İki asansör mühürlendi

Çerkezköy Belediyesi tarafından özel bir denetim firmasına yaptırılan 'Asansör yıllık kontrol muayenesi' kapsamında ilçemizdeki asansörlerin denetimi aralıksız sürüyor. Bu kapsamda, iki ayrı mahallede bulunan asansörler mühürlendi. Belediye yetkilileri, kırmızı etiket alan asansörlerde bulunan eksikliklerin giderilmemesi durumunda asansörlerin mühürleneceği uyarısında bulundular

İki asansör mühürlendi
08 Temmuz 2014 Salı 07:40


Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği'ni 2013 yılı başından itibaren uygulayan Çerkezköy Belediyesi, 2014 yılı denetimlerini aralıksız sürdürüyor. İlk denetimlerde hemen hemen tüm asansörler elden geçirildi. Yeni yıl denetimleri sürerken, kırmızı etiket alan bazı asansörler mühürlendi. Kırmızı etiket alan asansörlerin mühürleneceğini belirten denetimlerden sorumlu yetkililer, kısa bir süre önce iki asansör mühürledi.
ASANSÖR DENETİMLERİ SÜRÜYOR
Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği kapsamında ilçemizdeki asansörlerin denetim ve kontrolünü üstlenen Çerkezköy Belediyesi, 2012 yılı kasım ayında imzaladığı bir protokolle, özel bir denetim firmasıyla anlaşmıştı. Özel muayene kuruluşu, Liftinstituut Güvenlik Denetim Ltd.Şti. tarafından Çerkezköy'de yapılan denetimler sürüyor. 2014 yılı asansör denetimleri sürerken, kırmızı etiket alan asansörlerde mühürleniyor. Geçen yıl 600 asansörün yıllık bakım ve denetimlerine ilişkin rapor hazırlanmıştı. Yapılan denetimler sonucunda 559 asansöre kırmızı (Can güvenliği tehlikesi bulunan) etiket, 1 asansöre sarı (Kullanılabilir düzeyde) etiket, 18 asansöre ise yeşil (Can güvenliği tehlikesi bulunmayan) etiket vurulmuştu. Son denetimlerde bu rakamlarda değişiklikler oldu.
KIRMIZI ETİKETLİ ASANSÖRLER MÜHÜRLENDİ
Denetim firması tarafından hazırlanan raporlar doğrultusunda kırmızı etiket vurulan iki asansör Çerkezköy Belediyesi tarafından mühürlendi. Şikayet edilen ve kırmızı etiket sahibi asansörlerden ilki İstasyon Mahallesi Doğan Sokak Numara 20'de bulunan bir Apartman'a ait. Diğer mühürlenen asansör ise Gazi Osman Paşa Mahallesi'nde İşlek Sokak'ta bulunan başka bir apartmanda yer alıyor. Kırmızı etiketli asansörlerin mühürleneceğini hatırlatan Belediye yetkilileri, asansör sorumlularından özellikle kırmızı etiket vurulan asansörlerle ilgili çalışmaları biran önce yapmalarını istedi. Yetkililer, "Aksi takdirde asansörler mühürlenecek. Şu anda şikayet edilen ve kırmızı etiketi bulunan asansörler mühürleniyor. Asansör sahipleri, sorumluları ve apartman yöneticileri biran önce bu çalışmaları tamamlamalılar" uyarısında bulundu.
Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği kapsamında ilçemizdeki asansörlerin denetim ve kontrolünü üstlenen Çerkezköy Belediyesi, denetimlerde asansörleri 'Kırmızı etiket', 'Sarı etiket' ve 'Yeşil etiket' ile sınıflandırıyor. Kırmızı etiket alan asansörler mühürleniyor.
Denetimler sonucunda asansörlerde tespit edilen eksikliklerden en önemlileri şöyle sıralanıyor:
1- Frenleme Sistemi'nin çalışmamasından dolayı halat kopması ve benzeri durumda asansörün kontrolsüz olarak zemine ya da tavana çarpması.
2- Kaçak Akım Rölesi'nin bulunmamasından dolayı olası bir elektrik kaçağında elektrik çarpılma riskinin bulunması.
3- Kabini ve karşı ağırlığı birbirine bağlanmasını sağlayan bağlantı elemanların (klemens, somun, grupilya vb.) montajlarının sağlıklı bir şekilde yapılmasından dolayı bağlantıların gevşeme, kopma, kırılma durumlarında asansörlerin kontrolsüz olarak zemine çarpması.
4- Kuyu aydınlatmalarının bulunmamasından kaynaklı sağlıklı bakım yapılamaması.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kemal kanlı - 10 yıl önce
bizim apartmanında normal işleyen asansörü eksik bulunduğu için kırmızı etiketlendi.asansörü takan firmaya eksikleri gidermesi için dünya kadar para verdik.şimdi günaşırı asansör arıza yapıyor.çalışan asansörü bozdular.para tuzağı bunlar.