İl Özel İdare’den tekerlekli sandalye

Bahçeağıl Köyü’nde yaşayan bedensel engelli Mürvet Urcan’a Tekirdağ İl Özel İdaresince akülü tekerlekli sandalye hediye edildi.

İl Özel İdare’den tekerlekli sandalye
04 Temmuz 2011 Pazartesi 00:00

Tekirdağ İl Genel Meclisi bu senenin ilk aylarında aldığı karar ile engelli iki kişiye akülü tekerlekli sandalye verilmesini kararlaştırmıştı. Bu karara bağlı olarak İl Genel Meclisi ödeneğinden ayrılan 4 bin TL’nin bin 700 lirası ile alınan akülü tekerlekli sandalye Bahçeağıl’da yaşanan ve 2 yaşından beri engelli olan 68 yaşındaki Mürvet Urcan’a ulaştırıldı.
İL GENEL MECLİS ÜYELERİ TESLİM ETTİ
Bahçeağıl Köyü Muhtarı Halim Çelebi’nin Çerkezköy Kaymakamlığı’na yaptığı müracaat üzerine Tekirdağ İl Özel İdaresi tarafından temin edilen akülü tekerlekli sandalye, Tekirdağ İl Genel Meclis Başkan Vekili Sami İkizler, Tekirdağ İl Genel Meclis Üyesi Zeki Gürcün, Tekirdağ İl Genel Meclis Üyesi Hasan Karaca, Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Nuray Koç ve Bahçeağıl Köyü Muhtarı Halim Çelebi tarafından teslim edildi.
ARTIK İSTEDİĞİ YERE GİDEBİLECEK
Akülü tekerlekli sandalyenin teslimi sırasında artık oturduğu yerde kalmayacak olmanın verdiği mutluluğunu yaşayan Urcan, ailesinin yardımı ile tekerlekli sandalyesine bindirildi. Yetkililer tarafından akülü tekerlekli sandalyenin nasıl kullanılacağının anlatılmasından sonra Mürvet Urcan, kimsenin yardımı olmadan yeni yol arkadaşı ile dolaşmaya başladı. Urcan’ın kısa sürede akülü tekerlekli sandalye’yi kullanması, İl Genel Meclis Üyelerinde de şaşkınlık yarattı.
Tekirdağ İl Genel Meclis’i üyeleri akülü tekerlekli sandalye verilecek bir kişi daha aradıklarını, bu yardımlar ile insanların engelleri tam olarak ta ortadan kaldıramasalar da, engellilere ufak bir destek sağlamalarının kendilerine mutluluk verdiğini söylediler.
Urcan, yapılan yardımdan dolayı İl Genel Meclis Üyelerine teşekkür ederek, artık kimselere muhtaç olmadan istediği yere gidilecek olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.