İmam Hatip'e ilk doğalgaz tören ile verildi

Çerkezköy Ambardere Mevkii'nde bulunan İmam Hatip Ortaokulu'nda bir süredir devam eden doğal gaz çalışmalarında sona gelindi. Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Rüştü Eryılmaz, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, Çerkezköy Milli Eğitim Şube Müdürü Abdullah Nayır ve GAZDAŞ Çerkezköy Müdürü Tanju Koçak'ın katılımıyla düzenlenen tören ile Ortaokul'a ilk doğalgaz verildi

İmam Hatip'e ilk doğalgaz tören ile verildi
27 Eylül 2014 Cumartesi 07:11

Çerkezköy Ambardere Mevkii'nde bulunan İmam Hatip Ortaokulu'na ilk doğalgaz verilerek Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay tarafından meşale yakıldı

EĞİTİM AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR BÖLGE

Düzenlenen törende bir konuşma gerçekleştiren Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay "Bu bölge eğitim açısından önemli bir bölgedir. Özellikle yapımı tamamlanan İmam Hatip Ortaokulu, yapımı devam eden İmam Hatip Lisesi ve buna ilaveten Ambardere Mevkii'nde hazırlanan Eğitim Kampüsü Projesi ile burası bir Eğitim Vadisi olacak" ifadelerini kullandı.

EĞİTİM KAMPÜSÜ YAPILACAK

Eğitim Kampüsü projesinin tahsisin Şubat ayında gerçekleştiğini dile getiren Kubilay "2 sene içerisinde fiili inşaatına başlanacak. 130 dönümlük bir arazi içerisinde olacak. Gerekli müracaatlarımızı yapıyoruz" dedi.

YETKİLİLERİ TEBRİK ETTİ

İmam Hatip Ortaokulu'nun bu yeni eğitim öğretim yılına yetiştiğinden dolayı memnuniyetini dile getiren Kubilay "İmam Hatip Ortaokulumuzu yeni eğitim öğretim yılına hazır hale getirdik ve şuanda eğitim görülüyor. GAZDAŞ yetkililerinden de öğrencilerimizin kış döneminde iyi bir eğitim almaları için doğalgaz altyapısını hızlı bir şekilde yapmalarını rica ettik. Tüm testler yapıldı ve bugün burada ilk doğalgazı vereceğiz. GAZDAŞ yetkililerini bu hızlı proje çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum, memnuniyetlerimi sunuyorum" dedi.

ÇEVREDEKİ EVLERDE DOĞALGAZ KULLANABİLECEK
Ambardere Mevkii'nin ileride bir ‘Eğitim Vadisi’ olmasını istediklerini dile getiren Kubilay "Bu bölgeyi eğitim vadisi yapmak istiyoruz. Bu yüzden de GAZDAŞ yetkililerinden buradaki altyapı yapılırken ona göre yapılsın istedik. Çalışmalar bugüne kadar çok hızlı bir şekilde sürdü. Çevrede bulunan evlerde doğalgaz kullanabilecek. Hizmetten dolayı çok memnunuz. Herkes için hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

AMBARDERE SON NOKTAMIZDI
Törende ayrıca GAZDAŞ Çerkezköy Müdürü Tanju Koçak ta bir konuşma gerçekleştirdi. Koçak, 8 senedir Çerkezköy'de hizmet verdiklerini dile getirirken "2006 yılında Çerkezköy'de ilk kazımızı yaptık. 2007 yılında da ilk doğalgazımızı verdik. Çerkezköy bölgesindeki altyapı çalışmalarımız tamamen bitti. Ambardere Mevkii son noktamızdı" dedi.

HALK İÇİN EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ
Altyapı çalışmalarının bir ekip işi olduğunu dile getiren Koçak "Kaymakam ve Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu bir ekip işi ve kolay bir iş değil. Halk için en iyisini yapmak için uğraşıyoruz. Kaymakamımızın da ısrarı ile bugün doğalgazımızı emniyetli bir şekilde veriyoruz" dedi.

725 KM'LİK BİR YERALTI BORUSU DÖŞEDİK

Çerkezköy ve Kapaklı'da toplamda 50 bin abonelerinin olduğunu dile getiren Koçak "Trakya'da en büyük orana sahibiz. Çerkezköy'de ve Kapaklı'da toplamda 725 kilometrelik bir yeraltı borusu döşedik. Trakya'nın toplamında ise 2 bin 700 kilometrelik bir yeraltı borusu var" şeklinde konuştu ve ardından Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna tarafından ilk doğalgaz verilmeden önce dua edildi.

MEŞALE YAKILDI
Daha sonra ilk doğalgaz verilerek Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay tarafından meşale yakıldı.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.