İmar planlamasındaki değişiklikler konferansı verildi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ‘İmar Planlamasındaki Değişiklikler‘ konulu konferans Salı günü saat 14:00’da ÇTSO Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Şimşek’in sunumu ile katılımcılara imar konusu altında bilgilendirme yapılırken, konferansa Çerkezköy’de faaliyet gösteren mimar, müteahhit, emlakçı ve Belediye İmar işleri yetkilileri katıldı

İmar planlamasındaki değişiklikler konferansı verildi
16 Ekim 2014 Perşembe 08:21

KONFERANSA İLGİ VARDI
 
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda saat 14:00’da başlayan konferansa Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz ve Çerkezköy’de faaliyet gösteren mimarlar, emlakçılar ve müteahhitler katıldı.
 

İMAR VE KULLANILDIĞI YERLER HAKKINDA BİLGİ VERDİ
 
Konferans sunumunu gerçekleştiren Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet Şimşek Deniz imar hakkında ve imarın kullanıldığı yerler hakkında bilgi verirken “İmar insan hayatının her yerini kapsıyor. Ülkemizde son 5 yılda imar kanunu hakkında çok sayıda değişiklik yapıldı, yönetmelik değişti, genel ve özel kanunlar birbirine karıştı. Kentsel Dönüşüm diye bir yapılaşmaya girildi. Yıpranan tarihi dokuların yenilenmesi de bu yapılaşmalara dahil. Böyle talepler olunca bunlar hakkında çalışmalar yaptım ve özetlemeye çalıştık. Bu özetlediklerimizi sizlerle paylaşacağız” ifadelerini kullandı.
 

BÜYÜKŞEHİR İLE DEĞİŞEN İMAR KONULARI DA KONUŞULDU
 
Düzenlenen konferansta ayrıca, Büyükşehir Kanunu ile değişen imar konuları, Büyükşehir’den ilçe belediyelerine düşen imar yerleri hakkında bilgiler verildi. Çerkezköy’ün özellikle de büyük sanayi bölgesi olduğu için Organize Sanayi Bölgesi imarı hakkında da katılımcılara bilgiler verilirken, imar konusu hakkında tarihsel perspektif örnekleri de anlatıldı. Konferans daha sonra soru cevap şeklinde devam ederek son buldu.
 
Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.