İhaleye 60 firma katıldı

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Kolektör Hattı projesi yapım ihalesinin yapıldığını ve ihaleye yaklaşık 60 firmanın katıldığını ifade etti

İhaleye 60 firma katıldı
26 Mayıs 2016 Perşembe 16:51

ÇALIŞMALARA BAŞLANACAK

Çerkezköy Kolektör Hattı projesi yapım ihalesinin yapıldığını ve ihaleye yaklaşık 60 firmanın katıldığını belirten Başkan Akay, “İhale sonuçlandı. Yüklenici firma 10 – 15 Haziran tarihleri arasında ilk kazmayı vuracak. Bu, yaklaşık 25 milyon Lira’lık bir projedir. Kızılpınar Mahallesi’ndeki kanalizasyon hattını toplayıp, arıtma tesisine taşıyacak olan 70 kilometrelik kolektör hattı için çalışmalara başlanacak” diye konuştu.

1,5 YIL İÇİNDE BİTİRECEĞİZ

Kızılpınar Mahallesi sakinlerinin Çerkezköy Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi’nden ciddi beklentiler içinde olduklarını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Kızılpınar’daki vatandaşlarımız ‘Biz üvey evlat mıyız?’ diye soruyorlar. Daha önceki belediye döneminde bir içme suyu hattı yapıldı ve insanlar büyük sıkıntılar yaşadı. Biz kolektör hattı çalışmalarını 1,5 yıl içinde bitireceğiz” açıklamasında bulundu.

ALTYAPI ADINA SORUN KALMAYACAK

Başkan Akay, çalışmaların etap etap yapılacağını sözlerine ekleyerek, “Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki 8 büyük caddeyi asfalt programına aldırdık. Kolektör hattının bu 8 caddeden geçmesi durumunda, kolektör yapım çalışmalarının bittiği yerin üzerini hemen kapayıp, yol ve kaldırım yapım çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Böylelikle 2017 sonu itibari ile Kızılpınar’ın altyapı adına sorunu kalmayacak” dedi.

İLLER BANKASINDAN KREDİ TALEBİNDE BULUNDUK

Belediye Başkanı Vahap Akay konuşmasının sonunda ise, İlçe merkezinde de asfaltlama çalışması yapılması gereken yerler olduğunu ifade ederek, “Asfaltlama çalışmalarının koordineli bir şekilde yapılabilmesi için İller Bankası’ndan kredi talebinde bulunduk. Fakat bunu meclisteki bazı arkadaşlara iyi anlatamadık ya da anlamak istemediler. Her şeye ‘hayır’ demek ne kadar doğru diye düşünmek gerekir” diye konuştu. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.