İlklerin kenti: Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ​

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, mezbaha ve kesim hizmetleri bağlamında, ISO 22000 Gıda Güvenliği Belgesi alan ilk belediye olma başarısını elde etti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yönetim felsefesinin temeli olan, ‘beş vizyon’ doğrultusunda hayvancılık potansiyelinin kentin önemli damarlarından biri haline getirme amacıyla yürütülen çalışmalar, yeni başarıları da beraberinde getirdi. Bu çerçevede ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, mezbaha hizmetlerinde yapılan dış tetkikler sonucunda, çalışmaların bu sistemle bire bir uyumlu olduğu rapor edildi ve böylece Gıda Güvenliği Belgesi alınmasına hak kazanıldı. Bu belge ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14000: Çevre Yönetim Sistemi ve ISO 18001: İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi belgelerinin ardından dördüncü belgesini almış oldu. Ayrıca Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nce yürütülen kalite çalışmaları, 14 Kasım 2018’de KalDer tarafından da EFQM Kurumsal Mükemmellikte dört yıldız ödülüne layık görüldü.

İlklerin kenti: Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ​
05 Aralık 2018 Çarşamba 18:21

GIDA GÜVENLİĞİ NEDİR? GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ NELERİ AMAÇLAR?
Gıda Güvenliği, tüketim noktasında gıdadan kaynaklanan tehlikelerin varlığı ve seviyeleri ile ilgili olup; tehlikeler gıda zincirinin herhangi bir aşamasında ortaya çıkabileceğinden, gıda zincirinde yeterli kontrolü, temel vazife olarak görmektedir.

IS0 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi standardının temel yaklaşımı, tüketicinin gıda kaynaklı hastalıklara maruz kalmaması ve gıda güvenliği ile ilgili tüm taleplerin karşılanması için geliştirilmiş; gıda zinciri içerisindeki tüm prosesleri altyapı, personel ve ekipman gibi tüm etkileyenleriyle birlikte kontrol altında tutan önleyici bir sistemdir.

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN GIDA GÜVENLİĞİ ÇALIŞMALARI
Konuyla ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda, Çorlu mezbahasının modernizasyonunu takip eden süreçte hedefi olan üretim ve ekipman kontrolü, bakım ve genel hijyen uygulamaları, personel ve ziyaretçi hijyeni, eğitim, iletişim, ürün bilgisi, barkodlama, depolama, nakliye ve izlenilebilirlik gibi uygulamaları gerçekleştirmiştir. Böylece; Gıda güvenliği ve emniyetinin yasal mevzuata uygunluğu, Vatandaş; üretici ve tüketici memnuniyeti, Çalışma ortamının iyileştirilmesiyle çalışanların motivasyonlarının yükselip iş verimliliğinin artması, ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi’nin uluslararası kabul görmesi nedeniyle, hayvancılık ve et sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin mezbaha hizmetlerinden azami ölçüde faydalanması noktalarında katkılar sunmuştur.”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.