İlk Diploma İlk Heyecan

Yıldızkent İlköğretim Okulu’nun Anasınıfı öğrencileri düzenlenen Okul Öncesi Şenlikleri’nde birbirinden güzel gösterilerle izleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Çeşitli danslarla hünerlerini sergileyen minik öğrenciler gösterinin sonunda ilk diplomalarını aldı ve keplerini havaya atarak coşkularını doyasıya yaşadı.

İlk Diploma İlk Heyecan
03 Haziran 2010 Perşembe 00:00

    Yıldızkent İlköğretim Okulu bünyesindeki Yunuslar ve Kelebekler Anasınıfları, düzenlenen Okul Öncesi Şenlikleri için hazırladıkları ve birbirinden ilginç gösterileriyle izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Gösterinin ardından ilk diplomalarını Okul Müdürü Önder Ayaz ve sınıf öğretmenlerinden alan minik öğrenciler yaşadıkları sevinci keplerini havaya atarak gösterdi.
    Yıldızkent İlköğretim Okulu Müdürü Ayaz, program öncesinde okul öncesi eğitimin önemine dikkat çekerek öğrencilerin ne kadar şanslı olduklarını dile getirdi. Programın ardından veliler ve öğrenciler okulun salonuna inerek öğrencilerin yıl boyunca yapmış olduğu birbirinden güzel çalışmaları inceledi.
 
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN AMAÇLARI
    Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bir konuşma yapan Yıldızkent İlköğretim Okulu Müdürü Önder Ayaz, Türkiye’de anaokulu eğitimi oranının düşüklüğüne dikkat çekerek, "Okul öncesi eğitim gerçekten çocuklar için çok önemli. Çocuklar birinci sınıfa başladıklarında zorluk çekebiliyorlar. Buradaki öğrencilerimiz gerçekten çok şanslı" İfadesini kullandı.
    Konuşmasının devamında okul öncesi eğitimde neler amaçladıklarına değinen Ayaz, "Amacımız çocukların Atatürk, vatan, millet, bayrak, aile ve insan sevgisini benimseyen, kendine güvenen, çevresiyle iyi iletişim kurabilen, dürüst, hak ve sorumluluklarını bilen, saygılı, kültürel çeşitlilik içinde hoşgörülü bireyler olarak yetiştirilmelerine temel hazırlamak amacıyla çaba göstermektir. Ayrıca çocukların beden, zihin ve duygu gelişmesini ve iyi alışkanlıklar kazanmasını, çocukların Türkçeyi doğru ve güzel konuşmasını sağlamak ve çocukları ilköğretime hazırlamaktır" diye kaydetti. Ayaz ayrıca öğrencilerin ve öğretmenlerin her konuda başarılı olduklarını dile getirdi ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

EN İYİ ŞEKİLDE FAYDALANDILAR
    Ayaz’dan sonra bir konuşma yapan Kelebekler Sınıfı Öğretmeni Aynur Erdoğan konuşmasının başında 2009-2010 Eğitim Öğretim Yılı'nı geride bıraktıkları için hüzünlü olduklarını belirtti. Tüm yıl boyunca çocukların okul eğitiminden en iyi şekilde yararlanmaları için idari kadro ve öğretmenlerle uyumlu bir şekilde çalıştıklarını vurgulayan Erdoğan, "Anasınıfımıza gelen her öğrenci okul öncesi eğitimin ilkelerine ve amaçlarına uygun olarak eğitildi. Öğrencilerin derslerine zamanında ve düzenli bir şekilde katılmaları sağlandı. Yıl içinde birçok veli toplantısı, ev ziyaretleri ve özel görüşmeler yapılarak okul-öğrenci-veli ilişkisi desteklendi" cümlelerine yer verdi.
    Yıl içerisindeki çalışmaların metotlarından ve bunların çocuklara nasıl yansıdığından da bahseden Erdoğan son olarak çocukların okul öncesi eğitimden en iyi şekilde faydalandıklarını düşündüğünü dile getirerek konukları gösteriyle baş başa bıraktı.

ÇANAKKALE DESTANI İLE BAŞLADI
    Minik öğrencilerin gösterileri Çanakkale Destanı’nı anlatan oyunla başladı. Çanakkale için yazılan şarkılar eşliğinde cephede şehit olan ve onlar için ağlayan ailelerin temsil edildiği gösteride duygusal anlar yaşanırken minik oyuncular izleyenlerden büyük alkış aldı. Çanakkale destanını anlatan gösteri 10. Yıl Marşı ile son bulurken, ardından Kelebekler Sınıfının hazırladığı bale gösterisine geçildi. Minik öğrencilerin bale gösterisi esnasında sergiledikleri estetik hareketler büyük beğeni ile izlendi.

KITA KITA İSTİKLAL MARŞI
    Okul öncesi şenliklerinde büyük alkış alan gösterilerden biri de bayrak şovu oldu. Yunuslar sınıfının hazırladığı gösteride minik öğrenciler ellerindeki kartonlarla gösteri alanına geldi ve sırayla İstiklal Marşımızın kıtalarını okudu. İstiklal Marşının okunmasının ardından ellerindeki kartonlarla Türk Bayrağını oluşturan minik öğrenciler bu gösteriyle de izleyenleri büyüledi.

FARKLI DANSLAR BEĞENİ KAZANDI
    Program, minik öğrencilerin hazırladığı Damat Havası, Çiçekçi ve Hint Dansı adlı gösterilerin ardından yerli danslarını anımsatan gösteriyle devam etti. Büyük ilgiyle izlenen gösteride minik öğrencilerin danstaki ustalıkları adeta profesyonel dansçılara taş çıkardı. Program, daha duygusal ritimlerdeki şarkılar eşliğinde dans eden öğrencilerin gösterisiyle son buldu.

KEPLERİNİ HAVAYA ATTILAR
    Minik öğrencilerin yer aldığı gösterilerin ardından Diploma ve Kep Atma Törenine geçildi. Törenden önce bir konuşma yapan Sınıf Öğretmeni Güler Kurt, bu güne kadar yanlarında olan ve emek sarfeden herkese teşekkür etti. Okul İdaresi tarafından Kurt’a çiçek takdim edilirken şuan okulda stajyer öğretmen olan Suzan Çelik’e de çalışmalarından ötürü hediye verildi. Minik öğrencilere ilk diplomayı Okul Müdürü Ayaz verirken, daha sonra minik öğrencilerin isimleri tek tek okunarak diplomaları verildi.
    Diplomalarını alan minikler daha sonra keplerini havaya atarak coşkularını doyasıya yaşarken heyecanları ve mutlulukları da gözlerinden okundu. Programın sona ermesiyle birlikte aileler ve konuklar öğrencilerin tüm yıl boyunca yaptıkları çalışmaların sergilendiği salona geçtiler.   

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.