin'de mesleki eğitimlerini tamamlayacak olan bu 16 kişilik personel geri döndüklerinde de kendileri ile hemen hemen aynı işi yapacak olan personele eğitim verecekler. Böylelikle başka personelin Kore ile Çin'i gitmelerine gerek kalmayacak.

%100 Kore yatırımı olan bu fabrika spandeks (Türkiye'de bilinen ismi ile Likra) üretimi yapacak. Fabrika'nın eğitimi şu anda tüm hızıyla sürüyor. Yapılan hesaplara göre de fabrikanın Aralık ayı içerisinde tam kapasite ile faaliyete geçmesi planlanıyor. Şuanda ilk etapta istihdam edilecek olan kişi sayısı 280 olacak ancak ileriki günlerde bu sayının artması da muhtemel" dedi.

Geçtiğimiz aylarda temeli atılan ve yapımına büyük bir hızla devam edilen Hyosung Fabrikası'nın Çerkezköy OSB'de yaptığı yatırımın ilk etabının 130 Milyon Dolar olduğu da öğrenilen bilgiler arasında yer aldı.

HYOSUNG KİMDİR?

Hyosung Corporation Kore'nin lider firmalarından biri. Şirket, tekstil, kimya, endüstriyal materyalleri, kimyasallar, yapı, bilgi ve iletişim, güç ve endüstriyel sistemler olmak üzere 7 alanda faaiyet gösteriyor. Dünya çapında 36 şubesi ve 5 bin 440 çalışanı bulunan şirket, geçen yıl 83.5 milyar Kore Bonu net kar açıkladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.