İkimizin de amacı halkımıza hizmet etmek

AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın son açıklamaları hakkında kısa bir konuşma yaptı. Akay’ın da kendisin de halka hizmet etmek olduğunu belirten Yel, Veliköy’de bulunan 75 dönümlük araziye fakülte yapılması konusunda da destek olacağını bildirdi

İkimizin de amacı halkımıza hizmet etmek
23 Ağustos 2015 Pazar 13:37

 AKAY, VELİKÖY’DEKİ ARAZİYE ‘FAKÜLTE’ İSTEMİŞTİ

AKP Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Ayşe Doğan’ın Çerkezköy ziyaretleri kapsamında Mustafa Yel’in Çerkezköy ile Çorlu arasında bir Balkan Teknik Üniversitesi istemesi üzerine Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Veliköy’de Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu’nun arkasında Çerkezköy Belediyesi’ne ait 75 dönümlük boş bir arazi olduğunu ve bu alana Namık Kemal Üniversitesi’nin 4 yıllık bir fakültesinin veya teknik üniversitenin açılması için bu araziyi devredebileceklerini söylemişti.

YEL, 75 DÖNÜME ‘ÜNİVERSİTE’ OLMAZ DEDİ

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın bu teklifinden birkaç gün sonra AKP Kapaklı İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’nda Akay’ın teklifini değerlendiren Mustafa Yel, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay için, “Doğrusu Belediye Başkanımızın ufkunun bu kadar dar olduğunu bilmiyorum.” sözlerini kullanmıştı.

“SAYIN VEKİLİMİZ DESTEK VERECEK Mİ?”

AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’in kendisine yakıştırdığı ‘dar ufuklu’ yakıştırmasını aldırış etmeyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise bu söze cevaben, “Kendi partililerinin içerisinde, bir parti danışma kurulu toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanı’na ‘dar ufuklu’ demek, Sayın Vekilime 5 – 10 saniyelik bir alkış kazandırabilir ama Çerkezköy’e bir şey kazandırmaz. Bunlara da takılmıyorum. Sayın Vekilimiz destek verecek mi, vermeyecek mi? Bana bu lazım. Başka bir şey lazım değil.” ifadelerini kullanmıştı.

MUSTAFA YEL DESTEK OLACAĞINI BELİRTTİ

AKP Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel son yapmış olduğu açıklamada ise Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’la uzlaşır bir tavır takındı. Yel, “Başkan Vahap Akay benim söylediklerimi yanlış algılamış. Kastettiğim şey, 75 dönüme üniversite olmayacağı idi. Çerkezköy’deki toplantıda söylediğim gibi Çerkezköy – Çorlu arasında bir üniversite kurulmasını düşünüyoruz. İlçemizdeki Namık Kemal Üniversitesi bile 2 bin dönümlük bir arazide kurulu iken 75 dönümlük bir alanın uygun olmayacağı aşikar. Ki bu üniversite nano teknoloji üzerine, araştırma ve geliştirme üniversitesi olacak. Aslında ikimizin de amacı, halkımıza hizmet etmek. Bu sebeple kesinlikle ben de bir polemiğe girme taraftarı değilim.” açıklamalarını yaptı ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın işaret ettiği 75 dönümlük alana bir fakülte kurulması konusunda destek olacağını belirtti.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.