İkinci büyük buluşma Önsel ile oldu

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy’ün sorunlarını anlatmak ve merkezi idareden Çerkezköy’e yapılması gereken yatırımlar hakkında bilgi vermek amacı ile AKP Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nın ardından MHP İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti.

İkinci büyük buluşma Önsel ile oldu
09 Şubat 2016 Salı 19:12

 AMACIMIZ ÇERKEZKÖY’ÜN EN İYİ HİZMETİ ALMASI

MHP İlçe Teşkilatı’nı CHP İlçe Başkanı Engin Camcı ve Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Nedim Yılancı ile beraber ziyaret eden Belediye Başkanımız Vahap Akay’ı MHP İlçe Başkanı Koray Önsel ve Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı. Çerkezköy’ün sorunları ile bunlara getirilecek çözüm yolları için hazırladığı dosyayı ve Çerkezköy Belediyesi’nin yaptığı yatırımları MHP İlçe Başkanı Koray Önsel’e sunan Belediye Başkanı Vahap Akay, “Bu sorunlar hepimizin sorunu. Çözümü için birlikteliğe, birlikte hareket etmeye ihtiyacımız var. Bundan sonra da çeşitli platformlarda bir araya gelmeye hazırız. Tek amacımız Çerkezköy’ün en iyi hizmeti alması ve mevcut olan sorunları da aşmasıdır” dedi.

EKSİKLİKLERİN DİLE GETİRİLMESİ GEREKİYOR

Anadolu’nun değişik il ve ilçelere gittiklerinde gördükleri Devlet yatırımlarını görünce Çerkezköy’deki eksikleri daha iyi gözlemlediklerini belirten Başkan Akay, “Çerkezköy ve Tekirdağ’ın vergi vermede üst sıralarda ama hizmet almada çok gerilerde. Çerkezköy ve Tekirdağ’da yaşam standartını yükselten ciddi yatırımların yapılması gerekiyor. İlçemizin bir yılda nüfusu 10 bin arttı ve bu nüfus artışının karşılığı en az 1 yeni okuldur. Maalesef hayırseverler dışında bir okul yatırımı ve planlaması yok. Bu konunun yüksek sesle konuşulması, dillendirilmesi lazım. Eğitim ve öğretim yatırımı noktasındaki eksikliklerin dile getirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

KÖPRÜNÜN REVİZE EDİLMESİ GEREKİYOR

Çerkezköy’ün demir yolu ve tren seferleri konusunda tıkanıp kaldığını ve tren seferlerinin İstanbul’a ne zaman başlanacağının henüz belirsiz olduğunu kaydeden Vahap Akay, yine Devlet Demiryolları ile ilgili Namık Kemal Bulvarı ve İstasyon Hemzemin Geçiti’nde yeni yatırımların ve projelerin hayata geçmesi gerektiğini belirterek, bu konularda da ilerlemenin olmadığını kaydetti. Muhtemel su taşkınlarına karşı Kızılpınar girişindeki köprünün revize edilmesi gerektiğini söyleyen Akay, “Köprü Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluk alanı içerisinde bulunuyor. Dere ıslah çalışması da kamulaştırma ve diğer çeşitli nedenlerle yapılamıyor. Ancak, bu köprü bir şekilde revize edilmelidir” ifadelerini kullandı.

CUMHURİYET MAHALLESİNDEN KAPAKLI İSTİKAMETİNE GİDİLEBİLECEK

İstanbul’dan Tepe Emlak Konutları’na giriş yolunda Büyükşehir Belediyesi’nin bir çalışması olduğunu sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Vahap Akay, “İstanbul’dan Çerkezköy’e girişte sorun yaşıyoruz. Cumhuriyet Mahallesi’ne dönüş için Büyükşehir Belediyesi bir çalışma başlattı. Ancak Karayolları Genel Müdürlüğü, yapılması planlanan düzenlemenin heyelan sahasında olduğu gerekçesiyle çalışmaya olumlu bakmıyor. Bizler, bu çalışmanın istinat duvarı yapılarak tamamlanacağına inanıyoruz. Yazışmalar sürüyor, ancak henüz bir olumlu cevap alamadık. Projenin gerçekleşmesi halinde İstanbul’dan gelen araçlar, Cumhuriyet Mahallesi’ne, Cumhuriyet Mahallesi’nden çıkanlar da Kapaklı istikametine girebilecekler” dedi.

SORUNLAR KATLANARAK ARTACAKTIR

Çerkezköy ile Veliköy arasındaki yolun orta refüjüne ışıklandırma yapmak için Karayollarına yazı yazdıklarını ve izin alınamadığını ifade eden Akay, “Yaptığımız görüşmelerde kenardan ışıklandırma yapmak için yazı yazmamızı söylediler. Şimdi o yazımızı yazdık ve cevabını bekliyoruz. Tekirdağ’da nüfusu en hızlı artan ilçe Çerkezköy. Nüfusun artması beraberinde sorunları da getiriyor. Özellikle elektrik kesintileriyle ilgili yoğun şikayet alıyoruz. Belediyelerin elektrikle ilgili bir tasarrufları olmamasına rağmen elektrik kesintilerinde vatandaşlarımız bizlere ulaşmaya çalışıyor. TREDAŞ’ın bu sıkıntılara bir çare bulması gerekiyor. Çerkezköy’deki yatırım çalışmalarını artırmalı, nüfus artışı göz önüne alınarak ek yatırım imkanları oluşturulmalıdır. Aksi halde sorunlar katlanarak artacaktır” açıklamasında bulundu.

