İleri Demokrasi’nin faşizan örneği yaşanıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çerkezköy Kadın Kolları AKP’nin "İleri Demokrasi" söylemini eleştiren bir basın bildirisi yayınladı. CHP Kadın Kolları Başkanı Ayfer Dönmez imzası ile yayınlanan metinde, Türkiye’de bugün İleri Demokrasi’nin faşizan versiyonunun yaşandığı iddia edildi

İleri Demokrasi’nin faşizan örneği yaşanıyor
31 Mart 2011 Perşembe 00:00

CHP Çerkezköy Kadın Kolları AKP’nin ileri demokrasi söylemine karşı bir basın bildirisi yayınladı. "Başbakan ve iktidar kurmaylarının açıklamaya çalışıp da bizim bugüne kadar anlayamadığımız ileri demokrasinin ne menem bir şey olduğunu yavaş yavaş anlamaya başlıyoruz" ifadesiyle başlayan bildiride, "Hitler, Musolini, Pinochet dönemlerinde; 12 Eylül dönemlerinde yaşanmayan baskı uygulamaları bu dönemde yaşanmaktadır. Anlıyoruz ki, ileri demokrasi, basılmamış kitapların matbaalardan toplanması, asıllarının bilgisayarlardan silinmesi, yargının yürütmenin emrine sokulması,sadece muhalefet yaptıkları için mahkemeye çıkamadan aylarca,yıllarca hapislerde çürüyenlerin olmasıdır" denildi.
DÜNYADA ÖRNEĞİ OLAMAYAN BİR İLERİ DEMOKRASİ YAŞIYORUZ
"İleri demokrasi insanlara susma özgürlüğünü, korkma özgürlüğünü tanıyan, hapislerde yatma özgürlüğünü tanıyan bir demokrasidir" denilerek devam edilen basın bildirisinde şu ifadelere yer verildi:  "Bugün ülkemizde yaşanan İleri Demokrasi, dünyada örneği olmayan, iktidar tarafından üretilmiş, okyanus ötesindeki süzgeçlerden süzülmüş, dünyanın en büyük emperyalist ülkelerinden icazet almış bir demokrasidir. Bu demokrasi, dünyanın en önemli anti-emperyalist mücadelesini vererek kurulan Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmayı amaçlayan bir demokrasidir. Bu öyle bir demokrasidir ki, Cumhuriyeti yıkıp, şeriat düzenini hedeflemektedir. Tanımı itibarıyla, şeriatla demokrasiyi aynı potada eriten bir demokrasidir, adı da o yüzden ileri demokrasidir. Çünkü geçmişte hiçbir demokrasi guru’larının aklına böyle bir demokrasiyi düşünmek gelmemiştir. İşte o yüzden ileri demokrasidir. Ve bu nedenledir ki, Türkiye’nin aydınları, ilericileri artık ileriye bakmaktan korkmaktadır.Çünkü bizi ileride böyle bir "İleri Demokrasi" beklemektedir.
FAŞİZMİ İLERİ DEMOKRASİ DİYE TANIMLIYORLAR
Tabii ki bu ileri demokrasiyi sadece eleştirmemek gereklidir. İleri demokrasinin, problemleri kendi kendine eriten ve çözen ilginç bir özelliği vardır. KPSS sorularını çalanlar, devleti dolandıranlar, illegal ihalelere sahip olanların birden bire yargılanmadan hasıraltı edildiği bir demokrasi biçimidir. Biz aynı zamanda iktidara takdirlerimizi sunmak zorundayız. Bize dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir sürecinde yaşanmayan, yaşandığı dönemde faşizm diye tanımlanan bir yönetim biçimini ileri demokrasi olarak önümüze getirmiştir.
DÖNMEZ’DEN ÖZELEŞTİRİ
Biz Cumhuriyet Halk Partililer ve bizim gibi vatansever aydınlar, hala bu ileri demokrasiyi anlamaya çalışmaktansa, karşı çıkmayı seçiyoruz. Peki neden? Çünkü yeteri kadar anlayamıyoruz. Gelişimleri yakından takip edemiyor ve birbirine karıştırıyoruz. Dün, dağlardan indirilip sınır kapılarında kahramanmış gibi karşılanıp, pişman olmamalarına rağmen, devletin mahkemelerinde; ‘Siz pişmansınız’ tanımlaması yapılanlara, şimdi aynı hükümetin PKK Yandaşı etiketini vurmasını bir türlü anlayamıyoruz. Bu anlayışsızlık olayların çelişkisinden kaynaklanmıyor. Bu bizim gibi ilerici aydınların anlayışsızlığından kaynaklanıyor. Biz zamanında şilep boyutunda tekneleri bile gemi zannettik. Naylon faturacıların Maliye Bakanı olmasını bile garipsedik. Biz bu ülkede iktidar sahiplerinin çocuklarının ne kadar akıllı olduklarını unuttuk da başarılarını sadece babalarına bağladık. Özetle biz muhalefet olarak bağışlanmayacak hatalar yaptık."
İLERİ DEMOKRASİ AKP SAFSATASI
Bildiride son kısmında ise; Ayfer Dönmez, Cumhuriyet Halk Partisi adına bize ileri demokrasi olarak tanımlanan AKP safsatasını faşizm olarak nitelendirdiğini ve sonuna kadar karşısında mücadele verilmesi gerektiğine inandığını belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.