İLAÇ FABRİKASINA SENDİKACILARDAN UYARI

Sendikalı oldukları iddiasıyla işten çıkarıldığı öne sürülen işçiler için destek vermeye gelen Türk-İş İstanbul Birinci Bölge Başkanı Faruk Büyükkucak ÇOSB’de faaliyet gösteren bir ilaç firması önünde basın açıklamasında bulundu. Türk-İş'in Trakya'daki şube başkanları ve İl Temsilciliği'nin de destek verdiği basın açıklamasında Büyükkucak, “ 15 yıldır burada emek verip çalışan işçileri sendikaya üye olduktan sonra verimsiz diyerek işten çıkaran firmayı uyarmaya geldik. Bu çalışanların her zaman yanında olacağız ve tekrar işe iadeleri olana kadar bu eylemimiz sürecek.” Dedi

İLAÇ FABRİKASINA SENDİKACILARDAN UYARI
21 Temmuz 2014 Pazartesi 08:00

Sendika üyesi oldukları iddiasıyla işten çıkarılan işçiler için sendika bölge başkanları ve temsilcileri destek için bir araya gelerek ÇOSB’de faliyet gösteren  ilaç fabrikasının önünde protesto ve basın açıklamasında bulundu.
SENDİKA BAŞKANLARI TOPLANDI
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir ilaç firması sendikalı oldukları iddiasıyla yaklaşık 20 gün kadar önce işten çıkarılan 8 işçi için bir araya gelen sendika yetkilileri fabrika yönetimini protesto etti. Eyleme katılan destek veren Türk-İş İstanbul Birinci Bölge Başkanı Faruk Büyükkucak, Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Türk Harb-İş Sendikası Çorlu Şube Başkanı Mustafa Şener, Belediye-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Aziz Aktay, Koop-İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Ziya Üzmez ve Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, basın açıklamasının ardından eylem için kurulan çadırda işçilerle bir araya gelerek, destek oldu.
SENDİKA ÜYESİ OLMAK SUÇ DEĞİL
Protestoda ilk konuşmayı işçilerin üyesi olduğu Petrol-İş sendikası temsilcisi yaptı. Petrol-İş İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Boralı yaptığı açıklamada sendika üyesi olmanın suç olmadığını söyledi. İşçilerin işten çıkarılma sebeplerinin sendikaya üye oldukları için olduğunu söyleyen Başkan Boralı eyleme destek amaçlı gelen Türk-İş İstanbul 1’nci Bölge Başkanı Faruk Büyükkucak ve Türk-İş Temsilcisi Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak ve diğer sendika başkanlarına teşekkür etti.
DEVA YETKİLİLERİNİ
UYARIYORUZ
Daha sonra Türk-İş İstanbul Birinci Bölge Başkanı Faruk Büyükkucak bir açıklama yaptı. Büyükkucak basın açıklamasında 8 işçinin sendika üyesi olması nedeniyle işten çıkarılmasına sert bir şekilde tepki gösterdi. Büyükkucak,ilaç firması yetkililerini uyarıyoruz. İşçilerin işe iade edilmesine kadar eylemlerimiz devam devam edecek. Haklı olduğumuz bu konuda hakkımızı sonunu kadar arayacağız. Demokratik hakkımız her işçiye sendika hakkı veriyor. 15 Yıldır çalışan işçiler sendika üyesi oldu diye verimsizlik sebebi ile işten çıkarılıyor ve biz buna inanmıyoruz. Bugüne kadar performans düşüklüğü yaşamıyorlardı 16 yıldır çalışmışlar sendika üyesi olunca mı performansı düştü.”diye konuştu.
İlaç firması yöneticilerinin bir adım atmaları halinde sendikanın iki adım atacağını söyleyerek konuşmasına devam eden Büyükkucak, "Bu işi anlaşarak masa başında çözebiliriz. Aksi takdirde bu arkadaşlarımız işlerine iade edilene kadar eylemimiz sürecek. Ve bundan sonra bu eylemlerin dozajıda artarak devam edecektir."diye konuşmasını tamamladı.
Bu arada basın açıklaması sırasında sendika temsilcileri konuşmalar arasında sık sık, "Direne direne kazanacağız." , "Yaşasın sınıf dayanışması" gibi sloganlar attı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.