İmar Mevzuatı hakkında bilgilendirmede bulunuldu

Kapaklı Yanıkağıl Mahallesi’nde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Revizyon İmar Planlarıyla ilgili halka açık bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personelleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İmar Mevzuatı hakkında bilgilendirmede bulunuldu
26 Mart 2018 Pazartesi 13:07

ÇALIŞMALARIMIZ BAŞLADI
Toplantı Başkan Mandalı'nın konuşması ile başladı. Yanıkağıl’da düzenlemeye girildiğini ve aralıksız çalışıldığını belirten Başkan Mandalı, “2018'in ortalarına gelmemizle beraber çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. 3194 İmar mevzuatının 18. maddesine göre çalışmaktayız. Öncelikli olarak bizim çağrımıza teşrif buyurduğunuz için teşekkür ederim. İmar mevzuatı çok teferruatlı bir mevzuat. Kadastro ile görüştüğümüzde mevcut hali ile tekrar ölçümleme haline geçeceğiz cevabını aldık. Bizi aşağı yukarı 1 yıla yakın olarak o konu ile oyaladılar.1971'li yıllarda mevcut alanı size ölçümlerini gerçekleştirirken size soruyorlardı, sizin söylediklerinize göre alanınızı yazmış oluyorlardı. O zamanlar biliyorsunuz yine ölçümleri harita mühendisleri, harita teknikerleri yapma unsuruna sahipti. Ama devlet tarafından yapılıyordu.” dedi.
BÜYÜKŞEHİR YANIKAĞIL İÇİN UYARIDA BULUNDU
Yanlış planlamaların önüne geçip yıkım olmadan tekrar şehircilik planlarına devam edilmesi için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Başkan Mandalı konuşmasının devamında, “Şimdi bugün burada imar işleri müdürümüz, iki şehir plancımız ve harita mühendisimiz ile sizlere teknik sunumlarımızı yapmak istedik. Geçmiş olduğumuz günlerde Büyükşehir Belediyemiz Yanıkağıl ile ilgili bizlere uyarıda bulundu. Dedi ki oluşan yerleşim planı içerisinde maalesef değişiklikler var. Değişikliklerin neler olduğunu sorduk. Buradaki alan içerisindeki bazı evlerin yollara denk geldiğini söylediler.
BİR KÜMES DAHİ YAPARKEN BELEDİYE İLE İLETİŞİM KURMAYA MECBURUZ
Avukat arkadaşımla incelediğimizde bazı arkadaşlarımızın belediyeden habersiz binalar yaptığını gördük. Bu da bireysel olarak bizi gerçekten üzüyor. Bu saatten sonra kimsenin yanlış yapma şansının olmadığını özellikle belirtiyoruz. Eğer bir yere bir kümes bir ağır dahi yaparsanız belediye ile iletişim kurmaya mecbursunuz. Yani imar mevzuatının dışına çıkıldığı takdirde hem kaçak ruhsat sahibi oluyorsunuz hem de yıkımı gerçekleştiriliyor. Sınırının dışında olan arkadaşlarımız bu hallerden dolayı mağdur durumda. Plan dışındaki yerlerimiz hala resmiyete kavuşmadı. Şuanda ki ana temamız, Yanıkağıl içerisindeki mevcut alanların parselasyonunu yaparken buradaki konumu sizinle görüşmemiz.” ifadelerini kullandı.
Kapaklı Belediyesi tarafından yapılan bilgilendirme toplantısının sonunda ise vatandaşlar tarafından soru-cevap kısmına geçilerek halkın soruları ilgili personeller tarafından cevaplandırıldı.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.