İktidar, üreticisini desteksiz bırakarak ülke tarımını adeta katletmektedir

Dünya Çiftçiler Günü’ne ilişkin bir mesaj yayınlayan CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, “Üreterek bu ülkenin topraklarına değer katan çiftçilerimiz dayanılmaz boyutlara ulaşan çiftçi borçlarının altında ezilmektedir. Bu ülke tarımının katledilmesinin bir sonucudur.” dedi

İktidar, üreticisini desteksiz bırakarak ülke tarımını adeta katletmektedir
12 Mayıs 2017 Cuma 14:53

ÇİFTÇİLER YÜKSEK MALİYET-DÜŞÜK KÂR KISKACINDA VE DEVLETTEN YETERLİ DESTEĞİ GÖRMÜYOR
Çiftçilerin ve üreticilerin sorunlarını dile getirmek amacıyla kutlanan Dünya Çiftçiler Gününün daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da ülkemizin her bölgesindeki çiftçilerimiz ve üreticilerimiz tarafından buruklukla karşılandığını kaydeden Yüceer, “Elektrik, mazot, gübre ve tarımsal ilaç gibi girdi maliyetlerinin dünya fiyatlarının çok üzerinde olduğu Türkiye’de yüksek maliyet-düşük kâr kıskacında bırakılan, üstelik Devletten de yeterli desteği göremeyen üreticilerimiz adeta üvey evlat muamelesi görmektedir.” açıklamalarında bulundu.
İKTİDARIN TUTARSIZ VE YANLIŞ POLİTİKALARI
Yüceer mesajında “Üreterek bu ülkenin topraklarına değer katan çiftçilerimiz dayanılmaz boyutlara ulaşan çiftçi borçlarının altında ezilmektedir. Bu ülke tarımının katledilmesinin bir sonucudur. İktidarın tutarsız ve yanlış politikaları nedeniyle maliyetler altında beli bükülen çiftçilerimiz giderek artan borçlarını, ancak topraklarını ve hayvanlarını satarak ödeyebilmektedir. Çok sayıda üreticimiz icra takibindedir.” ifadelerine yer verdi.
İKTİDARIN TARIM POLİTİKASININ GARABETİ
Çiftçilerimizin mazota, gübreye, ilaca para yetiştiremedikleri gibi bir de faizlerle boğuşmak zorunda bırakıldıklarını vurgulayan Yüceer, “Çiftçilerimiz kullandıkları her litre mazot için KDV ve ÖTV öderken, lüks yatların kullandıkları mazot için vergi vermemeleri ancak iktidarın tarım politikasının garabetini gösterir.” dedi.
İKTİDAR, ÜRETİCİSİNİ DESTEKSİZ BIRAKARAK ÜLKE TARIMINI ADETA KATLETMEKTEDİR
CHP’li Yüceer, “Sürdürülebilir bir tarım politikası, ancak üreticisini destekleyen bir siyasi anlayış ve irade ile mümkün olabilir. Tarımda üretimi ve verimliliği artıracak, ülkeyi kendi kendine yetebilecek ve bu yapılırken dışa bağımlılığı azaltacak uygulamaları hayata geçirmek temel hedef olması gerekirken, iktidar tam aksi uygulamalarla, üreticisini desteksiz bırakarak ülke tarımını adeta katletmektedir” dedi. Yüceer, üreticilerimiz maliyetlerin yüksekliği nedeniyle Hollanda büyüklüğünde bir araziyi, üç milyon hektar toprağı ekmekten vazgeçtiğini kaydetti.
ÇİFTÇİLERİMİZE ŞÜKRAN BORÇLUYUZ
Kutlama mesajının sonunda, “Bunca soruna rağmen ayakta kalmaya çabaladıkları, hala gecelerini gündüzlere katarak üretmeye devam edebildikleri için tüm çiftçilerimize şükran borçluyuz” diyen Yüceer, yediğimiz her lokmada alın teri olan çiftçilerimizin, Dünya Çiftçiler Günü’nü kutladı ve bereketli mahsuller diledi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.