İhale aşırı düşüğe girdi

Çerkezköy Belediyesi İhale Komisyonu tarafından yapılan 'Kanalizasyon Hattı ve Yağmur Suyu Hattı Yapım İhalesi'ne 7 firma katılırken, 263 bin 146 TL yaklaşık maliyet ile ihaleye çıkan işe en düşük teklifi 137 bin TL ile Asri İnşaat verdi. İhaleye en düşük teklifi veren Asri İnşaat'ın teklifinin 'Aşırı Düşük Teklif' kapsamına girdiği öğrenilirken, en düşük teklifi veren firmadan yazılı savunma isteneceği kaydedildi.

İhale aşırı düşüğe girdi
21 Haziran 2011 Salı 00:00

EN DÜŞÜK TEKLİF ASRİ İNŞAAT'TAN
Çerkezköy Belediyesi İhale Komisyonu tarafından yapılan 'Kanalizasyon Hattı ve Yağmur Suyu Hattı Yapım İhalesi'ne toplam 7 firma katıldı. 263 bin 146 TL yaklaşık maliyet ile ihaleye çıkan işe Asri İnşaat 137 bin TL'lik teklif verirken, aynı zamanda bu firma en düşük teklifin de sahibi oldu.
DİĞER TEKLİFLER NELER?
İhalede en düşük ikinci teklifi 173 bin TL ile Feyza Turizm verirken, üçüncü en düşük teklifi 174 bin 500 TL ile Ünsal Erciyas Mühendislik verdi.  İhaleye katılan Ascem İnşaat 193 bin, Tayfun İnşaat 198 bin Seferoğulları Otomotiv 250 bin ve Kor-Pa Altyapı isimli firma ise 266 bin 595 TL'lik teklif verdi.
SAVUNMA İSTENECEK
Tekliflerin okunmasının ardından İhale Komisyonu'nun yaptığı ilk incelemede en düşük teklifi veren Asri İnşaat'ın teklifinin 'Aşırı Düşük Teklif' kapsamına girdiği öğrenilirken, söz konusu firmadan bu fiyata işi nasıl yapacağına dair yazılı savunma isteneceği öğrenildi.
150 GÜN İÇİNDE YAPILACAK
Asri İnşaat'ın vereceği savunma yeterli bulunmadığı takdirde ihale en düşük ikinci teklifi veren Feyza Turizm isimli firmanın olacak. İhaleyi alan firma 150 iş gününde şartnamede belirtilen sokak ve caddelerde içme suyu hattı ile yağmur suyu hattı çalışmalarını yapacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.