İhracatta devlet destekleri semineri yapıldı

ÇTSO’nun ev sahipliğinde T.C. Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği koordinasyonunda Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri düzenlendi.

İhracatta devlet destekleri semineri yapıldı
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
10 Mart 2020 Salı 11:22


Çerkezköy TSO Konferans Salonunda düzenlenen seminerde Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Ozan Murat Ergan tarafından Dâhilde ve Hariçte İşleme Rejimleri hakkında bilgi verilirken, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Ticaret Uzmanı Ali Erdal tarafından da İhracatta Sağlanan Devlet Yardımları hakkında katılımcılara bilgi verildi. Seminerin ilk bölümünde konuşan Ticaret Uzmanı Ozan Murat Ergan, ihraç ürününün elde edilmesinde kullanılan girdilerin ticaret politikası önlemlerinetabi tutulmaksızın gümrük muafiyetli olarak ithal edilmesi olarak tanımladığı dâhilde işleme rejimi ile ihracatçılara dünya piyasalarında rekabet gücü kazandırmak, ihraç pazarlarımızı geliştirmek, ihraç ürünlerimizi çeşitlendirmek ve sürdürülebilir ihracat artışı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Ergan, “Dâhilde işleme rejimi kullanmak ihracatçılarımıza önemli birçok avantaj sağlamaktadır.Esasen bu rejim, ithalat, işleme faaliyeti ve ihracat aşamalarından oluşan bir proje niteliğinde olup, ihracat taahhüdü ile dâhilde işleme izin belgesi kapsamında ithalatı yapılan girdiye ilişkin vergisel yükümlülüklerden söz konusu taahhüdün yerine getirilmesi kaydıyla vazgeçilmesi ihracatçılarımızın maliyet yükünü azaltmaktadır.Bu kapsamda gümrük vergileri ile eş etkili vergilerde muafiyet, KKDF istisnası ve Vergi Resim Harç istisnası sağlanan başlıca imkânlardır” sözlerini kaydetti.

KATILIMCILARIN SORULARI YANITLANDI
Seminerin ikinci bölümünde söz alan Ticaret Uzmanı Ali Erdal ise ihracatta sağlanan devlet desteklerinin “Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesi, Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve TURQUALITY’nin Desteklenmesi ile Yurtdışı Birim Marka ve Tasarım Destekleri, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi, PazarAraştırması ve Pazara Giriş Desteği, E- Ticaret Sitelerine Üyelik Desteği,Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi” başlıklarına ayrıldığını söyledi. Seminer sonunda katılımcıların soruları yanıtlandı.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.