İRMET Hospital Diyetisyeni Burcu Akca, iftarın ardından yenilen tatlıların ağır olmamasına özen gösterilmesini istedi. Akca, “Kesinlikle ağır, hamurlu, şerbetli tatlılar tercih edilmemeli” dedi ve önerilerde bulundu
Ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesiyle birlikte oruçlu geçirilen süre 16-17 saati bulmakta. Hal böyle olunca kan şekerinin düşmesiyle beraber tatlı tüketiminde de artış yaşanıyor. İftar olunca oruç tutan vatandaşlar, bol miktarda tatlı tüketiyor.
Özel İrmet Hospital Diyetisyeni Burcu Akca, ’’Kesinlikle ağır, hamurlu, şerbetli tatlılar tercih edilmemeli. Onun yerine sütlaç, kazandibi, dondurma daha sağlıklı" tavsiyesinde bulundu. Akca ayrıca tatlıların iftarın hemen üstüne değil 2 saat kadar ara verdikten sonra tüketilmesi gerektiğini de vurguladı. Akca, “Eğer, ‘sütlü tatlı sevmiyorum, o yüzden ben şerbetli hamur işi tatlıdan vazgeçemem’ diyorsanız, o zaman miktarın azaltılması gerekiyor. Hamur işi tatlıları yerken aşırıya kaçmamakta büyük fayda var” dedi.
Diyet Uzmanı Burcu Akca sözlerini şöyle tamamladı: “Ağır tatlının üzerine 1 bardak süt veya 1 bardak ayran veya yarım kase yoğurt tüketilirse kan şekeri daha kontrollü yükselecektir.”
Özel İrmet Hospital Diyetisyeni Burcu Akca, ’’Kesinlikle ağır, hamurlu, şerbetli tatlılar tercih edilmemeli. Onun yerine sütlaç, kazandibi, dondurma daha sağlıklı" tavsiyesinde bulundu. Akca ayrıca tatlıların iftarın hemen üstüne değil 2 saat kadar ara verdikten sonra tüketilmesi gerektiğini de vurguladı. Akca, “Eğer, ‘sütlü tatlı sevmiyorum, o yüzden ben şerbetli hamur işi tatlıdan vazgeçemem’ diyorsanız, o zaman miktarın azaltılması gerekiyor. Hamur işi tatlıları yerken aşırıya kaçmamakta büyük fayda var” dedi.
Diyet Uzmanı Burcu Akca sözlerini şöyle tamamladı: “Ağır tatlının üzerine 1 bardak süt veya 1 bardak ayran veya yarım kase yoğurt tüketilirse kan şekeri daha kontrollü yükselecektir.”