İMAM HATİP ORTAOKULUNA 120 KİŞİ KAYIT YAPTIRDI

Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun eski binasında açılan İmam Hatip Okulu orta kısmına 120 öğrenci kayıt yaptırdı. Kapasitesi 160 olarak belirlenen İmam Hatip'in kontenjan sınırının üzerine çıkılması bekleniyor. Okulun kurucu Müdürü İsa Çetin, "Eğitim başlayana kadar kontenjanımızı geçeceğimizi tahmin ediyoruz. Daha şimdiden 120 kayıt aldık" dedi

İMAM HATİP ORTAOKULUNA  120 KİŞİ KAYIT YAPTIRDI
27 Ağustos 2012 Pazartesi 08:31

Bu yıl başlayan '4 artı 4 artı 4' diye tabir edilen yeni eğitim sistemiyle birlikte İmam Hatip Orta Okulu'da faaliyete geçiyor. Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Bakanlıktan gelen talimat üzerine Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun eski binasını İmam Hatip Ortaokulu'na dönüştürmesi sonrası öğrenci kayıtlarıda başladı. Daha iki hafta olmadan öğrenci kayıtları kontenjana dayandı. Okulun Kurucu Müdürü İsa Çetin, "Şuan için 120 öğrenci kayıt yaptırdı. Kontenjanımız 160. Okullar açılıncaya kadar kontenjanı geçeceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.
CUMHURİYET İMAM HATİP ORTA OKULU AÇILDI
Sekiz yıllık kesintisiz eğitimle birlikte kapanan İmam Hatiplerin orta kısımları bu yıl tekrar eğitime başlayor. İmam Hatip Orta Okulu Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl ilk kez uygulamaya koyacağı '4 artı 4 artı 4' diye tabir edilen kesintili 12 yıl eğitimle birlikte tekrar açıldı. Çerkezköy'ün ilk İmam Hatip Ortaokulu ise Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun eski binasında kuruldu.
Daha önce Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun 8. sınıflarının okuduğu eski bina şu günlerde tadilattan geçiriliyor. Cumhuriyet İlköğretim Okul Müdürü Nurettin Oylum, Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gelen talimat üzerine eski binanın boşaltılarak bu yıl ilk kez eğitim verecek İmam Hatip Orta Okulu'na bırakıldığını belirtti. Müdür Nurettin Oylum, "Geçen yıl şuanda tadilat yapılan binada bizim 8. sınıflarımız eğitim görüyordu. Üç tane sınıfımız vardı. Bir de spor odası olarak kullandığımız bir salonumuz vardı" dedi.
120 ÖĞRENCİ KAYIT YAPTIRDI
Eylül ayında açılacak yeni eğitim ve öğretim sezonuna yetiştirilmesi beklenen okula talepte oldukça yoğun. Öğrenci kayıtları başlayalı, henüz birkaç hafta olmasına rağmen kontenjanın büyük bir bölümü dolmuş durumda. Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Cumhuriyet Orta Okulu'na kurucu müdür olarak Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı İsa Çetin atandı. Kurucu Müdür İsa Çetin, öğrenci kayıtları ve okulun son durumu hakkında bilgi verdi.
Kurucu Müdür Çetin, "Şuanda öğrenci kaydımız 120 oldu. Okulumuzun kontenjanı 160. Okula yoğun bir talep var. Okullar açılıncaya kadar kontenjanı çok geçeceğimizi tahmin ediyorum" diye konuştu.
4 SINIF OLUŞTURULACAK
Hummalı bir şekilde yürütülen tadilat çalışmalarının ardından 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Sezonu'na hazır hale getirilecek Cumhuriyet Orta Okulu'nda 4 sınıfta eğitim görülecek. Bu yıl 40'ar kişilik sınıflarda toplam 160 öğrenci eğitim görecek. Okulun ikinci yıldan itibaren yetersiz kalması karşısında çözüm olarak yine bu yıl temeli atılan Ambardere'de yapılacak İmam Hatip Lisesi'nde devam etmesi planlanıyor. Kurucu Müdür İsa Çetin, İmam Hatip Orta Okulu'na Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 16 öğretmen kadrosu verildiğini açıkladı.
Çetin, "Şuanda 16 norm kadromuz var. Ancak, henüz öğretmen atamaları yapılmadı. Bakanlığın yapacağı ilk atamalarda öğretmenlerimizde gönderilecek" dedi. Kurucu Müdür Çetin, okulun tadilat çalışmalarının Çerkezköy Belediyesi tarafından yapıldığını hatırlattı.
TADİLATI ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ YAPIYOR
Çerkezköy'de bu yıl ilk kez faaliyete geçecek olan İmam Hatip Orta Okulu Binası'nda yürütülen tadilat çalışmalarının Belediye tarafından yapıldığını belirten Kurucu Müdürü İsa Çetin, "Okulumuzda yapılan tüm tadilat, çevre düzenlemesi çalışmalarını Çerkezköy Belediyemiz üstlendi. Buradan Belediye başkanımıza da teşekkür ediyoruz.
Yakın ilgi göstermesi okulun bir an önce eğitim ve öğretime başlamasına neden olacak. Tadilat çalışmaları 1 Eylül'de tamamlanacak ve 2012-2013 Eğitim ve Öğretim sezonunda eğitimler başlayacak.
Ayrıca okulun içerisinde bulunması gereken masa, sıra gibi tüm araç ve gereçler ile iç donanım unsurları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce karşılanıyor. Şu anda bu malzemelerin tamamı temin edilmiş durumda. Tadilat biter bitmez iç donanım malzemeleri yerleştirilecek" diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.