İlçe Başkanı kim olacak?

7 Aralık tarihinde AK Parti İlçe Kongresi’ne artık sayılı günler kala gözler İlçe Başkanının kim olacağına çevrildi. Hafta sonu AKP İstanbul İl Başkanlığı’nda Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun yaptığı mülakata İlçe Başkanı Reşat Bahar’ın yanı sıra Adaylığını açıklayan Hasan Karaca ile Adaylıklarını kamuoyuna açıklamayan Hanifi Belindir ve Ercan Erdoğan’ın çağrılması AKP’yi karıştırdı.

İlçe Başkanı kim olacak?
19 Kasım 2014 Çarşamba 07:37

İstanbul İl Teşkilatı’nda yapılan son mülakata İlçe Başkan Adayları Mehmet Can Danyeli, Mehmet Han Atbaşı, Kılınç Karataş çağrılmazken, İstanbul’a davet edilen Tuncay Yegin’in de son anda İl Başkanı Ahmet Akçay ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Eke’nin Ercan Erdoğan ve Hanifi Belindir’i Aday olarak lanse etmesine kızdığı için gitmediği ve Adaylıktan çekildiği öğrenildi.

GENEL MERKEZ GÖREV VERİRSE KAÇMAYIZ

Geçtiğimiz hafta AKP İlçe Teşkilatı’nın yaptığı haftalık Yönetim Kurulu toplantısında söz alan Teşkilat Başkanı Ercan Erdoğan’ın kendisinin İlçe Başkan Adaylığı ile ilgili kamuoyunda spekülasyonların dolandığını ve kesinlikle Adaylık gibi bir düşüncesinin olmadığını deklere ettiği fakat Pazar günü yapılan mülakata İlçe Başkan Adayı olarak çağrılması İlçe Teşkilatı’nda şok etkisi yaparken, İl Yönetim Kurulu Üyesi Hanifi Belindir’in de daha önce İlçe Başkanlığı için mesafeli durmasına rağmen mülakattan önce ‘Genel Merkez görev verirse kaçmam’ dediği kaydediliyor.

MEHMETLER İSTANBUL’A ÇAĞRILMADI

İlçe Başkan Adaylıklarını açıklayan Mehmet Han Atbaşı, Mehmet Can Danyeli’nin ise İstanbul’daki mülakata çağrılmaması, iki ismin üzerinin çizildiği yorumlarına neden olurken, adı İlçe Başkanlığı için geçen Yaşar Arslan’ın ise Tekirdağ’da yapılan mülakata davet edilmesine rağmen gitmediği ve bunun üzerine onun da adının listeden çıktığı kaydediliyor.

YEGİN TEPKİSİNİ KOYDU

Son anda İstanbul’daki mülakata davet edilen İl Yönetim Kurulu Üyesi Hanifi Belindir ve HAS Parti İlçe eski Başkanı Ercan Erdoğan’ın İl Başkanı Ahmet Akçay ve Yönetim Kurulu Üyesi R. Tahir Eke’nin girişimleri ile Süleyman Soylu ile görüştükleri öğrenilirken, son anda ortaya çıkarılan isimlerin amacının mevcut İlçe Başkanı Reşat Bahar’ı safdışı etmek olduğu AKP kulislerinde günün konusu oldu.

BAHAR VE ERDOĞAN ARASINDA SOĞUK RÜZGARLAR ESİYOR

İstanbul’da yapılan mülakatta 4 ismin AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ile görüştüğü ve görüşmede İl Başkanı Ahmet Akçay’ın da olduğu öğrenilirken mülakata ilk girenin Hasan Karaca olduğu kaydedildi. İstanbul’daki mülakatta İlçe Başkanı Reşat Bahar ile geçtiğimiz hafta Yönetim Kurulu toplantısında Aday olmayacağını açıklayan fakat Aday olan Ercan Erdoğan arasında soğuk rüzgarların estiği de öğrenilirken, Bahar’ın Erdoğan’a sitem ettiği, Erdoğan’ın da kendisinin Adaylık düşünmediğini fakat talep gelmesi üzerine mülakata katıldığını söylediği öğrenildi.

DÜĞÜMÜN ÇÖZÜLMESİ BEKLENİYOR

AKP’de hafta sonu yapılan son mülakat gündeme bomba gibi düşerken İlçe Başkan Adayının hafta sonu yapılacak olan Kapaklı İlçe Kongresi’ne kadar açıklanması bekleniyor.  Mülakata çağrılan 4 isimden birinin İlçe Başkanı olması beklenirken, İl Teşkilatı’nın son dakika Adaylarının Reşat Bahar ve Hasan Karaca’nın önünü kesip kesmeyeceği de belli olmuş olacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
birileri - 9 yıl önce
bençe bu görünenlerden hiçbiri ilçe başkanı olmayaçak