İhracatın devleri arasına ÇOSB’den 30 firma girdi

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) her yıl açıkladığı ‘Türkiye’nin En Büyük 1000 İhracatçı Firması’ listesinde 2016 verilerine göre Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB)’nden tam 30 firma yer aldı

İhracatın devleri arasına ÇOSB’den 30 firma girdi
13 Haziran 2017 Salı 10:07

7 FİRMA DAHA EKLENDİ
İlk 1000 ihracatçı listesinde 8'inci sırada yer alan Arçelik, 2015’te Çerkezköy'den en fazla ihracat yapan firma oldu. Arçelik'i 14'üncü sıradaki BSH Ev Aletleri A.Ş. ile 31’inci sıradaki Taha Pazarlama ve Mağazacılık (Özen Mensucat) izledi. ‘Türkiye’nin En Büyük 1000 İhracatçı Firması’ 2015 listesinde Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nden 23 firma yer almıştı.
SÖZDİNLER: ÇOSB’NİN GÜCÜNÜ ORTAYA KOYMAKTADIR
TİM’in ilk 1000 ihracatçı listesini değerlendiren ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, “İstanbul Sanayi Odası’nın ‘En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu’ ve ‘İkinci En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu’ listesinde Çerkezköy OSB’den her yıl çok sayıda sanayi kuruluşu yer almaktadır. TİM’in 2016 verileriyle gerçekleştirdiği araştırmada ÇOSB’den 30 katılımcımız yer aldığı görülüyor. İSO İlk 500 Firma-2016 araştırmasına ÇOSB’den 19 firmamız girmişti. Türkiye’nin bu en önemli iki araştırması ÇOSB’nin gücünü ortaya koymaktadır. Eksiksiz ve kusursuz fiber optik donanımlı altyapımızla ve açıklanan bu geniş çaplı araştırmaların sonuçları ÇOSB’nin her zaman söylediğimiz gibi öncü ve örnek bir OSB olduğunu kanıtlamaktadır.
ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ
TİM’in araştırması başka bir gerçeği daha ortaya koymaktadır. 2015 rakamlarıyla ‘En Büyük 1000 İhracatçı Firma’ araştırmasına ÇOSB’den 23 firma girmişken 2016 listesine 30 ihracatçı katılımcımızın girdiğini görmekteyiz. Türkiye genelinde ihracatta görülen daralmaya karşın ÇOSB’de ihracatçı firma sayısı artmıştır. Bu artış ÇOSB yönetimi olarak göğsümüz kabarmaktadır. Üretmeye devam edeceğiz. Biz üretip ihraç edeceğiz Türkiye ekonomisi büyüyecek. Katılımcılarımızı kutluyor, üretim ve ihracat başarılarının artarak sürmesini temenni ediyorum. Katılımcılarımızın katma değeri yüksek ürünler üreterek sürdürülebilir üretim, sürdürülebilir ihracat yaparak küresel rekabette yer alabilmesi, ayakta kalabilmesi için son teknolojik altyapı yatırımlarını artırarak sürdüreceğiz” dedi.
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.