İdarecilere etkili iletişim semineri

Gelişim Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Müzeyyen Sevtap Aytuğ, okul müdürleri ve idarecilerine yönelik ‘Kurum İçi ve Kurum Dışı Etkili İletişim Yöntemleri’ konulu seminerde iletişim hakkında bilgilendirmeler de bulundu

İdarecilere etkili iletişim semineri
04 Şubat 2016 Perşembe 16:16

SEMİNER HALK EĞİTİMİ MERKEZİ’NDE DÜZENLENDİ

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organizasyonunda okul idarecilerine yönelik ‘Kurum İçi ve  Kurum Dışı Etkili İletişim Yöntemleri’ adlı seminer düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi’nde saat 10.00’da başlayan seminere İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İrfan Danışmaz ile Yusuf Hayri, okul müdürleri ile okul idarecileri katıldı.

FAYDA SAĞLAYACAĞINA İNANIYORUZ

İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Müzeyyen Sevtap Aytuğ’un konuşmacı olarak katıldığı seminerin açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan gerçekleştirdi. Her yıl çeşitli alanlarda seminer düzenlediklerini ifade eden Hüseyin Erdoğan, “bugün yeni bir seminerle araya geldik. Amacımız zamanı en iyi şekilde değerlendirerek, verimli kullanmaktır. Bunun için de bu tür seminerlerin bizlere fayda sağlayacağına inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

YENİ KAZANIMLAR HAYATIMIZI KOLAYLAŞTIRACAKTIR

Erdoğan konuşmasının devamında ise, “Okul idarecilerinin çalışma hayatında ki en büyük sorunlarından birisi de iletişimdir. Burada belli bir eğitim seviyesinde bulunan idareciler olarak seminerden yararlanmaya çalışacağız. Bu faaliyetten edinilecek 2-3 cümlelik kazanım esas hedefimizdir. Tüm bilgi ve birikimlerimize ek olarak elde edeceğimiz yeni kazanımlar çalışma hayatımızı daha da kolaylaştıracaktır” dedi.

ÇOCUKLARINI OKUL İDARECİLERİNE EMANET EDİYORLAR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ın konuşmasını tamamlaması sonrasında İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin kısa bir tanıtımı yapıldı. Ardından da İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Müzeyyen Sevtap Aytuğ ‘Kurum İçi ve Kurum Dışı Etkili İletişim Yöntemleri’ konusunda sunum yaptı. İletişimin tanımını yaparak sunumuna başlayan Doç. Dr. Müzeyyen Sevtap Aytuğ, “Özellikle okul müdürleri ve idarecilerinin iletişim konusuna hakim olması gerekiyor. Okul idareciliği toplumdaki tüm meslek gruplarının üstündedir. Bu meslek grubunun üzerinde bir başka meslek grubu yok. Çünkü herkes, en değerli varlığı çocuklarının okul idarecilerine emanet ediyor. Okul idarecileri ve yöneticilerine düşen görev de mutlu, çalışkan, başarılı bireyler yetiştirmektir” diye konuştu.

ÖĞRETMENLER İDARECİLERDEN YETERLİLİK BEKLİYOR

Aytuğ, okul idarecilerinin aynı zamanda bir rol model olduğunu sözlerine ekleyerek, “Okul idarecileri toplumun güvenirliliğini kazanmıştır. Asla yalan söylemezler. Okulda öğrenciler tarafından birer bir davranışları örnek alınır. Öğrenciler için anne ve babalarından çok daha önemli kişiler olarak görülürsünüz. Öğrencilerin olduğu gibi öğrenci velileri tarafında da örnek alınıyorsunuz. Öğrenci ve öğrenci velileri dışında öğretmenlerin de idarecilerden beklentileri vardır. Yapılan araştırmalarda öğretmenlerin idarecilerden görev tanımı yapmalarını istediği görülüyor. Ayrıca iş verirken emir yerine görevi uygun bir dille anlatmaları bekleniyor. Öğretmenler aynı zamanda idarecilerden yeterlilik bekliyor. Teknolojiye adapte olarak görev yapmasını istiyor” açıklamasında bulundu.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.