İlk üç günde 34 kurbanlık kesildi

Kurban bayramının geride kalmasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Mezbahanesi’nde 34 kurban kesimi gerçekleştirildi

İlk üç günde 34 kurbanlık kesildi
29 Eylül 2015 Salı 15:18

GEÇEN YILA ORANLA KESİMDE DÜŞÜŞ YAŞANDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çerkezköy Mezbahanesinde Kurban Bayramı'nın ilk üç gününde 27’si büyükbaş hayvan, 7’si de küçükbaş hayvan olmak üzere toplam 34 kurbanlığın kesimi yapıldı. Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramında 60 civarında kesim yapıldığını dile getiren Çerkezköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Veteriner Hekim Şevket Halimoğlu, “Kesilen kurbanlıkların büyük bölümünü ilk gün gerçekleştirdik. Birinci gün 23 Büyükbaş, 7 küçükbaş hayvan, ikinci gün 1 Büyükbaş, ve üçüncü gün ise 3 büyükbaş hayvan kesimi gerçekleştirdik. Mezbahanede Bayram'ın ilk 3 günü mesai yapan beş kesim personeli, bir şoför, bir veteriner hekim, bir veteriner sağlık memuru ve iki diyanet İşleri personeli 4'üncü gün tatil yaptı” diye konuştu.

5 PERSONEL İLE HİZMET VERİLDİ

5 personel ile hizmet verildiğini sözlerine ekleyen Halimoğlu, “gelen bütün kurbanlıkları keserek parçaladıktan sonra sahiplerine teslim ettik. Aracı olmayanların etlerini ise Çerkezköy Belediyesine ait Et Nakil Aracıyla evlerine kadar ulaştırdık. Her yıl ücretsiz olarak gerçekleştirilen kesimler iki yıldır ücretli olduğu için vatandaşlarımızın çoğu havanın güzel olması ile birlikte belirlenen alanlarda kurbanlıklarını kestiler” açıklamasında bulundu.

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.