İlk günkü heyecanla kutluyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı

İlk günkü heyecanla kutluyoruz
13 Kasım 2017 Pazartesi 13:51

BÜYÜK BİR ONURLA YÂD EDİYORUZ
“Tekirdağımızın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü bu yıl da ilk günkü heyecanla kutluyoruz.
Bugün; milletimizin Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği, dünyanın mazlum uluslara örnek olan, tarihin akışını değiştiren mücadelenin hatırasını bir kez daha büyük bir onurla yâd ediyoruz. Şunu biliyoruz ki milli mücadele, Kurtuluş Savaşımızla sona ermemiş, aksine, Kurtuluş Savaşı milli mücadelemizin başlangıcı olmuştur. Büyük Önderin ifadesiyle, ordularımızın kazandığı zaferler Türkiye’nin ‘iktisat ve ilim’ alanında kazanacağı zaferler için bir zemindir. Yine onun ifadesiyle ‘temelini milletimizin kahramanlığından ve kültüründen alan’ Türkiye Cumhuriyeti, az zamanda çok ve büyük işler başarmıştır. Bu onurlu mirasın sahibi olanların görevi ekonomi, bilim ve kültür alanında kazanılacak zaferlerle, daha çok çalışarak daha büyük işler yapmaktır.
Bizler, ülkemizin kurucu değerlerinin, Atatürk ilke ve devrimlerinin, milletimizin zor zamanlardaki çıkış yolu ve ülkemizin uygarlık pusulası olduğunu biliyoruz. Atamızın emanetine her ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağımızı da bir kez daha tekrarlıyoruz.  
Bu duygu ve düşüncelerle Tekirdağımızın kurtuluşunun 95. yıl dönümünü kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu ülke için şehit düşen ve gazi olan tüm kahramanlarımızı şükran ve rahmetle anıyorum.”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.