İbadethaneler Ramazan’a hazırlanıyor

İlçe genelindeki ibadet yerlerinin temizliklerinin düzenli olarak Çerkezköy Belediyesi tarafından yapıldığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kentimiz genelindeki ibadet yerlerinin temizliğini daha önceleri görevlendirdiğimiz personel ile yapıyorduk. Artık bu temizliği 2017 yılının sonunda aldığımız ve hizmete soktuğumuz tam otomasyonlu halı yıkama makinası ile yapıyoruz” dedi.

İbadethaneler Ramazan’a hazırlanıyor
11 Mayıs 2018 Cuma 10:47

DAHA HİJYENİK VE TEMİZ OLUYOR
Halı yıkama aracının ilçe genelinde bulunan tüm mahallelerdeki ibadet yerlerinin periyodik olarak temizliğini yaptığını, halılarını vakumlu su ve halı şampuanı ile yıkadığını, leke çıkmaması durumunda leke çıkarıcı deterjan ile yıkadığını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Halı yıkama aracımız temizliğin yapılacağı ibadet yerinin önüne park ediyor. Ardından içerdeki halılar halı yıkama şampuanı ile ıslanıp, vakumlu su ile yıkanıp, suyu çekiliyor. Bu işlemin ardından camilerimiz, mescitlerimiz daha hijyenik ve temiz oluyor” dedi.

RAMAZAN ÖNCESİ TÜM CAMİ VE MESCİTLER TEMİZLENİYOR
Ramazan ayından önce ilçe genelindeki cami, mescit gibi tüm ibadet yerlerinin halılarının yıkanıp, temizleneceğini belirten Başkan Akay, “Hemşehrilerimizin mübarek Ramazan ayında daha temiz, daha hijyenik bir ortamda ibadetlerini yapabilmeleri için Ramazan öncesi tüm ibadet alanlarında genel bir temizlik yapıyoruz. Camilerimizin halılarını yıkayıp dezenfekte ediyoruz. Genel çevre temizliklerini yapıyoruz” dedi.
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.