İmarla ilgili konular ön plana çıktı

Yılın ikinci Meclis Toplantısı’nı dün gerçekleştiren Karaağaç Belediyesi’nde İmar ile ilgili maddeler Komisyona havale edilirken, Islah OSB ile ilgili 1/5000 revizyon imar planı ve 1/1000 uygulama imar planı da oy birliği ile kabul edildi. Beldedeki kamu kurum ve kuruluşlardan gelen talepler de Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşüldükten sonra karara bağlanacak

İmarla ilgili konular ön plana çıktı
06 Şubat 2013 Çarşamba 08:50

Karaağaç Belediyesi 2013 yılı Şubat ayı Meclis Toplantısı’nı Salı günü Özkan Yücel Başkanlığında gerçekleştirdi. Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda, ilk olarak bir dilekçe oy birliği ile gündeme alınırken, ardından maddelerin görüşülmesine geçildi.
BAŞKANA YETKİ VERİLDİ
Toplantının ilk gündem maddesinde, Trakya Bölgesi Doğalgaz Dağıtım A.Ş. ile Karaağaç Belediyesi arasında yapılacak olan Üst Yapı Onarım Protokolü için Belediye Başkanı’na yetki verilmesi konusu görüşüldü. Yapılan oylamanın ardından, Başkan Yücel’e yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.
İMAR PLAN UYGULAMALARI KOMİSYONDA GÖRÜŞÜLECEK
Toplantının devamında, 110 hektar alana ait 1/1000 ölçekli İmar Planlarının uygulanması konusu ile 110 hektar alana ait 1/5000 ölçekli nazım imar planlarının görüşülmesi konusu oy birliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Başkan ve Meclis Üyeleri, ardından beldedeki kamu kurum ve kuruluşlarının taleplerini içeren dilekçeleri görüşerek karara bağladı.
OKULLARIN TALEPLERİ ÖN PLANA ÇIKTI
Karaağaç İlkokulu’nun verdiği dilekçede, okulun tuvaletlerinin yenilenmesi, bahçe duvarının yapımı, bahçeye kilit taş döşenmesi, bahçe içinde spor alanının yapılması, su tesisat ve su depolarının bakımı, yenilenmesi, konferans salonunun düzenlenmesi ve elektrik sayacının akıllı sayaca dönüştürülmesi talepleri yer aldı. Yine Karaağaç İlkokulu tarafından verilen bir diğer dilekçede ise, okulun Karaağaç’ı temsilen küçükler futbol-yıldız, küçükler kız- erkek kros Tekirdağ İl Birinciliği yarışmalarına katılacağı hatırlatılarak, ulaşım sorununun çözülmesi istendi. Karaağaç Atatürk Ortaokulu’nun verdiği dilekçede ise, okulun çeşitli eksiklerinin olduğu belirtilerek, okulun elektrik prizlerinin ve kompanzasyon sisteminin bakım onarımının yapılması, engelli merdivenlerinin onarımı, kazan dairesi girişindeki perde duvarın bakım onarımı, çok amaçlı salonun düzenlenmesi ve ses sistemi, ihata duvarının üzerindeki demirlerin sağlamlaştırılması, yangın çıkışına demir kapı yaptırılması ve kazan dairesi girişindeki kapının onarımı, idari odalara perde yaptırılması talep edildi. Veysel Karani Camii Bahçesi içinde faaliyet gösteren Kuran Kursu ise, verdiği dilekçede 25 adet sıra talebinde bulundu. Tüm talepler görüşülmek üzere Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
ALMANYA VE HOLLANDA GEZİSİ DÜZENLENECEK
Gündemin 5.maddesinde, Belediye Başkanı ve Meclis Üyelerinin gezi harcırahları görüşülürken, Kayader’in Mart ayı içinde Almanya ve Hollanda’ya gezi düzenleyeceği belirtildi. Konu görüşülmek üzere Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
KATILIM PAYI 16 BİN 500 TL
Toplantının devamında, Karaağaç Islah OSB Müteşebbis Heyet Başkanlığının Katılım Payı hakkındaki talebi görüşülürken, konuyla ilgili belediyeye verilen dilekçede, “Karaağaç Islah OSB Müteşebbis Heyet Başkanlığının 13.12.2012 tarihinde almış olduğu 6 numaralı kararın 7.maddesi gereğince kurumunuzdan 2012 yılı için ortaklık payı olarak 16 bin 500 TL alınmasına karar verilmiştir” dendi. Söz konusu katılım payının ilgili hesaba yatırılması oy birliği ile kabul edildi.
SON KARARI TEKİRDAĞ BELEDİYESİ VERECEK
Toplantıda, 434 ada 38 parsel, 659 ada 9 parsel, 728 ada 12 parsel, 726 ada 9 parseldeki belediye hisselerinin talep sahiplerine satışı da oy birliği ile Encümen’e havale edilirken, Başkan Yücel yaptığı açıklamada, Karaağaç Belediyesi’nin aldığı kararın artık Valilik yerine Tekirdağ Belediyesi’ne gittiğini ve son kararı Tekirdağ Belediye Encümeni’nin vereceğini söyledi.
1/1000 VE 1/5000’LİK PLANLAR KABUL EDİLDİ
Toplantıda ayrıca, Islah OSB ile ilgili 1/5000 revizyon imar planı ve 1/1000 uygulama imar planı da görüşülürken, Şehir Planlamacısı Metin Öztürk’ün yaptığı bilgilendirme konuşmasının ardından ilgili maddeler oy birliği ile kabul edildi.
MECLİS ÜYELERİNİN TALEBİ İMAR KOMİSYONU’NDA
Toplantıda son olarak, gündeme sonradan alınan dilekçe görüşüldü. Meclis Üyeleri Ensar Şimşek ve Ercan Çelik imzalı dilekçede, “Belediyede ihtiyaç olan mezarlık alanı için imar planında park ve rekreasyon alanı olarak belirtilen 141 ada ile Defacto fabrikası arasında kalan alanın ağaçlandırma alanına dönüştürülmesi” talebi yer alırken, konu oy birliği ile İmar Komisyonu’na gönderildi. Karaağaç Belediye Meclisi, Komisyonlara havale edilen maddeleri tekrar görüşmek üzere Cuma günü yeniden toplanacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.