İhalesi yapıldı Kaldığı yerden devam edecek

Çeşitli nedenlerle inşaatı duran, Çerkezköy Yarı Olimpik Yüzme Havuzu inşaatı tekrardan ihale edildi. İhaleyi alan ortak girişimin inşaata başlaması için gerekli olan işlemler de tamamlandı.

İhalesi yapıldı Kaldığı yerden devam edecek
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
17 Kasım 2021 Çarşamba 17:55

26 Ekim 2017 tarihinde İstasyon Mahallesi’nde düzenlenen temel atma töreni ile yapımına başlanan ve o zamanki maliyeti 9 milyon 650 bin TL olan, 5 bin 155 metrekarelik Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Yarı Olimpik Yüzme havuzu inşaatı çeşitli nedenlerle tamamlanamamıştı. 13 Ekim 2021 tarihinde Yarı Olimpik Havuz tekrardan ihale edilmişti. Ortak girişim olarak ihaleyi, 13 milyon 313 bin TL’ye alan iki firma yer tesliminin ardından  400 günde ihaleyi tamamlayarak teslim edecek.

TAMAMLANINCA ÖNEMLİ BİR İHTİYACI GİDERECEK

İçerisinde yarı olimpik yüzme havuzu, çocuk havuzu, fitness alanları, antrenör ve soyunma odaları şeklinde bir kompleks olarak planlanan tesisin içerisinde 520 kişilik bir tribünün, dışarısında ise bisiklet yolu ve koşu alanları olacak. Hizmete açıldığında Çerkezköy’ün önemli bir eksiği de giderilmiş olacak.

Tekirdağ Büyük Şehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Etüt Proje Daire Başkanı Ramazan Alpaslan Kurtoğlu, Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezinde yaptıkları basın toplantısında, Kapalı Yüzme Havuzu inşaatının neden tamamlanamadığı ve yapılacaklarla ilgili bilgi vermiş ve “2021 yılında sorunlu iki projeden biri olan Çerkezköy Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nu hizmete açmaya çalışacağız” demişti. Tasfiye ve ihale süreci beklendiği gibi gitmeyince inşaatın tamamlanma sürecide 2022 yılının sonlarına kalmış oldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hüseyin - 2 yıl önce
Bir dahaki yeni Başkan tamamlar