GEREKLİ DESTEKLERİ BEKLİYORUZ

Çerkezköy’ün stadyum ihtiyacı hakkında da konuşan Vahap Akay, “Çerkezköy Mustafa Uğraş Stadı’nın yarısı Çerkezköy OSB’nin mülkiyetinde bulunuyor. Kızılpınar Mahallesi’nde mevcut futbol sahasında zemini suni çim haline getirerek yeni düzenleme yapacağız. Çerkezköy’de stad yapılacak alan sıkıntısı çekiyoruz. Ancak mevcut spor salonunun arka tarafından stad yapılacak bir alan bulunuyor. Bu alan ile ilgili bir çalışmamız oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile konuyu görüştük. Burada bir de Gençlik Merkezi inşaatı bulunuyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü stat ile Gençlik Merkezi’nin aynı anda ihaleye çıkarılıp, yapılacağını söyledi. Ancak bu çalışmanın üzerinden de 7-8 ay bir süre geçti, şimdi stadın yapılamayacağını belirttiler. Biz Çerkezköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir belediyesi olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile ortak bir çalışmaya da varız. Üzerimize düşeni yerine getirmeye hazırız. Stad ihtiyacı Çerkezköy’ün temel ihtiyaçlarından biri olarak önemini koruyor. Bu konuda da destek bekliyoruz” diye konuştu.

KÖPRÜNÜN YENİLENMESİ GEREKİYOR

Hükümet Konağı Yolu üzerinde bulunan köprünün muhtemel su taşkınlara karşı revize edilmesi gerektiğini belirten Başkan Akay şöyle devam etti; “Bizden önceki dönemde köprü altından hat çalışması yapıldı. Sadece ana su hattının bağlanma işi kalmıştı. DSİ, bağlantının yapılması halinde köprüyü revize edeceğine söz vermişti. Biz de bağlantı çalışmalarını tamamladık. DSİ’ye yenileme çalışması yapılması için ihtiyacımızı anlattık. Köprü yenileme çalışmasının DSİ tarafından tamamlanması halinde biz de o bölgede Altıyol Kavşağı’na kadar bir düzenleme yapacağız. Bunun için köprünün bir an önce yenilenmesi gerekiyor”

GÖLETİN BİRAN ÖNCE YAPILMASI GEREKİYOR

Dere Islah çalışması için henüz bir adım atılmadığını sözlerine ekleyen Vahap Akay, “Ortada bir kamulaştırma konusu bulunuyor. DSİ ile Büyükşehir Belediyesi arasında konu dolaşıyor. Kamulaştırma bedeli de yaklaşık olarak 50-60 milyon TL tutuyor. Biz bununla ilgili girişimlerimizi sürdürüyoruz. Bu çalışmalar sürerken, muhtemel su baskınına önleyici tedbir olarak Hallaçlı’ya bir gölet yapılması gündeme geldi. DSİ yetkilileri tarih vererek işin 8 Temmuz 2015 tarihinde ihaleye çıkarılacağını söylemişlerdi. Ancak aradan geçen 6-7 ay geçmesine rağmen henüz bir adım atılmadı. Belirtilen alana göletin yapılması halinde derelerde toplanan su gölette toplanacak. Dere yatakları da küçükmüş olacak. Bu da kamulaştırma bedelini belki de yarıya indirecek. Göletin inşası ile birlikte Çerkezköy rahat bir nefes almış olacak. Bizler bir an önce göletin yapılmasını bekliyoruz. Aksi halde her yağış durumunda sel baskını riski ile karşı karşıya kalacağız” dedi.

GÜMRÜK VE TIR PARKININ TAŞINMASI GEREKİYOR

Pınarça Deresi’nin üzerindeki kot farkına da değinen Başkan Vahap Akay, “Bu kot farkını indirmek amacıyla Kapalı Halk Pazarı’nın arkasında bir çalışma başlatıldı. DSİ de bu çalışmanın içerisinde yer aldı. Mevcut durumda su kot farkı nedeniyle doğal bir setle karşı karşıya kalıyordu. Yapılan çalışma bu doğal seti ortadan kaldırmayı hedefliyor. Ulaşımla ilgili sorunlarımız da var. Tır Parkı üzerindeki yola park eden araçlar çirkin görüntü oluşturuyor. Tır Parkı’nın mevcut yerinden kaldırılmasıyla ilgili düşüncelerimiz var. Tır Parkı’nı Veliköy Sahası’nın bulunduğu alana taşımak istiyoruz. Ayrıca bu çalışmayla Gümrük Müdürlüğü’nün ve Kamyoncular Kooperatifi’nin de aynı şekilde taşınmasını ön görüyoruz. Bu şekilde hem Çerkezköy güzel bir görünüm kazanacak hem de yapılması planlanan Hükümet Konağı için yer gösterme imkanımız ortaya çıkacak. Veliköy Belediye Sahası’nın da içinde bulunduğu alan yaklaşık 40 dönüm ve Çerkezköy OSB, Kapaklı OSB, Veliköy OSB, Yalıboyu OSB ile Ergene OSB arasında bulunuyor. Bu bir avantaj, ancak taşınma durumunda mevcut Gümrük Müdürlüğü Binası ile depoları önümüzde engel oluşturuyor. Gümrük Müdürlüğü taşınma sonrasında bina istiyor. Bu engel çözüme kavuşturulabilirse Çerkezköy için güzel bir çalışma ortaya çıkacak. Bu çalışma hayata geçerse hem parklanma rezaletinden kurtulacağız hem de Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy bütünleşmiş olacak” ifadelerine yer verdi.

YATIRIMLAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Yapılan çalışmalar ve yapılacak olan yatırımlar ile ilgili de MHP İlçe Teşkilatı’na bilgi veren Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapalı Yüzme Havuzu’nun tip projesinin Büyükşehire teslim edildiğini, Kızılpınar’ın altyapı ihalesinin yapıldığını ve çalışmaların başlayacağını, Kültür Merkezi ve Pazar Yeri’nin ihalesini yapılacağını, Büyükşehir Belediyesi’nin Aşevi yapımına başlayacağını, Kentpark Projesi ile ilgili çalışmaların yıl sonuna doğru hareketleneceğini, Çerkezköy Şehitliği’nde yeni düzenlemelerin yapıldığını, Bağlık Mahallesi’ndeki kambur köprü ile ilgili proje hazırlandığını, Şelaleli Park ve Akbank’ın arkasındaki alanın otopark yapılması için Büyükşehir Belediyesi’ne devrinin yapıldığını, Namık Kemal Bulvarı’nda bu yıl içinde asfalt, kaldırım ve çevre düzenlemesinin yapılacağını, Kızılpınar’da altyapısı tamamlanan noktalarda üst yapıların yapılacağını100 bin metrekarenin üzerinde parketaş çalışmasının gerçekleşeceğini, Kızılpınar’a yeni Pazar Yeri yapılacağını ve stadın revize edileceğini söyledi.

GEREKLİ DÜZENLEMELER YAPILACAK

Kentpark Projesi içerisinde yer alan Astsubay Lojmanları ile ilgili yazışmaların sürdüğünü, Milli Savunma Bakanlığı’nın 12 milyon TL bedel istediğini, kendilerinin ise 6 milyon TL önerdiğini ifade eden Başkan Akay, “ayrıca Veliköy’de mevcut halı sahanın bulunduğu alana da Kapalı Düğün Salonu yapılacak. Çerkezköy içindeki park ve yeşil alanları işletme mantığından kurtararak, sözleşmesi biten yerleri yeşil alan mantığı ile herkesin kullanımına sunacağız. Park ve yeşil alanların nişan ve düğünlerin yapıldığı, kahvehane olarak kullanıldığı alanlardan kurtaracağız ve vatandaşların kullanımına sunacağız. Tepe Emlak Konutları Piknik Alanımızda 2. Etap çalışmasının startını vereceğiz. Koca Meşe Piknik Alanı’nda düzenlemeler yapacağız” dedi.

YEŞİL ALAN VE PARKLARA ÖNEM VERİLMELİ

Ziyareti ve yaptığı bilgilendirme için Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür eden MHP İlçe Başkanı Koray Önsel, kendilerine iletilen sorunları tek tek açıklayarak, “Kızılpınar’daki ışıklarda üst geçit ihtiyacı var. Küçük Sanayi Sitesi’nde sıkıntıların yaşandığını, ana cadde ve sokaklarda esnafların kaldırım işgalinde bulunduğunu, Kızılpınar’da hala devasa inşaatların yapıldığını ve bunun neye göre yapıldığını, Çerkezköy’de yaşayan insanları ilçede tutmak için daha fazla yeşil alan ve parklara önem verilmesi gerekiyor” diye konuştu.

ÇALIŞMALARINDA BAŞARILAR DİLEDİ

Çerkezköy’ün faydasına, yararına olacak her çalışmayı önemsediklerini ve destek olduklarını belirten MHP İlçe Başkanı Koray Önsel, Anfi Tiyatro yanına yapılan modern durağın benzerlerinin diğer mahalle ve sokaklara da yapılmasını, ayrıca mezarlıklarda Taziye Evi yapılmasını istedi. Çerkezköy için herkes ile bir araya gelebileceklerini ve düşüncelerini paylaşabileceklerini ifade eden MHP İlçe Başkanı Önsel, Çerkezköy Belediyesi’nin ciddi bir borç yükü ile teslim alındığını da hatırlatarak, “Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Ziyaretiniz için teşekkür ediyorum. İnşallah güzel çalışmalar ve projeleri hayata geçirirsiniz” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.